Intersport Challange



På jobbet har det startats en tävling. Helt enkelt att samla massa poäng genom att träna så mycket som möjligt. Kul att ha nånting som pushar. 
Idag har vi ägnat hela dagen på Uddevalla sjukhus. Blev inte så många poäng samlade där men vi mår bra ;)




Dagisplats och jobb

Det börjar närma sig med stormsteg. Varit hemma i 1.5 år och det gick otroligt fort. 

Efter ännu ett samtal till förskolekontoret idag då jag lät ännu mer desperat än de andra 70
Gångerna jag ringt dem, så fick vi äntligen ett erbjudande om dagisplats. Ej mitt första handsval men är ändå väldigt nöjd. Inskolningen börjar om 20
Dagar och jag börjar jobba om en månad. 

Det märkliga är... De två sista gångerna har jag pratat med en annan kvinna som jag inte pratat med innan. Hon fixade och grejade för mig så vi ordnade mycket mer än vad den första kvinnan gjort på två månader!

Sitter och pusslar ihop livet för november månad. Kommer på mig själv hålla andan och kallavettas. Men vet no vad, det kommer lösa sig. Bara för att vi har så fantastiska PPL. 





Lugn och ro



Igår kväll hade jag det helt lugnt och skönt. Telefonen var ofrivilligt avstängd, mörkt med levande ljus och en liten groda sovandes bredvid mig i soffan som vägrade sova i sin säng. Drack en varm kopp och kände att livet är ta mig fan underbart. 
Enda boken jag tydligen har är Stora barnboken så nu kan jag fasiken allt utantill tills hon är 6 år. 

Jag lyckades koppla bort alla jävla energitjuvar som finns runt mig och bara njöt i nuet. Släppte all ilska jag bär runt på och insåg att jag måste sluta oroa mig för sånt jag inte kan rå över. Synd bara att det är fel på alla andra förutom mig, typ?!





God morgon måndag

Äntligen en ny vecka. Vi startar den med att promenera milen och playdate.
Magkatarren börjar göra sig påmind, som doktorn påstod. Men magkatarr i gallan eller njurarna med feber...njaa?





Dagen efter är alltid lika roligt



Hugedamig! Kan ni tro jag har varit dålig idag. Hemgång vid 03 och jag har sovit mestadels hela dagen. Mitt hjärta har värkt hela helgen för jag saknat grodan så mkt, är inte van att vara ifrån henne. 
Nattningen gick på FEM min :)
Ha en fin kväll allihopa. 





Gårdagens middag och utgång




Underbara härliga mammor!




Mardrömmen

Den sista tiden har jag blivit sådär extra knäpp och rädd att det ska hända Thea nånting. Och så hamnar man på såna här bloggar. Mitt hjärta går sönder.
www.nahttis.wordpress.com






.,





Fredag och äta framför tven

Lillan bjöd på en bra natt. Hon vaknade FÖRSTA gången vid 05! Tack! MEN jag vaknade till som vanligt flera gånger innan det, men ändå. Inget gny, underbart. 
Idag har vi varit med mammagruppen hela Långa dagen. Och denna helgen är jag barnledig. Som jag har sett fram emot det. får man säga så utan att vara en dålig mamma?

Idag åt vi frukost framför tven, för första gången. Det var jätte mysigt å lillan kunde sitta still längre än 2 min. Men har en grej att man inte ska äta framför tven med ett så litet barn. Eller? Gör ni det?





Går på knäna

Efter MÅNGA kaosnätter och grin så fort vi kmr in genom dörren hemma och för att inte nämna att jag är en PMS kärring just nu, så fick jag ett personligt breakdown idag. Bägaren rann över helt enkelt. Går på knäna här. Hon är knappt nånsin nöjd. Å dessa nätter! Är det inte Thea så är det grannen eller åska. Kl 04 i natt kastade jag in handduken, tände lampan å tänkte gå upp.
Mellan 22-00 hade hon väckt mig 7 ggr. Och mellan 00-03 ca 4 ggr. Vaken mellan 03-04.30. Mat vid 05 å en del vatten innan det å sov mellan 05-07. 

Förstår någon hur jobbigt det är att inte få sova? Det har faktiskt gjorts en undersökning att det är ett av de värsta tortyrsätten. 
Det är väl hög tid att hennes pappa slutar semestra i Thailand nu?!


Hos bvc blev jag erbjuden psykolog hjälp, NU behöver jag det inte, jag behövde kanske det för några månader sen. 

Jag är jävligt glad över att jag är jag och att jag är såpass stark som jag är. För tänk ändå, vad mkt jag har gått igenom det sista. 
Men vad gör jag? Jag tröstäter och tröstshoppar.

Jag börjar jobba om TRE veckor och ingen dagisplats. Förskolekontoret säger att jag ska ha is i magen??


Lillan i sin söta fleeze från Pomp De Lux. Mjukaste som finns. 150:- finns i fler färger.






Fånga dagen





.,





Skiktröntgen




Något av det läskigaste jag gjort i hela mitt liv. Mycket märkliga TVÅ minuter. Såg ut att komma direkt från en Star Wars film med en grej som snurrar runt, en röst som säger håll andan och andas ut flera gånger. Inför detta besöket skulle jag strax innan dricka 7 dl vatten och i samband med detta fick jag ondare i njurarna. Går hand i hand? 




- gratis burkmat på Ikea



Långpromenad ut till Ikea idag. Visste ni att man får en barnmatsburk gratis vid köp av mat i restaurangen? Enda kravet är att kassören tar locket. Tänk att jag missat detta.







Kiss, bajs och sömn





Nu är det dags för milen!

Dagen började bra med att trampa i bajs. Faktiskt, så tror jag inte det dröjer länge innan lillan är redo för pott-träning. Hon sprang runt nakenfis, ville sätta sig på toa, lyfter upp henne, hon vill ner, å sen kissar på golvet. Men det är iaf inget jag kommer att stressa med. 

Andra natten då lillan inte vill ha välling fören 05 tiden. nöjer sig med vatten men velar massa däremellan. Hon somnar alltid i sin säng men vill in till mig vid innan 00. Å inte mig emot egentligen men hon rullar runt å stör min sömn iaf: men samtidigt , är det bättre så än att jag ska springa in till henne 2 ggr i timmen hela nätterna?




.,





Borta bra men hemma bäst

Hej hörrni! Hoppas ni har det supert och tack för länkningen någon? Dubbelt så många läsare utan vidare uppdatering. 

För övrigt skönt att vara på hemmaplan igen. Vi har spenderat natten i tanum och dagen i Strömstad. 

Imorgon ska jag på skiktröntgen, lite nervös faktiskt. Njurarna ska inspekteras ordentligt. Jag har inte tid att ha molande värk så här. 










Ett års present

Thea fick ett silversmycke i ett års present av kära vänner som jag får dela med henne :)





Lördag

I natt har jag och Thea gnällt i kör, Hujedamig. Ett par timmar på hatt-fest idag med hårdrockare! Jätte trevligt!





.,





Heldag med mammagruppen <3





Ett års kalas

Idag har vi varit på ett års kalas. 
Hugedamig, tur man inte gör det varje dag. Är helt slut efter en timmes nattning. Lillan fick sova för länge mitt på dagen idag. Men vetni, det var ju så skönt med lite lugn och ro. Lillan har någon period igen med kassa nätter. Och när det är såna svåra nattningar blir jag så frustrerad. Ensamstående när de e som sämst. Ikväll hade det gärna varit jag som var i jävla Thailand. 







Vantar på spralliga barn

Kan tänka mig det kommer vara svårt att ha vantar på lillan till hösten och vintern. 
Dessa söta tumvantar är köpta på Coop för 29:- tvåpack storlek 1-2 år







Njuter av sensommaren





Dagens





Impulsivitet när den är som bäst

Några timmar på torp med lillans ena gudmor m gubbe och eftermiddag med ett par glas vin på stan. Livskvalité är ordet.








Bekymrad




Bekymrad är rätt ord på min ångestladdade sinnesstämning. 

Jag måste stanna upp, mitt liv springer förbi mig. Jag hinner bara blinka så är även denna dagen över. Men Ibland med en viss lättnad, då det är vissa dagar jag bara vill spendera under täcket och jag orkar inte lyfta ett finger.

Thea och jag, vi har det bra. Behöver bara titta på min älskade unge så
Börjar jag gråta av lycka. Å jag ska göra allt för henne livet ut. Jag ska överdrösa henne med kärlek, all kärlek hon behöver så resten är bara bonus.

Nu har vi gjort oss hemmastadda i lägenheten och allt börjar kanske sjunka in. Särskilt på kvällarna. 

Ibland skulle jag vilja gå in i andras huvud å försöka förstå hur de tänker, eller om de tänker alls. Om de ens finns några hjärnceller som är brukbara?





Oplanerad

Idag har vi tagit en promenad på nästan en mil. Sedan spenderade vi eftermiddagen hos vänner å lekt av oss. 
Tagit dagen lite som den kommit. 





Blev tipsad om bästa mjukisarna


Åh tänk vilken kärlek man kan känna till ett par mjukisbyxor. 
99:- från Åhléns och just nu 20% rabatt för medlemmar. Finns i fler färger som även passar pojk. Perfekta för långa och smala barn. Flera av Theas byxor ramlar av henne.








Energikälla vs energitjuv



En mysig morgon med lillan på super bra humör. Men så blir de som en knyt näve i magen igen, ska fan ta bort Facebook...





Äntligen måndag

Då är det något galet, när man kan säga Äntligen måndag...

Idag har vi lunchat med vänner på stan, röjt på öppna förskolan och träffat en gammal vän för fika och lek på lekplatsen. Vi har åkt buss även idag, smidigt!








<3







Födelsedagen är över

Helt slut efter två dagars firande av min älskade ettåring. Tack alla som varit mer och tack för de fina presenterna. 
Den underbara tårtan är ifrån Homemade by Sara. 








Grattis min underbara <3

Idag fyller min underbara älskling ett helt år. Min ögonstens allra första födelsedag. Älskar dig bottenlöst.






För ett år sedan



Nu hade jag haft värkar redan i fem timmar. 11 sept vid 05 började värkarna. Som tur var stannade gubben hemma trots att jag sa han skulle åka. 
Helt ovetande om den låååånga vägen. 
Helt ovetande om livssituationen ett år efter.
Helt ovetande om att man kan älska någon så mycket


Näl



Vilken dag. Vårdcentralen skickade mig akut till Näl då de misstänkte gallsten. Har nämligen haft väldigt ont i magen och lungan (trodde jag, men gallan sitter ju där) i flera dagar samt hög feber till och från. 
Ultraljudet såg bra ut så skall på skiktröntgen om två veckor för att kolla njurarna. Har ju haft en del uv å även njurbäckeninflammation. 
 Skönt att ha en redig hälsokontroll men jobbigt när de inte hittar anledningen. De sa iaf att jag skulle ha åkt in i förrgår när jag var som sämst för då hade jag nog fått bättre hjälp. Det kan ha varit en gallsten som åkte igenom eller hur det nu var.. 

Tack till Gudmor Sofia och Theas mormor som ställer upp.
Theas pappa har åkt till Thailand (han e borta på Theas ettårsdag, no words needed) å gudmor Annie är i Turkey å snart åker Theas mormor oxå. alla på en gång så hoppas verkligen inte jag får fler anfall.





Kärlek



Lillan vaknade med strålande humör!
Jag själv har feber till å från men ändå klarade vi att promenera ut till Ikea (nästan 9 km) å lunchade med vänner. Vi tog bussen hem. Det är ju jätte spännande att åka buss - bonden har talat




Nostalgi - godaste godiset



Minns ni?? DOM ÄR TILLBAKA! 




,.





Dra mig baklänges



Detta gnyt, detta jädra gnyt. Dag som natt. Hon är nöjd 2 minuter åt gången. Ja det är så mina dagar ser ut. Att försöka göra henne nöjd. Tippar på tår kring henne, snälla va nöjd bara liiiite. Ingen feber idag men hon får alvedon som jag upplever inte hjälper. Ner till Apoteket sen å köpa en sån där gel mot tandsprickning.
 Har ni några andra tips förutom tugga på kalla grejer? ;( jag ger henne en kall morot. 

Hon är ganska nöjd när vi är ute på saker. Men inte kan vi vara superaktiva varje minut 07-20 varje dag. Vi har varit vakna 2 timmar å jag vill redan gå å lägga mig...













Söndag

Idag har vi inte haft något särskilt för oss. Lillan sov 2.5 timme mitt på dagen. Har aldrig hänt. Vi kom bara 3 km på våran sväng idag innan det började spöregna och en liten som hatar regnskyddet är det ingen bra kombo. Kanske borde skaffa genomskinligt istället för ED?  Vi tog bussen hem igen. De kunde man inte på Dal minsann. Blev ändå pisseblöt de då metrarna från busshållplatsen. 






Lunch





Ett år sedan vi var beräknade

6 sept idag och exakt ett år sedan vi hade BF. Denna dagen för ett år sedan träffades vi i mammagruppen och lunchade i stan. Vi träffade Lille V för första gången och några av de andra bebbarna var redan ett par veckor. Inga  känningar alls å mådde faktiskt jätte bra. Dagen innan hade jag varit på gymmet och klippt gräsmattan. Ja min bästa tid var som höggravid.

Jag kommer så väl ihåg att jag var så fokuserad, länge, på att inte förvänta mig nånting innan 6 sept. Det gyllene datumet. Det är ju faktiskt bara 5% som föder på sitt bf datum.
  Förberedde mig på att gå över 14 dagar. Å jag förstod inte vrf folk stod å trampade efter bf, "herregud ungen kmr någon gång, de e ingen brådska". Men då visste man ju inte vad man pratade om ;) varenda minut efter 6 sept kändes som ett helt år och bara önskade verkligen att hon bara kunde komma ut på stört! Det dröjde ytterligare några dagar innan hon kom <3

Bilderna tagna 6 sept 2013







Värsta tandsprickningen hittills

Jösses vad mkt tänder hon fått de senaste dagarna och humöret är därefter. Man får de det positiva i allt. Hon fick ut mig på en redig sväng på spåret på min vilodag. 





Pomp de Lux - Partyt



Beställningslistan blev lång. Näääråå helt okej men det gällde att lägga band på sig. Även hunnit med barnloppisen i Vänersborg. Nu har vi samlat på oss en del. Tänk att lillan kan ha en salig blandning mellan storlekarna 68-92 :)





Pomp de Lux

Imorgon ska vi på pomp de Lux -party å de ska bli så himla skoj. Många fina och romantiska plagg. Vi har redan spanat in oss på en skaloverall som passar oss perfekt :)






I natt ska jag SOVA

I natt är Thea hos sin far. 
Jag är helt slut efter 2 katastrof nätter så det passade bra. Förvånad ändå över min energi. Ett bra pass på gymmet ikväll. Saknar henne så de gör ont, men samtidigt så skönt att få sova.






På Emaus idag med goda vänner





-2.4 kg på 5 dagar

Kommit igång å räknat med Viktväktarna i fem dagar och nu visar vågen -2.4 kg 
Drömmer jag, vi får väl se nästa vecka. 





Smak på besök





Välkommen! Hoppas du stannar en stund 


När det bästa har nackdelar



Har någon tips på hur sjutton jag blir taggad till hemmaträning?? 
Vill väl inte lämna bort lillan varje dag för att gå t gymmet. Och varför lägger jag mig inte bara på golvet å tränar när lillan somnat för natten?? 
 Visst youtube klipp men jag har ju bara min lilla iPhone. 







Vilken natt






Lillan har haft hög feber hela natten. Haft riktig feberyra och svettats som bara den. Hon har bara velat ligga på mig och svetten bara rann mellan oss. Stackars liten. 4 tänder har spruckit igenom samtidigt. Hon kom inte till ro fören vid 06. Å sov konstant fram till 9.30. Trodde inte mina ögon när jag vaknade. Inte nog med detta utan min ena granne har tydligen skaffat sig damsällskap och den andre grannens son har ropat mamma halva natten. 

Klockan är snart 13 och vi går i pyjamas fortfarande. 







Välkommen hem till oss



Efter tre långa veckor kom den alltså, denna skänk som fattades här hemma. Men till min stora förvåning när vi kom hem så har vi ju fått helt fel. Men vet ni vad, det gör inte så mkt då jag stod och valde mellan dessa två. Denna var dessutom 500 kr dyrare än vad jag har betalat samt att det är bättre me lådor än skåp då Thea älskar skåp. 

Fem jävla timmar tog det att få ihop den. Det var många ggr på väg ut från balkongen på sjunde våningen. Äntligen är den uppe men den är heeelt skev med massor av skruvar över. 

Hujedamig, varning.  man bör inte luta sig.





Tvådelad pyjamas



Lillans första tvådelade pyjamas 




STC





Några timmar barnledigt spenderas på bästa sätt. 


Hands up in the air like I dont care







Dagen i tanum



Idag har vi varit hela dagen i Tanum. Snart flyttar mor och Rolf t Lur där dom köpt hus. Och systra Mi och hennes sambo köper deras nuvarande hus :)







Dä ä gött





Tar det lugnt i Tanum





Nyttigaste dressingen?



Kvarg med parsillade eller salladsmix. Om man tycker den är för tjock kan man spä ut den med vatten. Vet ni någon nyttigare salladsdressing? Ja förutom alla olika vinäger och vinegretter :)




God kväll!




I morse satt vi massor i telefonkö, kommer verkligen inte fram till gynmottagningen! Dags för ettårs kontroll då det fortfarande inte är bra.

Tog en sväng till jobbet. Nu är det klart, börjar jobba 80% 1 nov.

Besökte förskolekontoret då dom inte svarar i telefon. Vi har fått reda på att vi är köplats nr 2 till den nya avdelningen på Skansen i stan, Dagavdelning alltså inte nattis, till att börja med. 1.5 månad till jag börjar jobba. Börjar få ont i magen så måste kolla upp ang Dagmamma. 

Vi har varit på öppna förskolan och även hämtat skänken som tagit tre veckor att få. Försökte bygga ihop med en grinig unge på ena armen som sovit 20 min idag, som vanligt när vi varit på öppna. För att inte nämna att jag är världens PMS kärring. Hoppas ni har en fin kväll <3