tjejfest <333





Sprudlande



Solen skiner, en toppentur med härliga kollegor och partystämning i öronen. Länge sedan jag kände mig så här sprudlande! Måste vara solen! 




Förvaringslådor från Göksäter





Fredag kväll och allt vad det innebär



Egentid - lillan har åkt. Denna gången lipade jag inte och det känns helt okej just nu. Känns konstigt att erkänna det? 

Kvällen har bestått av en massa städ och dammsugit upp havet med sand som det blir varje dag i hallen. En lång och härlig dusch och peelat ansiktet med strösocker.

 Nu bänkad framför Lets Dance med lite gott. Snart blir det sängen och ladda upp för 11 timmar jobb imorgon och därefter PARTY! Hur jag ska orka det vet jag inte xD





.,





Nu är även jag redo för vårleran!





<3





Lek och stoj



Vi slog även ihjäl ett par timmar på ett flertal lekplatser i eftermiddag. Utan vagn, bästa som finns är att ta en promenad med henne.. 

Eftersom, det är väldigt viktigt med frisk luft för barn. Vilket man kan tycka att alla begriper men tydligen inte. 

Lillan har bjudit på väldigt lätta nattningar hela veckan. Nästan så jag kan vänja mig, väldigt skönt verkligen. 





Äntligen min





Överby och shopping





Idag har vi varit med Theas älskade gudmor på Överby. Faktiskt unnat oss en del grejer. Första månaden på länge som jag kan köpa saker till mig själv. Det har inte varit lätta månader för en fd shopaholic som jag! 
Hur som helst, idag har lillan haft på sig storlek 98/104. Så sjukt?? Dock är H&Ms storlekar små men jag dör sötdöden, så galet snygga kläder. 


Bästa vän har fyllt 25 år, hipp hipp hurra!






God morgon bebis!







Vi fullkomligt älskar min gamla docksäng som en släkting renoverade till Thea i ett års present. 


Ny dille - päron



Kvällsmys och Biggest Looser. 
Vad jag har längtat hem! <3




Jävla massa tänder



Idag har jag haft en liten grinig tjej, 4 tänder på G upp stackars liten. Vi har haft besök av vänner, räddarna i nöden och med lunch dessutom. 




God morgon från Strömstad




Överliggning i Strömstad i natt och jag har knappt sovit en blund. Humöret är verkligen jagskullekunnadödanågon. 
Nu 5.5 timme tills jag slutar och kan hämta hem lillgrodan. 




En hårt arbetande kvinna





Shopping och rulltrappor




Hej vänner! 
Idag tog jag faktiskt en sväng på stan i Göteborg när jag jobbade. Faktiskt så var det första gången på 2 år. Ja alltså när man är i Göteborg 20 gånger i veckan så håller man sig gärna därifrån. Det blev iallafall ett par jeans till mig då alla mina är för stora. Hittade inget mer till mig så Thea fick som vanligt. Sötaste t-shirten från H&M 49:- storlek 98/104. Tänk va fin hon kommer att vara i den till sommaren :) 

För övrigt så hatar jag verkligen rulltrappor. Det är en slags fobi. Skit läskiga är dom. Blir alldeles kallsvettig när jag ska "åka" i en och tänker desperat att jag måste hålla koll på alla mina lemmar och Remmar så man inte fastnar. De värsta jag vet finns på Överby Köpcentrum och First hotell G på Göteborg Central. Och igår var det en överskrift på nyheterna "Allt fler skadas i rulltrappor" 




God natt min skatt





Lunch och lite jobb





Obeskrivlig kärlek till sitt barn





Mitt livs första brunch




Idag har vi varit på mitt livs första brunch, på fantastiska Tanumstrand. Fastän jag är uppväxt bara några mil därifrån och Tanumstrand är ett av de största uteställena i trakten så var det första gången jag var i restaurangen. 

Superduper god mat, fin utsikt, härligt sällskap och ett par timmar utan att vara varken mamma eller tågvärdinna utan bara... Liv.




Vårsol <3





Lördag



Idag har vi lekt och lunchat med mammagruppen, supermysigt som
Vanligt med våra underbara barn. 




.,





Skapat ett beroende



Fantastiskt gött att dricka något annat än vatten, bubbelvatten och kaffe för en gångs skull. Inte ens Pepsi Max är gott längre, det som varit absoluta favoriten så länge. 

Ikväll är jobbet ute och partajjar, men inget i hela världen skulle få mig att lämna bort Thea när hon varit ifrån mig så mycket denna veckan. Är så jädra lycklig att jag nu klockan 22 på fredag kväll får lägga mig bredvid henne å sova. Snosa på henne, Höra hennes lugna andetag och bara grejen att hon letar efter mig i sömnen får mig att smälta. Så trött så det är galet efter en helt ledig dag. God natt.










Veckans vägning




Denna veckan: -1.7 kg
Totalt 7 veckor: -6.1 kg


Idag visade vågen siffror som
Jag inte sett på två år. Lycka! Så här mkt vägde jag när jag plussade med Thea, dock tränade jag mycket då. Sedan gick jag ner -6 kg i början på graviditeten då jag spydde varje dag. Såå... Jag har nästan 6 kg kvar till inskrivningsvikten. Så här 1.5 år efter. Det är inte helt okej men det kan bara bli bättre. Och vi har haft ett svårt 1.5 år om jag får säga det själv.


Snacka om att magsjukan ställde till det en vecka och efteråt blev magsäcken bottenlös samt mens så det blev ingen nedgång den veckan. Men det var bara att ta nya tag, och vilka nya tag det blev. Gått skit bra denna veckan trots ingen tid till träning. Men jag vet med mig att veckan efter mens är sötsugen obefintligt och allt är mycket lättare. 

Hur som helst, jag är jätte glad att jag började med VV. Jag är aldrig hungrig, lever och äter gott och går ner ändå. För onekligen kopplar jag bantning med hunger och inte-välmående. Ordet bantning är tabu belagt men det är ju det jag gör. Jag vill gå ner i vikt. 






God natt <3






Känslosamma ögon




Igår hände för mig en mycket märklig grej. En främmande människa sa till mig "Du har så mycket känslor i dina ögon, får jag ge dig en kram?". Så före jag vet ordet av det så står jag å kramas med någon jag inte känner. Jag blev nervös och började gapskratta för sist det hände var det mot min vilja. 

Nu i efterhand funderar jag mycket, vad sjutton menar han egentligen? Jag hade till och med en väldigt bra dag igår. För onekligen menar han väl något negativt, ledsna eller så? 

Har alltid fått höra att jag har Bambi liknande ögon. Eller i alla fall uttrycksfulla ögon, ni vet.. Inte döda ögon som somliga har. 
Kanske är det för att jag är rödhårig/PMS-kärring och faktiskt har otroligt mycket känslor? Men känslorna är för det mesta positiva.




.,





Äntliiiiiiigen



Efter 10 timmars jobb fick jag äntligen hem lillan. Som jag längtat! Nu är hon min i nästan en vecka!  Bådas humör är på topp och det kan inte bli bättre.
Nu bänkad framför biggest looser och käkar kvällsmat. Dagens fjärde apelsin, druvor och morötter. Snart dags för sängen, äntligen. 







Dagen börjar



Vi börjar dagen med en lång taxi resa.
Nio timmar och 15 minuter tills jag får träffa lillan. Nedräkningen började för länge sen. Nu saknar jag sönder mig. 




Fylla på energi


Fylla på energi - god natt.
PS. Vad mitt hår har växt. Ska snart berätta hur det gått med Hairbell.





Brandutbildning

Idag har jag varit på brandutbildning med jobbet, på Guttasjön räddningstjänstförbund i Borås. Ett helt otroligt utbildningscenter för både brandmän och andra. Jag var där även under min utbildning år 2011 så detta blir rättare sagt repetionsutbildning. En helt fantastiskt rolig och nyttig dag. Vi har gått igenom HLR, sjukdomar, släckt med olika medel, evakuerat på olika sätt och vi har fått massor av kött på bena ifall olyckan skulle vara framme. 
Massa god mat och läckra brandmän, kan det bli bättre? 
13 timmar lång dag dock och 4 timmars resväg av dem. 



















.,





Planering av kommande månad



Jobbar 4 timmar, åker pass till stora staden Göteborg men "jobbar" bara 1 timme och 10 minuter av dessa 4. 
Planerar kommande månad och till min stora glädje kommer livet fungera bättre än någonsin pga lite ändringar. Otroligt tacksam att lillans far anpassar sig efter mitt schema och därmed otroligt avhängig av det. 







Vardag, dagis och jobb



Idag var det inte lätt att lämna på dagis minsann. Men Första gången på länge lillan är där och dessutom bara fyra timmar, skönt för henne. Men jag Hämtade hem lillan igår kväll och nu får jag inte träffa henne fören onsdag då det är en massa jobb som väntar. Jag har legat å snosat på henne hela natten och vi båda vaknade med världens bredaste leende på läpparna, äntligen var vi tillsammans <3








Världens bästa och komiskt förstörd



Det finns en låt, som verkligen är DEN låten. En helt fantastiskt fin låt som jag alltid har haft nära hjärtat. En riktig klassiker som jag älskat i alla år... 
Som jag har förstört. Totalt förstört, klarar knappt lyssna på den för det bara knyter sig i magen.

Använde nämligen denna texten som löfte, dagen jag gifte mig. Texten passade perfekt med en viss justering och med en egen touch men nu är den fullkomligt förstörd. 

Komiskt trasig blir man även när människor frågar titt som tätt "gifte inte du dig nyss??" Jag har kommit till det stadiet att jag svarar blankt "NEJ, vart sjutton har du fått det ifrån?" Jag låtsas som ingenting och går därifrån. För onekligen är detta något jag själv har förträngt.

Gift, ja det är jag ju fortfarande. Blir inte skild fören i maj då vi inte skickade in ansökan direkt pga förekommande anledningar. Faktiskt inte fören 2-3 månader efter separationen. Hade mer än gärna påskyndat tiden för det är nämligen några saker jag vill göra, men då måste jag vara skild. Nej, jag ska inte gifta om mig. Jag lovar...





2 funderingar denna afton



Min mage är bottenlös denna veckan och Glitter nagellacken från H&M sitter bättre än det ifrån Isadora.




Sovmorgon och matlådor



Enda sovmorgonen på flera veckor och vaknar superpigg kl 06 men tvingar mig ligga kvar till 08. Hade Några timmar över innan jobb, det betyder städ, fix och laga matlådor. Sju timmar kvar tills jag får krama om mitt lilla hjärta. 





Det omtalade 14 feb




Jag och min enda singel tjejkompis har ikväll ätit gott, snackat skit och kollat på Mello. Ingen går säker när vi sätter igång. Men En himla bra kväll faktiskt. 

Konstigt att typ alla jag känner har förhållande...? Men ja.. hade jag velat så hade jag kunnat haft världens snällaste karl. Men det är tyvärr inte på min karta, just nu.. Jag kan dock inte förstå varför jag känner så?

 Men jag älskar min dotter så mycket så hur ska jag kunna älska fler? 

Hoppas ni alla har haft en fab day! Det kan man verkligen tro på sociala medier iaf. Den som blir uppvaktad mest vinner? Det får mig att tänka tillbaka på skoltiden, tillbaka till högstadiet i Tanum. Det var tradition att det såldes rosor på skolan som man köpte till sina vänner, skriver ett gulligt kort och de delades sedan ut på lektionerna. Varje år fick jag massa blommor, jätte fina blommor. Men det fanns dom som fick mer, det fanns dom som fick mindre och det fanns dom som inte fick någon alls. Nu i vuxen ålder tänker jag, är det verkligen okej? Ska utanförskap vara så tydligt?

Undrar om det fortfarande är så på den skolan.. Det borde sluta med det, håller ni med? 




Min tur med bilar och allt därtill



Alltså... Vilken start på dagen! Med min maximala otur och otrolig klantighet så fick jag jädrigt bråttom till mitt tåg i morse minsann. Vilken tur jag har så snälla och hjälpsamma kollegor! Så jag hann. Haft Ågren för detta hela dagen men en lugn och härlig dag på järnvägen samt några minuter av D-vitamin. Slutade iaf med bärgare, igen... Så nu har jag tecknat Falcks försäkring. 500 om året och fri assistans. Med min tur med bilar så har jag tjänat in det inom kort.





Jobb 6 dagar på raken



Jobb 6 dagar på raken vilket inte hänt på 2.5 år.




.,





Thea blir bortskämd



Lillan har fått så fina grejer av sin mormor och moster. Ninen är från Kid och plaggen är från en Name It affär på Tisda Centret i Halden. Måste tillbaka!




Bindor och tamponger är billigt i Norge



Ja att man åker till Norge för att fynda blöjor är det ju ingen som missat. Anledningen till att det är så billigt är att de är skattefinansierat. Dock är det många som missat att det även gäller bindor och tamponger.

Idag har vi tagit en mysig dagstur till Halden. Då vi nyligen fick blöjförrådet påfyllt så blev det bindor och tamponger denna gången. Dessa kostar 8 kr styck och är minst lika bra som libresse. Synd att jag inte passade på när jag hade avslag i sju jädra veckor och la en halv förmögenhet på bindor. 
Våtservetter är också billigt, 7 kr per paket. Och trosskydd 4 kr per paket.











God natt från Lur



Spenderar natten i Lur med mitt hjärtegryn. Hon har förändrats och utvecklats otroligt mycket på bara 2 dygn. Nu ska vi gosa allt vi kan innan hon åker imorgon igen <3







Borås levererar



God morgon! Idag slog jag upp mina bruna vid 05 för att jobba extra. Sitter just nu i våran nya rastlokal i Borås, käkar min kvarg med banan och kikar på Nyhetsmorgon. Jobbar inte ihjäl mig på detta 8 timmars pass iaf. Får sitta på röva 4 av dem! Ska passa på att se på Biggest looser som jag somnade ifrån kl 21.05 igår kväll. Ha en lovely day.





Min älskling är 17 månader idag!





VV-bar



Så himla gott! 4 Pp för VV-baren.
Apelsinerna är gudomligt goda nu för tiden! 




Äntligen sömn



I natt vaknade jag NOLL gånger. Vilket aldrig händer. Vips så var det morgon! Tio timmar sammanhängande sömn. Det behövdes efter alla sjuka dagar kan jag meddela. Vaknade med ett ryck i morse och trodde jag hade försovit mig, för jösses vad ljust det är på morran redan. Jätte skönt! 
Har nu precis landat i soffan efter 10 timmars jobb och en dag där ingenting gick som det skulle. Bl.a. Höll på å bli uppäten av en hund. Förseningar osv. 
Men vad tomt det är hemma! 




Första arbetsdagen på 2 veckor



Första arbetsdagen på 2 veckor. Det känns så bra att vara tillbaka, pigg och kry! Mitt lilla hjärtegryn åkte till
Sin far igår och idag ska Thea sova hos sin mormor. Borta från mig i 2 dygn! <3




Alla hjärtans dag!





Det är ju en sån där dag jag fullkomligt förträngt i år. Jag kollar åt ett annat håll när jag ser något som påminner om det. I år är jag en sån som verkligen hyser agg mot detta påhitt. Fy bubblan vilken onödig dag. Alla andra år har jag verkligen suckat åt sådana som mig och tänkt vilka trista singla personer. "Man ska väl vara glad för andras skull som har någon att fira med"... Självklart är jag glad för eran skull men det är knappt och jag känner en slags bitterhet ;)
Tänk vad synen på saker och ting kan förändras på ett år. Ja vad som hände på vägen hit vet vi ju..




.,





Promenix och lunch med goda vänner





Lek och makaronilåda



Idag har vi varit ute och lekt och fått en härlig dos av D-vitaminer! Energin har sprudlat på både mig och lillan. Jag har röjt i alla lådor här hemma samt lyckats vara en bra lekkompis samtidigt. Och jag fick ett akut sug att laga makaronilåda för första gången någonsin. Så in i bomben onyttig men suget tog överhand. Hoppade över ett mål mat bara för det, inte optimalt men tur jag använder mig av viktväktarna. Det var jätte gott och framför allt barnvänligt.
För första gången på länge är jag riktigt trött och längtar till sängen. Innan har jag inte klarat tanken på sängen. 






Livet börjar ordna upp sig





En sån dag




Idag känner jag mig extra gråtig. Thea är på bättringsvägen och jävlas med mig, men dvs ytterligare 48 timmar Innan livet kan börja. Men hon är pigg och rastlös och det får lägenheten att kännas som ett fängelse. Nu har jag inte jobbat på snart 2 veckor och jag gråter så fort jag tänker på ekonomin kommande månad! Lillan sover äntligen så lite egentid sitter på sin plats.







Lördag kväll och en vecka med magsjuka




 Ikväll kunde inte lillan sova utan mig.. Mello på tv och en massa god mat väntade på mig. Hundra gånger försökte jag mig upp från sängen utan att väcka henne. Utan goda resultat, inte så konstigt då denna otroligt osmidiga valen skapar vågor i sängen vid varje rörelse. 
Hörde de olika låtarna från andra sidan av lägenheten och jag verkar inte ha missat något särskilt. Eller hur? Dock inte optimalt att lägga sig 19 en lördag kväll. 
Kan ni tro jag fick hjärtat i halsen förut. Surfade runt på mobilen lite som vanligt och inne på Bohusläningen läser jag att det är en jävla massa bilar på skogslyckan som blivit vandaliserade och fått punka! Omg jag har ju inte kollat min bil på flera dagar. Klär på mig ytterkläderna så tyst det bara går efter lillan somnat, kutar ut i ren panik. Min biiiil! Som inte fått en enda skråma! Tack och lov, jävla idioter! 
Min mor och syster kom med ett stort lass med mat förut. Tack! Idag firar vi en vecka med magsjuka i vårt hem. Nu är det 4 timmar sedan lillan spydde sist. Håll tummarna! 
Även blöjförådet är påfyllt, tack till min norska gudmor, min mamma och Rolf :)





<3





Den svenska avundsjukan - jag är så avis



Jag! Jag är en typiskt svensk tycker jag. Att jag är avis att se andra leva i glamour. Särskilt på Insta, bloggar och fejjan. Men tex Insta.. Varför letar jag upp såna att följa då? Varför letar jag upp lyxiga bloggar? Lever jag på deras glammiga vardag? Förr var det jag. Men varför känner jag så här? Är det kanske bara mitt inre som spökar eftersom jag ligger här nedspydd och inte bortsatt håret på en vecka? 
Och alla dom människorna som är fräscha ta mig tusan varje dag! Er är jag oxå avis på. Och alla som reser! Jag är såå avis! Jag och Thea vill också! Men dom som reser runt och har sig hela tiden. Alltså tar aldrig deras pengar slut? Människorna med guldbyxorna kanske? Ja ja... Jag tar mig väl upp igen någon gång...




Lillans tur



Tidigt i morse var det lillans tur, stackars liten. Vi byter av varandra här.. Tur att man har vänner som springer ärende för en när jag inte vart ute på hela veckan. Tack! För övrigt vilken tur att lillan klart och tydligt visar innan hon måste spy så vi hinner ta oss till toaletten. Konstigt, hon är pigg och kry och leker mellan spyorna.  Håll tummarna att det inte sker några större olyckor i sängen i natt.

 


Saknar sommaren så in i...



Hej vänner! Ni hänger kvar, jag blir imponerad och glad. Idag är det kallt i Uddevalla minsann -5 minus. Längtar så till värmen. Men ändå tur man inte bor i Jockmock. Ska aldrig mer gnälla när det är varmt och jävligt.  Idag mår vi (jag) bättre och har kunnat äta lite. -3 kg på 3 dygn. Kommer jag att gå upp dom imorgon eller hur funkar det? Annars, så är det himla tur att lillan har en uppåt och glad period när morsan hennes har magsjuka och hon tvingas vara inne TVÅ hela dagar. Stackars barn, men hon är på så bra humör ändå tack och lov. Men det är ändå skönt när hon somnat. Ännu skönare är det när nattningarna 
 har varit så mkt enklare sista tiden. Tack älskade barn.
Detta var min värsta rädsla när jag skulle bli ensamstående.  Att vara så här jävla dålig och ha henne samtidigt. Kan ni ens tänka er? Och familj en bra bit bort. Men vet ni vad, vi reder oss jävligt bra på egen hand faktiskt. Vi är grymma! Och jag har gjort oss ett himla bra liv för oss, lillan och jag... 
Med hjälp av nära och kära.




.,





Mitt hjärta är hemma!



Här ligger vi och vilar. Det behövs verkligen. Fick hem min skrutt igår pga förekommande anledningar fastän jag fortf är magsjuk. Något piggare men Tredje dygnet nu?! 
Nu håller vi tummarna att lillan slipper<3





.,





Dra mig baklänges



Hallå där! Mer död än levande. Fyfan den värsta helgen i hela mitt liv. Ja ni vet har ju inte ens bloggat! Har gått ner ett par kilo på kuppen men mer ska vi inte gå in på. Får inte träffa min groda fören imorgon och saknar henne så jag går sönder. Bokstavligt, gråter så fort jag tänker på henne. Nu har jag inte träffat henne på snart FYRA dagar. Men bäst att hålla henne ifrån magsjukan. 
Livet har som sagt pausats ett par dagar och under tiden har jag hittat en blogg. Den gillar jag som tycker om att resa och är väldigt nyfiken på USA i ett annat format än i filmer.
www.nouw.com/sarahnyc

Och bara för att jag e dålig så blev jag medbjuden på Wrap-konferens ikväll på avenyn i Göteborg! Ni vet den där wrap-grejen. En kväll med Föreläsare från USA, produktpresentation, mingelbuffe, osv.


Välkommen Vabruari





Värsta natten i hela mitt liv