VV, viktnedgång, preventivmedel, sträng bm



Min förra digitala våg diffade flera kilo beroende på vart man ställde den, så köpte en ny. Likadant med den! Why?? 
Veckans vägning: -0.8 kg
Totalt: -3.6 på 4 veckor

På måndag faller domen, om jag får behålla mina p-piller eller inte. Inte för att det känns som ett jätte måste just nu, host! Men det är väl en jätte bra morot då jag har haft problem med preventiv medel, viktuppgång och hormoner. Därför vill jag ha dessa med mindre hormoner så mindre viktippgång. Till mvc för att väga mig på vågen som visade flera kilo mer än min våg hemma och jag förväntar mig att dömmas hårt av bm.





Pmds går ut över vardagen



Hej vänner! En bra förmiddag igår. Vi var på öppna förskolan med härliga mammor och barn sen lunchade vi med Theas mormor å moster.

Men sen blev det lite sådär igen... Grinade som en tok när lillan åkte igår, ja då är det som vanligt alltså. Jag skulle på min bästa väns 25 års kalas men jag la Mig i soffan istället för jag mådde så Konstigt. Ägglossning, huvudvärk, fryser, trött så in i... Typiskt vid pmds att vara trött och vara osocial.  
Det som kan vara jobbigt under denna tid är en väldigt gnällig Thea eller någon cp resenär och det bara börjar bubbla
Inombords. Då vet jag nu att, okej Liv lugna ner dig. Det här är inte jag. Det ÄR en diagnos. Då kan jag fokusera på vad det är som spökar inombords istället för att något irriterar mig. Alla föräldrar vet väl hur ens barn kan göra en frustrerad :P 
Och den där chokladen var värd varenda points. Den får ladda inför en lång jobbhelg.
Nu kaffe efter 10 timmars ostörd sömn.





Tips!



Coop på torp har utförsäljning på dessa fodrade stövlar. 75% på ord. Pris 129:- det blir ju så billigt så jag inte ens kan räkna ut hur mycket det blir ;) 
Älskar dom


Kärlek







Belvita och quorn



Dom är så goda som folk säger! 5 pp för 2 kager. Förresten så har jag ätit quorn för första gången i mitt liv. Salta och goda! Nej tänker inte gå och bli vegetarian men färre pp än kött. Så absolut någon gång ibland. Blev verkligen positivt överraskad. 





Ropar på pappa från fönstret





Bodyshapers



Ni har sökert alla hört talats om dessa Bodyshapers, särskilt på instagram och Facebook. Att man alltså Använder en särskilt korsett När man tränar.  Funkar det där verkligen? Och om det gör det, vill man verkligen se ut så? Vill man inte vara propesionerlig? Då undrar jag... Finns det något att sätta över röva för de som behöver mindre röv?
Bilder lånade från instagram



Vinterland och tandsprickning





God morgon! Jag somnade 21 igår. Underbart! Men jag önskar verkligen att jag kunde få vakna före Thea ngn gång. Det har bara hänt 2 ggr någonsin. 
Vi vaknade till ett fint vinterland kl 07. Stora snöflingor föll på marken. Lillan blev såå glad när jag kom hem igår. Värmer hjärtat lika mycket varje gång. Och lillan har fått så mycket fina saker av mormor. Idag är jag hemma med lillan som får fler tänder.






.,





Konflikthantering i Borås



Oj oj vilken lång dag. 
Sitter nu på tåget hem från Borås. Idag har vi haft utbildning, konflikthantering. En jätte bra kurs för oss med så mycket hot och våld där ute på tågen. Självförsvar och annat roligt. En väldigt nyttig dag helt enkelt. Men en väldigt lång då dom dom envisas med att ha utbildningen i Borås. Närmare bestämt 13 jävla timmar borta varav typ 4 rimmar av dem resväg med tåg. Tänk när jag anställdes, då såg varje dag ut så
Här i två veckor!
Nu ser jag fram emot att komma hem till mitt barn. Tack till Theas mormor och moster för barnpassningen.




Nollad.. Vad gör man då?

Idag efter jobbet var jag helt nollad, totalt. Jobbat klart, tränat klart... Ja alla måsten klart lixom. Vad gör man då egentligen? Nu bänkad framför biggest looser! 
För övrigt har jag sån ångest över att jobbet har pillat på mitt schema. Fy bövelen vad lite jag kommer träffa lillan denna veckan :( tittar på bilder å vill bara krama om min sessa!
Ägglossning idag. Dra mig baklänges vilken smärta, och nu kommer tårarna.. Ja ja, allt är som vanligt då...
Förhoppningsvis ska endorfinerna från träningen och min bättre kost hjälpa hormonerna på rätt väg.








.,





Armar & axlar @first G hotel





God morgon tisdag från snabbtåget



Nu är jag uppackad och klar - nu kan vi åka. Kaffe och frukost i högsta hugg. Träningskläderna är med och ett 12 timmars pass väntar. Men 4 av dom på hotell så de är väl dumt att gnälla. 





Stc Uddevalla


Idag var en riktigt jagorkarintejagvillinteträna-dag idag. Men faktiskt så bara jag masa på mig träningskläderna och åkte ner.

Jag åkte till gymmet och vände igen. Väl inne efter att jag funnit en parkering 1 km bort så var det ju proppfullt med folk. Inte ett enda band, inte en enda ct var ledig. Och knappt en enda maskin och folk överallt. Så jag åkte hem... Jag tänker inte stå i kö för att få träna. Det är väl det enda negativa med stc i Uddevalla. Så in i helsike mkt folk på eftermiddagarna. Eller är det kanske pga allas nyårslöfte?
Hur som helst, jag åkte hem och tränade en tufft pass med Jillian på youtube. Sjukt svettig. 

Nu i skrivande stund kom jag ju på att jag hade kunnat åkt till gymmet på jobbet?  Aldrig varit där.. 

Vikter 99:- på rusta
Yogamatta 79:- på Lidl
Hörlurar 59:- på biltema 





Ny trend från USA

Metall tatueringar - så snyggt.
Finns tex på modehus.se för 189:-





Kärlek



Älskade grodan är borta tills på ONSDAG! Hon var bara hos mig ett litet dygn. Känns som en evighet till jag får träffa henne nästa gång. Men jag måste säga att jag har börjat vänja mig, det är väl bra? Men känner mig som en sämre mor för jag inte grinar längre varje gång hon åker. 





Bara för att jag precis börjat så ståt detta i dagens Metro





Mer död än levande

Alltså... Va sjutton var det i natt? Hon var vaken och strula mellan 00-01 och 05-06 och därimellan har hon gnytt och gråtit en gång i kvarten. Verkligen mer död än levande. Det är väl tänder och drömmar å fan hans moster :(

Lillan är på dagis ett par timmar. Jag själv skulle till gymmet och lite ärenden men jag sket it och tar chansen i em ist då Thea åker till sin far igen. 
Ligger i soffan, ser på Nyhetsmorgon och vräkt i mig en redig frukost, dock bara 2 Pp. Vaknade superhungrig. Kanske bra då jag ätit för lite det senaste.





Dålig underhållning är bättre än ingen?



Så här låter jag det se ut ett par gånger om dagen, nästan.. Lillan går in i alla skåp och utrymmen och röjjer totalt och då faktiskt underhåller sig själv och är nöjd i några minuter. Denna ungen kan inte underhålla sig själv. Idag hittade hon min jobbväska.
 Det är därför vi sällan bara är hemma en hel eftermiddag för det är otroligt krävande. Jag måste underhålla henne varje minut. Antingen är lillan skit glad eller skit sur, inget mellanläge. Hon har även en dålig matperiod igen. Har verkligen testat det mesta. Och jag vill inte behöva testa det mesta varje gång. Kan det inte bara funka? Hon går ju runt å surar för hon e hungrig men vägrar äta..




49 spänn på biltema





Motionssim och detox

Snacka om sömn, i natt sov jag 12 timmar! Vaknade med ett ryck och det var såå ljust i rummet. Var en evighet sedan jag vaknade när det var ljust ute. Tänker Yeeeees vad jag sovit! Var det kanske lite för länge trots allt, huvudvärken är ett faktum. 
Nu bär det av till badhuset för att motionssimma med en go vän. Bikinin, var är den? En evighet sedan jag visade mig så naken! 

Igår köpte jag denna tidningen. Visst allt som står i den kan jag finna på nätet. Men dom lyckades verkligen med sina bra rubriker så jag kunde inte låta bli. Det är en viss mysfaktor med att ha en tidning i handen istället får mobilen.

Tilde konstaterade precis i Nyhetsmorgon att Detox är en onödig trend. 





Lördag kväll



Hej kompisar! 
Idag har jag ränt runt hela eftermiddagen på en himla massa ärenden. En bra stund på gymmet och sen har jag städat som en tok. Snart blir det sängen! Men först må jag påpeka, märker tydligt på mina kläder att jag börjar minska. Och jag är såå glad. Det är verkligen kopplat till sinnet vilken klädstorlek jag har. Är det inte så för dig? Good för u isf. 





Ett oplanerat barnfritt dygn



Är otroligt tacksam, jag är helt slut. Varit tvungen att stå upp runt 06 i 8-9 dagar nu. Jag jobbar inte fören 2 dagar till så imorgon blir den rejääääl och välförtjänt sovmorgon vill jag lova. 





Ni e så härliga



Dagen har bestått av shopping på torp me en härlig vän, lunch på Ikea med härliga mammor och trevligt besök av en annan härlig vän med dotter. Många härliga människor idag! Full rulle och jag älskar dessa dagar. 








Nattakrivning

En vän sa till mig att inte glömma å vara nyfiken på framtiden... 
När jag tänker på Thea och framtiden blir jag alldeles varm inombords. Att få se mitt egna barn växa upp och bli vuxen, tänk... En dag kommer hennes värld snurra helt utan min hjälp. Tänk den dagen hon inte behöver mig längre. 
Mitt life mission är att hon ska få den bästa framtiden man kan tänka sig. 

Sitter här och tittar på mitt barn som ligger bredvid mig och sussar så gott... Ovetande om vad som sker annars i livet, men... Den övriga framtiden då?






-#Inspo





Hair Bell




Som ni vet så älskar jag att experimentera med såna här saker. Undersöka å testa om all skit funkar som man får höra om. 
Denna gången blir det Hair Bell! Någon som testat? Schampoo och balsam som gör att håret ska växa fortare. Finns jätte mycket info på Google att läsa om detta och jag har bekanta som även gjort det här med lyckat resultat. 
Var något skeptisk när jag öppnade flaskorna och det luktar inge vidare. Påminner om Thailand faktiskt. Både schampot och balsamet är helt stelt och håret blir väldigt hårt. Nu när det torkat känns det dock mycket mjukare. 
Detta ska man tvätta med varannan dag! Det tycker jag är alldeles för ofta att tvätta håret. Återkommer om några veckor.




Utelek







Härlig promenix



Idag slog lillan upp sina fina blå redan vid 6.30. Otroligt trött var jag men vi har haft en riktig mysmorgon. Det var en evighet sedan vi var helt lediga tillsammans.
En härlig lugn promenad med mitt hjärta på 5 km. Medel tempo och ingen stress som det brukar vara. I vanliga fall är syftet med promenaderna motion så huvudet brukar alltid tänka "TRAMPA PÅ, TRAMPA PÅÅ!" Men denna gången var det av att njuta av det fantastiska vädret, nysnön, lillan var så himla nöjd i vagnen, fåglarna kvittrade, absolut helt vindstilla och ja... Det var bara så himla mysigt. I ansiktet hade vi solen och i ryggen hade vi ett riktigt snöfall och det kom närmare och närmare. Riktigt coolt att man såg det faktiskt. Och det började snöa så in i bomben, vindstilla och flingorna bara föll mot marken. Väldigt fint. Jätte fint. Idag är det visst mycket som är fint! :)




Slut på energin



Nu har jag kämpat i 45 min att hålla ögonen öppna. Tänkte iaf kolla på nyheterna kl 22 Men icke. så trött så jag deckar på momangen. 
Hämtade lillan på dagis efter jobbet. Som sagt 11 timmar idag. Jag blev såå glad när jag såg lillan leka på golvet med de andra barnen och skrattade högt. Hon har även varit på superbra humör hela kvällen. Jag hade förväntat mig precis tvärt om. Men vad skönt att hon klarade det. Då kanske det är okej att ha så långa dagar ett par gånger i månaden...
För övrigt när jag skrev att hon ska vara mer hos pappsen, så var det visst mer hos dagis å mindre hos pappsen?




Bra arbetsdag



Här ligger jag nu i världens skönaste hotellsäng på First G på centralen i Göteborg. Haft ett helt gym och spa avdelning helt för mig själv. Idag blev det armar och axlar. Sjukt bra minne kroppen har. Gick över förväntan.
En klapp på axeln ... Hade det varit mig för några veckor sedan så hade jag sprungit bums i säng så fort jag hade chansen. Nu lite sömn. 

Mitt stackars hjärtegryn är på dagis 11 timmar idag :(




Olycka eller inte?



God morgon! En mindre bra natt, jag vaknade helt svettig och med hög puls. Drömde om mamman med 2 små barn som blev påkörda av godståget. Många spelultationer kring det där. Var hon förstörd av kriget å tog deras liv? Nu
när dom kommit till Sverige och har en chans till bra liv? Hon var från Afghanistan, i hela det landet har dom bara en bana på 2 mil, hon kanske inte visste hur det funkar vid övergångar? Men bommar som åker ner och blinkar rätt och tjuter, säger väl att man kanske inte ska gå över? 

Tänk att jag drömmer, som bara läst om det i tidningen. Kan ni tänka er hur lokföraren mår, hur räddningssällskapet mår, hur brandmännen mår.  Dom som får gå och plocka upp resterna av denna mammans och barnens kroppar :(((







.,





Vårkänslor!



Eftersom lillan vägrade sova även denna dag trots att vi var uppe vid 05 så blev det lite shopping och hon somnade då som vanligt direkt. Detta kan bli dyrt om hon ska fortsätta så här! 
Två underbara mjuka tights med fickor bak 99:- st. Numera är det bara storlek 92 som gäller. Morsan fick sig ett lypsyl i matchande färg från H&Ms egna vårkollektion 19:- och uppackade idag. 







Jag kommer att lyckas



Efter jobbet åkte jag till gymmet. 
Det går faktiskt fantastiskt bra. Det var jag och alla pensionärer. 



Full fart tisdag


Verkligen tidig morgon. Larmet stod på 05, Thea lämnas på dagis 06. Jag började jobba strax efter 06. Första gången med full fart så här tidigt. Det gick bra! Jag hade lagt fram allt, Theas kläder, mina kläder, min mat, Theas mat osv osv. Det gäller att bara ha god tid. Nu reserv på jobbet och slutar innan 12. 
Börjat med en bok men den fångade inte mitt intresse...





Måndagsselfie - lillan är grym på att puta





.,





Måndag



Jisses här är man inte piggast. Träning och långt arbetspass igår. Slutade sent och fick åka å hämta lillan då hennes far skulle ju upp tidigt å jobba. Vi kmr hem 23.30 men då vill hon inte somna om. Sen är hon vaken mellan 04-05 å larmet stod på 08 för att ha sista dagen inskolning på dagis. 
Så nu avnjuter jag kaffe i lugn och ro innan städ och lunch dejt. 

För övrigt... Så är jag jävligt bitter över en grej. Jag hade precis skrivit ett helt inlägg om hur mkt jag älskar mina kollegor. Förutom en grej igår. Såpass att jag ett par timmar senare måste gå in i bakhytten och lipa! Och när jag kommer ut igen är det verkligen som att varenda resenär ser på mig att jag grinat. Men jag själv tyckte inte de syntes ngt, alltså mascara lr så... 
 Jag var så arg men också sårad för att denne suttit å gjort mitt liv till åtlöje framför människor jag inte känner. Dömmer mitt liv från dennes vinkel. Jag satt med tårar i ögonen och ville bara springa därifrån men jag höll de inne. Och lyckades styra bort samtalsämnet från mitt liv. Jag hade kunnat sagt Håll käften. Men jag gjorde det inte...
 Nåja.... Om det händer igen... Kommer jag säga Håll käften...

Annars tycker jag övriga ska ta sig i kragen också. 



Humor





God morgon!





SJ Uddevalla



Vilken härlig dag på järnvägen! En riktigt bra jobbdag trots förbannade tjuvåkare. Det är fantastiskt skönt att ventilera och prata ut hos mina fantastiska kollegor. Härliga härliga kollegor, SJ Uddevalla är fan bäst! Tänk att jag inte en enda gång har gått till jobbet med annat än glad min! Älskade älskade jobb.... Tack vare detta har jag råd att bara jobba 75%, få ut en normal månadslön och ha mer tid att umgås med mitt barn. 

Fick frågan idag om jag ser mig själv på samma jobb om 20 år. Och svaret är ett solklart ja. Jag är egentligen en rastlös människa, gillar förändringar och älskar nya utmaningar. Men det har varit så mycket olika förändringar i privatlivet de senaste åren så jag älskar att ha en fast punkt livet som innebär en trygghet. Snart är jag inne på mitt femte år! :)




Perfekt lördag



8 timmars sammanhängande sömn. Mysmorgon med kaffe och Nyhetsmorgon i min ensamhet, så underbart. En timme egenkomponerat träningspass på vardagsrumsgolvet. Låg som en sprattlande säl, vilken syn... Men denna sprattlande Sälen börjar bli liiite mindre. Känns på uniformen.. Nu jobb hela långa dagen. Det ska till och med bli kul att åka till Herrljunga, till och med x2. Och i vanliga fall är det aldrig kul att åka dit på helgen. Känner mig så himla glad idag! För fröken röd har ju som sagt kommit så då släpper allt som en jävla propp. Jätte konstigt! :)

 






Fredagsmys och bio


Liten bio popcorn 9 pp

Igår kväll var jag och en av mina närmaste vänner på bio - Micke och Veronica. En fantastiskt rolig och känslosam film. Vi skrattade så vi grät och vad roligt att den spelas in i Smögen. David Hellenius är en riktig hottie här! Vi hade en skit rolig kväll, just like old days. Detta lever jag länge på :)





Alvedon är idag min bästa vän




Visste ni att de som lider av PMS/PMDS har så mycket värre menssmärtor än andra? Det förklarar verkligen hur jag har känt sen jag fick mens första gången. Och kommer så väl ihåg första gången. 


1.5 timme promenad i UPPEHÅLL, den du..





Idag är det fredag.. Inte igår




Idag skulle jag lämna thea på dagis ett par timmar igen. Hade verkligen lagt fram träningskläderna framför ytterdörren så att jag inte skulle "glömma" att åka direkt till gymmet efter lämningen oavsett vad och inte hitta på någon annan ursäkt. Det är ju disciplinen jag behöver träna på. 

Ja alltså... Ännu en sådär natt. Hon vaknade 01,04,06,07 och det var både lite av varje som var felet. Hon kommer in trampande från sitt rum, tänder lampan, drog mig i armen å säger MA... Som betyder mat. Försöker verkligen lära henne att man kan somna om hungrig men hon gav sig inte. Trött som jag var och med tanke på att hon knappt ätit på dagen så fick hon välling utan större protest. 

Faktiskt ganska taggad till gymmet ändå men precis när vi klev ur bilen på dagis kommer fröken utspringandes och ropar "STOOOPP! Magsjuka!"
"UUUÄÄÄCK!! HEJ DÅ SES EN ANNAN DAG!" Ropar jag tillbaka. Haha vilken tur! En flicka hade spytt 10 minuter innan. Så, inget gym.






.,





Denna dagen kunde kvittat



Denna dagen kunde verkligen kvitta.
Jag och Thea har varit ovänner hela dagen. Kämpade i flera timmar med att hon skulle sova. "Nu måste du sova, du e ju så trött" "nej då skiter vi it!"
Dom meningarna gick om varandra varje halv timme. Återigen, okej en sån dag... Så dagens planer ställde jag in. 
Efter att jag lagat middagen, nudelsoppa med kyckling, morot och bambuskott. Så var det inte långt ifrån att jag exploderade. Så jag hivade på oss (henne) kläder och ut i stormen och det spöregnade verkligen. Blev verkligen dyngsur. 1.5 timmes promenad blev det sen inom affären för att köpa Theas favorit kvällsmat. Inte konstigt att hon är sur när hon varken sover eller äter. Jag själv var genomfrusen efter promenaden så det var skönt med varm soppa och ett långt bad när vi kom in. 
Nu ryggläge i soffan, som jag längtat. 





Totalt -3 kg

Veckans vägning: -2 kg
Totalt på 2 veckor: -3 kg

Det är definitiv inte wrapens förtjänst för idag tycker jag inte det syns något.

Veckans träning:
 2 långpromenader och 1 gympass. 

Målet är att röra på fläsket varje dag, om det så bara är en kort promenad eller en liten svängom zumba pass framför youtube i vardagsrummet. 


I natt har vi vaknat 04,05,06,07,08. 
Bilden är från i somras så nej hon frös inte.







Wrap resultat



Hjärtat är hemma och nattningen tog 10
Min, tack! <3

Ja hörrni, kanske en smula besviken på wrapen faktiskt. Ser kanske en pytteliten aning skillnad på bilderna. På ena Sidan är min "problem-skugga" borta och på andra sidan är den aningen mindre. men jag får inte till att mäta, som vanligt. Jag får 7 olika mått hela tiden. Så där kan jag inte heller avgöra. MEN magen känns plattare, putmagen känns inte riktigt lika stor faktiskt. Men sitter det kanske i hjärnan på mig? MEN Den blev slätare iaf, verkligen! Gissar på att dessa är bra för mig på smilhålen på baksida lår. Så, det får det bli till sommaren. 

Vill ni testa? Kontakta mig så får ni kontakt uppgifter :)






Wraping - bli av med flera centimeter på 45 min

Den här AlldelesFörBraFörAttVaraSant-grejen, wraping! Kunde ju bara inte låta bli att prova och av en slump kom jag i kontakt med en som säljer. Älskar ju sånt här. 
En "pappersbit" som ska sitta på i 45 min. 1 st 300 kr, sen för 4 till 700 kr. 4 gånger räknas som en behandling. 
Ett par stycken bekanta till mig har gjort detta och har fått fantastiska resultat, tex -6 cm 45 min. Men det håller bara några månader förstår jag det som. Därför är detta en stor hjälp på traven och man ska sköta kost och träning under tiden. Och man kan använda det på hela kroppen. Men resultaten är väldigt individuella. Googla wraping!

Var mycket skeptist när detta kom på posten minsann. Att detta pappret med gojs på ska göra sån skillnad. Det står att det ska isa och man kan bli illamående. Jo tack, isar som sjutton och jätte illamående så man skulle dricka vatten. 

Denna gången valde jag att ta på
Magen. Jag har skuggor på sidorna på
Magen, det gillar jag inte! Men mest på
En sida konstigt nog... Nästa gång blir de röva för det ska tydligen hjälpa mot celluliter oxå!

Sitter med det just nu. Resultat får
Ni sen! Är det någon av er som har erfarenhet av detta??








Den efterlängtade disciplinen



Idag hittade jag disciplinen. Trots 4 timmars sömn och mensvärk så tog jag mig till gymmet. Så trött och sleten men jag gjorde det, en klapp på axeln till mig. Det är det som är jobbigast, att bara få tummen ur. Det gick över förväntan! Jag körde 30 min cardio intervaller på CTn eftersom jag inte riktigt kan köra kondition hemma. Har fortfarande urinläckage efter förlossningen så CT är bättre just för den anledningen då det inte studsar så mycket men också skonsammare för mina stackars knän som bär runt på mig. Styrke kan jag ändå få till rätt bra hemma med statiska övningar och mina vikter som jag gömt under sängen alldeles för länge. Endorfinerna satt som en smäck iaf :)


Frukost



När dagen börjar 04 är det extra svårt att få alla Pp att räcka till hela dagen. Älskar gratis pålägg såsom äpple och banan, mums! / frukost 2 Pp





Vilken natt



Efter en natt med väldigt lite sömn så kanske flera liter kaffe får mig på spåret igen. Åskat som sjutton! Var livrädd när jag gick till bilen. Mörkt, åska och hade precis läst om en mörkklädd man med yxa. Inte den bästa kombon... Skönt att jag fortfarande har en specialparkering på jobbet precis utanför dörren efter ofredandet.

Tänk vad bra IF Metall koppen passar
Till min uniform 




Viktminskning pga hälsoskäl



Blir inspirerad av mig själv. Fan vilka bra former jag hade när jag blev gravid. Kolla midjan, allt satt där det skulle. Fick aldrig något kärlekshandtag nånstans! Varför var det ingen som sa att jag var fin här? Ens eget huvud säger ju alltid något annat. Visst lite putmage kan jag ta, men ryggfettet, detta ryggfettet. Bhn klämmer ut det överallt. DET ogillar jag starkt!

Vägdag på fredag. Spännande då fröken röd är i krokarna. Men skönt för trycket inombords har släppt lite också (pmds) jag har fyllt min Insta med massor av inspiration och pepp och det gör verkligen susen. Visst jag kan gärna Leva i denna kropp föreeeeevva men det är skönt att ha något att fokusera på just nu. OCH det är pga hälsoskäl. Jag har på tok för högt BMI och jag vill gärna behålla dessa P-piller (Jasmine) så behöver gå ner några kilo. 





Tisdag, förändring och dagis


Hej hörrni! Dålig update, sker inte så mkt kul. Ligger just nu raklång i soffan och vilar lite. Lillan har åkt och jobb väntar för mig imorgon, larmet står på 04. För övrigt kommer det att ske lite förändring framöver. Jag kmr ha lillan lite mindre. Mitt hjärta går sönder men jag får väl försöka inse att jag hon inte bara är min......
Detta underlättar så klart för mina arbetstider. Jag kanske till och med har tid att göra saker som jag inte kan ha med henne på. Just nu antingen jobbar jag eller så har jag Thea. Oftast inget däremellan. Nånstans långt där inne känns det en liten liten pytteliten smula skönt. Men helst av allt vill jag ju så klart ha henne hos mig men får försöka se de positiva.

Det går mycket bättre på dagis. Vi börjar till och med trivas. Imorgon ska hennes far på inskolningen med henne. otroligt skönt att det tar typ 4 minuter med bil hemifrån samt det är bara några hundra meter från mitt jobb. Men dom verkar inte riktigt intresserade av att lära känna oss. Knappt en enda fråga om Theas liv. Ja om hon har några allergier but thats it... Idag klämde jag in mellan två meningar att hennes pappa och pappa inte lever ihop och att Thea har två stora syskon så Thea älskar även att umgås med äldre barn då de andra barnen (tyvärr) är 2 år och uppåt. 
Återigen kanske jag jämför med gamla dagiset då vi pratade väldigt personligt med varandra. Men ändå så personligt så det är behagligt. 

Nu färga utväxten som är alldeles guldig..







Mitt dygn har bara 22 timmar




Lillan är fortfarande svår att söva på dagen och nattningen tar även den en timme . Så mitt dygn har bara 22 timmar. Två timmar om dagen ligger jag i sängen med lillan som vägrar sova. Tro mig jag har testat 70 olika sätt att göra det på. Inte ens promenad hjälper längre. Och väntar jag till så sent som
En annan viss herre gör, lägger hon sig alldeles för sent. Och på gamla dagiset tog det 10 min... I-lands problem ..


.,







Att prioritera ordentlig middag


Det sista har jag faktiskt varit sjukt duktig på att laga riktig mat till mig och Thea. Har nog med att göra att vi har taggat ner på tempot ganska rejält. Varje dag är inte uppbokad hela dagarna. Och lillan är lixom lite lättare och gladare än förut. Idag blev det brysselkål, morötter, bacon, vitlök, crema di basilico och sparris fräst i olivolja / 8 Pp Sjukt gott! 

 Thea fick korv och makaroner. Ja ni läste rätt. När det är så här icke barnvänlig mat så lagar jag alltså till och med två middagsrätter. Det ni! Är imponerad av mig själv då jag verkligen inte är ett fan av matlagning och helst av allt slipper jag det gärna. 


Kärlek






Medda idag me




Sallad med kött och en hel hög med sparris. Eller.... Sparris med kött och sallad. En stor klick Kallsås gjord på kvarg, vatten och salladskrydda. 6 Pp





Dags att lufta vagnen

Hej! Vi har haft ett mysigt dygn i Lur hos Theas mormor och Rolf. Vi har nästan blåst bort, orkan byar igår kväll här i norra Bohuslän. 


Sen gick vi en liten promenad på 5 km i och det snöade. Jätte mysigt, dock tyckte inte Thea det. Skit sur hela vägen, framåt som bakåt.
Har inte använt denna vagnen sen augusti. Gud vad jag gillar den.






Världens sötaste pussel



Detta underbart söta pusslet har vi fått av våra kompisar, Theas gudfars dotter. Och vi har bara hittills använt det som inredning i lillans rum, passar perfekt. Fram tills igår. Lillan va sur å grinig å misstänker att det är fem tänder på gång. Så vi tog till denna distraktion. Det funkade en stund men hälften av brickorna är redan puts veck !! :(



.,





Mysdag med Theas gudmor





En bättre dag på dagis



Idag gick det bättre på dagis..

Lillan somnade precis och jag vilar jag med. I natt vaknade jag av att hon var pä väg över mig i sängen. Gud vad mysigt.  Alltså inte sagt ett ord för jag är oerhört lätt väckt. De två tidigare nätterna har hon ropat på mig innan hon kommer hit för hon inte hittat nappen så jag har fått gå å hjälpa henne leta. Blir att ligga på andra sidan sängen så hon har ngn chans att klättra upp i min säng på egen hand.


Vägdag på fredagar





6 dagar med VV -1 kg :)


Älskade barn





Till mig själv från mig själv.



Lite ärenden och lite jag-förtjänar-det ärenden... Man tager vad man haver, ölglas...


Mitt livs första soppa



Dagen blev inte som planerat och vi hade tid över så jag gjorde mitt livs första soppa. Grönsakssoppa, noomnoom. Det bästa av allt 5 Propoints per portion, blev supermätt OCH lillan gillade det, score!




Först dagen på nya dagis

Och jag vet faktiskt inte vad jag tycker... 

Vi kmr dit i hallen och en fröken står där och visar oss hennes plats och sedan försvinner. Vi klär av oss och tänker ja ja vi får hitta in själva. Kmr in å två andra fröknar säger hej... Och sen ingenting...

Vi står stilla å väntar på introduktioner eller .... Nånting?

En supersöt flicka ca 3 år kommer fram och pussar och kramar Thea.  Gud så sött så jag dör. Ganska hårt och mycket men Tänker att Thea är van och hon säger till när det blir för mycket. Och mycket riktigt, det blir för mycket. Så jag säger hela tiden "oj försiktigt. Oj ta det vackert. Inte så hårt. Thea är så liten vetdu. Oj oj försiktigt". Mammahjärnan tänkte ändå ganska snabbt att här kanske man får hålla ett öga. Men så här är det ju...

Det är väldigt få barn idag. 7 barn, 3 fröknar och två andra mammor som verkar vara på besök lr något.
Ser oss om, ingen kollar ens på oss. Thea springer och leker och jag följer efter. Ganska länge i ett rum längre bort och jag funderar på..ska ingen komma å visa oss runt osv? Vi leker en bra stund och den flickan är såå på. Kramar Thea så hårt och går samtidigt så Thea ramlar och slår huvudet i stengolvet och får en stor bula. Gråter mycket å fröknarna ropar därinifrån oj oj men ingen kmr. Vi går tillbaka för jag tänker vi kanske ska hålla oss där och vara mottagliga för att dom ska prata med oss. Men ingenting... Thea går genom en grind som står öppen och jag frågar "får man gå här? Tillhör detta också avdelningen?" Lite märklig planlösning så jag begrep inte om det tillhörde avdelningen. Funderar på varför dom inte visar oss runt. Fick inte riktigt svar på den frågan eller så hörde jag inte. Går tillbaka å ställer mig mitt i rummet och ser ut som ett frågetecken så kanske någon förstår att någon ska prata med mig. En fröken står och diskar, en sitter och pärlar och en pratar bara med ett annat barn. Dom
Andra mammorna sitter med sina barn. Det är ganska tyst och tryckt stämning tycker jag. Till skillnad från gamla dagis då fröknarna alltid skrattar, är glada, leker med barnen och är pratglada.

Tänker "va fan, jag får väl sätta mig här då"  sitter länge utan att någon pratar med mig och det riktigt kokar inombords. Va sjutton är det här för bemötande? Vart ska jag göra av mig? Hallå?  När jag tittar upp ser jag den kramgoa tjejen krama Thea bakifrån så lillan inte får luft, är blå i ansiktet, får inte fram ett ljud och jag riktigt ser paniken i hennes ögon. Jag springer upp och säger "men heeeerreguuuuud, ursäkta kan någon säga till henne?!" 

Vem är jaaaaag som ska säga åt denna flickan hundra gånger? Jag blir riktigt upprörd och häver ur mig "vem ska skola in oss? Ska ingen visa oss runt? Vad ska vi göra?" 
En fröken förklarar först att den kramgoa flickan är ju så liten å förstår ju inte att hon gjort fel. Hon e bara ett barn, Liv. Och att vi ska prata och ta alla papper i slutet för det sa hon faktiskt till mig i telefonen.
För det första e de väl för jössenamn inte barnet jag är upprörd på utan hela situationen. Och barn kan faktiskt skada barn. Jag försökte förklara att Thea blev ju kvävd men fröken kanske inte såg men då pratade hon i mun på mig. 
Och för det andra, ja vi ska ta alla papper sedan men ett mottagande hade ju varit på sin plats och få några som helst introduktioner ?
 Typ "Heeeej välkomna! Kom in och sätt igång och lek"

Då ville jag bara ställa mig och gråta och springa tillbaka till gamla dagis. Är det min pmds och temperament som pratar eller hade flera blivit upprörda över detta? 

Hädanefter går det bättre när jag markerat att detta inte är helt okej. I slutet får jag all info, papper och rundtur. På vår avdelning samt övriga i lokalen. Men tex en rundtur i vår lokal  hade väl varit på sin plats i början för vart vi får leka osv. Det visade sig sedan att det är två inskolningarnar till just nu, så 3 stycken samtidigt.
Till deras fördel så är lokalerna väldigt fräscha och utegården är jätte stor och rolig. Till skillnad från gamla dagis. Och fröknarna blev trevligare efter hand. 
Fick så dåligt samvete sen för jag måste ha framställt mig själv som en riktigt bitch. Men va fan?









Medda-time



Lilla hjärtat kom hem i eftermiddag och vi har kramats hela kvällen. Kära barn.
Här är Theas middag, ungefär som min. Förutom ärtorna då, hugedamig...
Med Kallsås gjord på kvarg, vatten och parsiladekrydda. 

Idag har jag hämtat grejer osv på vårt gamla dagis. Lämnade en tårta till den underbara personalen. Imorgon börjar vi inskolningen på nya dagiset. 2 veckor inskolning så har fått ta ut semester. Det känns lite vemodigt. Är inte alls lika taggad som sist gång, så klart...
Det känna onödigt men ack så nödvändigt så vi har chans till nattis i framtiden...






#Inspo



Femte dagen med Viktväktarna. 
Den värsta sockerabstinensen är över, tack och lov...men ändå dyker den upp ibland, då tar jag å suger länge på en salt patron. Endast 1 ProPoints (VV-snack)  För övrigt känns det skit bra.. 





Jobb


Vilken natt... 4.5 timme sömn.. Hade verkligen problem med att somna och jag har aldrig problem med att somna. Tex så lägligt vid 00.30 kom jag på att jag slarvat bort 1000 kr som jag fick i julklapp. Jag fick panik, letade i en kvart och jag hittade dom. Har glömt dom två veckor...
Hade så tråkigt så jag beställde en grej på nätet. Mer om det en annan gång..

Idag tar jag en lagom sväng runt om i länet. Inte fram å tillbaka på en å samma sträcka hela tiden. 
Jag somnade nyss sittandes på en pinnstol... Ja vad ska man säga..zzz





Ett år sedan








För ett år sedan, var dagen då lillan vände sig från rygg till mage för första gången. Några timmar senare åker vi på lillans första resa, till Malaga på semester i en vecka. Jag hade så himla mycket besvär efter förlossningen..
Det är så underbart kul att gå tillbaka i tiden här och läsa.




Förever alone



Sån otur i turen... Att jag träffade världens snällaste man.. I fel tidpunkt i livet... Därför avslutade jag det ikväll. Av bara den anledningen att det var nog för tidigt trots allt. Jag behöver bara koncentrera mig på Thea och mig. Tur att Thea inte förstår så mycket, hon skulle bli helt förkrossad. Därför ska vi hålla oss borta från karlar. Kan verkligen inte se mig grow old med någon, tron på kärlek finns lixom inte...



Städdag Delux



Fick hjälp av min mor och syster att storstäda och storhandla idag. Det gjorde gött, tur att dom finns. 

Idag åkte lillan. Jobb tidigt imorgon för min del. Återigen var jag riktigt ledsen, så där lagom patetisk så jag la mig i hennes säng å snyftade.




.,





Jag glädjs för er som har en kärnfamilj

Jag känner riktig glädje för er som har en kärnfamilj. En riktig familj och det bara är ni som gäller. Med ett hem som
Ni byggt upp tillsammans. Att ni alltid har bara er att räkna med. 
Att inte ha barn som ska lämnas hit och dit. Att inte behöva anpassa veckodagarna då de åker till den andra föräldern , att att alltid få ha era barn hemma om ni vill. 
Jag ser mina vänner med sina fina familjer och jag är så lycklig för dem. Jag önskar ingen att dela på familjen. Inte ens mina fiender. 
Så tänk på saken... Uppskatta er familj. 

Har du inga barn och just DU hade turen att träffa någon som inte har barn sen tidigare, good for u. Det måste vara mkt lättare. Att få
Dela första-gången-känslan måste ju vara oslagbart?! 

Å sen om den andra har barn men inte du, så man tänker. Hen (Hatar ordet Hen men just här funkade det väldigt bra, eller Den) 
har erfarenhet å vet sökert bäst, det är verkligen inte säkert! I mörkret kunde jag ändå finna några fördelar med det.. Eller tvingade fram.. 
Jag trodde jag älskade som mina egna, men då visste jag ju inte vad jag pratade om. Kärleken till barn när man inte har egna barn, den kärleken går inte begripa fören man får egna barn.

Sen kanske min verklighet någon gång. "Mina, dina och våra barn"
Ja just det... Det var det om kärnfamilj. Barn splittrade åt flera håll. Det är ju inte optimalt ... Kärnfamilj var det ja, det som aldrig kan hända mig.

Tur att jag har fått världens bästa dotter på kuppen! 

En modern familj. Verkligheten för väldigt många i dagens läge.





Tredje dagen utan socker


Tredje dagen utan socker och onyttigheter. Går igenom en förjävlig avgiftning just nu. Huvudvärk, hjärtklappning, darrar och svettas å fryser om vartannat...
Precis avnjutit kvällsmat i form av banan, äpple och vanilj kvarg. I lugn och ro.. Tyst och skönt. Nattningen gick på rekordtid, det gör det nog även för min del.





Full fart, vi sover gott i natt





Måndag



Måndag och ledig dag. Den spenderas på bästa sätt. Lek och bus på Stellas lekland med härliga mammor och barn. Lillan har sedan sovit en evighet.. Ångrar att inte jag också gjorde det..zzz...


Endorfiner efterlyses



Inte ens endorfinerna efter träningen har hjälpt mig idag. Och det var verkligen länge sen jag tränade. Det var en dum och onödig kommentar jag fick igår som fick mig att dra arslet ur soffan. 


Såå grönt på Vara slätta





En sån dag igen


Och det är inte ens nu jag har pmds..

En sån jävla dag igen, hur ska jag ens kunna jobba. Kanske har det senaste året börjat att sjunka in... Jag vet inte vad som händer hör inombords. 

Jag har noga valt ut vilka ord och meningar som ska få publiceras. Ni skulle ha sett mina utkast. Alldeles för många gånger har jag skrivit ut mina aggressioner. Tryckt på publicera men sedan tagit tillbaka dom. Dom har varit lite väl personliga och... Ja faktiskt omogna... Jag gillar att skriva av mig, helt klart. En slags terapi för mig. men det är alltid lite mer tillfredsställande när ni får läsa det.. Håller ni inte med?

Hur som helst, såg en grej igår som verkligen fick mig att vilja kräkas, magen bara vred sig å hjärtat kom Verkligen i otakt





.,





Förlorad sömn går inte att ta igen

Tyvärr så är det bara att konstatera, det går inte att ta igen förlorad sömn. 

Efter ett år med sömnbrist så är det kanske inte så konstigt att man är kroniskt trött. Det har  varit mycket upp och ner med mitt humör så klart, särskilt de senaste månaderna. Och de senaste veckorna har tröttheten sköljt över mig mer än vanligt. Så fort jag ser chansen så vill jag bara sova. Sova sova sova...
Och tröttare blir jag. Men jag har även tillåtit mig själv att känna av tröttheten. Tillåtit mig själv att sova medans jag kan. För after all, klart du är trött efter detta året. Men oxå, för Ensamstående är trötta?

 Det har blivit som en ond cirkel. Som tur är, så börjar jag inse det nu.. 
Jag är lika trött om jag får sova 10 timmar per natt som 6 timmar per natt. Jag är alltid tröttare när jag vaknar än när jag lagt mig. Och ja , jag sover jätte gott. Så himla gott sover jag..

Är det kanske något mer underliggande till min trötthet? Vitaminbrist? Kaffet kanske har fått motsatt effekt? 

Hur som helst, note to My self - du e inte trött. Ryck upp dig. Sov inte så mycket. Wake up!






Alltså detta barn <3 12 timmar kvar





25 år sedan

2 januari och dagen för 25 år sedan min far tragiskt avled av cancer. Efter sig lämnade han sin höggravida fru och sin ettåriga dotter.







Födelsedagsfirande hos Tant Annie





Lillans säng och sängkläder



Måste bara visa lillans sängkläder som jag verkligen älskar. Från H&M Home 249:- nedsatt till 150:- just nu. 


Här ser ni även vilken säng vi har, den billigaste från Ikea 399:- vilket är lagom vad denna fattiglapp har råd med. Det träfrägade ska jag måla, antingen vitt eller rosa. Det lutar mot vitt då det redan är 70 olika nyanser av rosa i hennes rum. Verkligen gillar denna sängen, köpte även en sådan till Theas stora syster och tänkte måla om den men det var före livet blev svajigt och den har Thea fått hos hennes pappa.
Hon nattas i den och sover där ca 6 timmar varje natt innan hon kmr in till mig.




Årets första selfie





Tröttast mest hela tiden



Nyårsafton var ett helvetiskt dygn på järnvägen. En jobbig vaken natt  med en pigg thea och en halvjobbig dag igår med jobb och hjälp kompisar flytta. I natt var lillan vaken och sur i nästan två timmar. I morse tog vi det lilla lugna med pannkaksfrukost med M och nu sover lillan. Jag e såååå trött. Känns som att jag skulle kunna sova i flera dygn men to do-listan är lång denna lediga dag. 




2015 - Plz be good