Gått upp en hel jävla byxstorlek

Har faktiskt gått och köpt mig ett par jeans. Det som händer så himla sällan. Kan nu konstatera att jag har gått upp en byxstorlek efter graviditeten. Som sagt magen är inte riktigt mitt allvarligaste problemområde utan det sitter på rava...och det sitter som berget...

Ps. Är nu officiellt fertil igen!






Thea-Bus 7 veckor idag! <3

Oj vilken dag, helt slut. 
Fick omorganisera dagen lite då vi sov väldigt länge, men inte i sträck så klart. Några timmar på torp med en god vän, hem och vända och ikväll har jag varit första gången utan Thea! Varit på spakväll hos Peters moster med svärmor. Jätte mysigt och kul men fick åka hem tidigt då Thea-Bus bara skrek å skrek. Och som hon skrek! Fortsatte ca en halv timme efter jag kom hem. Ovant nu. Så här har det inte varit på ett par veckor.

Ingen promenad eller träning idag. Jag prioriterar att umgås istället. Väldigt socialt liv och jag gillar det. Träffar folk och gör något varje dag. Får nog varva ner lite nästa vecka och prioritera motion. Dock sköter jag kosten. Men en macka idag och en macka igår och bara två tuggor utav Annelies supergoda superperfektkladdiga kladdkaka. 

Thea fick denna jumpsuiten på sin 7 veckors dag! :)








Perfekt lampa till barnkammarn




Glömt att visa er vår belysning i barnkammarn. Perfekt att ha på under natten när man byter blöja. Köpt på Ikea och ja den finns i blått ;)






Safety first



Inte så snyggt men nu syns vi i alla fall här ute i skogarna. Sufflett reflex 69:- Clas Ohlson

Idag har varit en mkt bra dag. 
Peter tog natten som var och lillan slog nytt sömnrekord. Hon sov hela 4.5 timme och klockan 08 studsade jag upp ur sängen. Till och med före dom stora barnen och tog hand om köket vi lämnade helt kaotiskt igår. 
Nu är jag dock riktigt trött. Natti








I'm on fire



 
 


Lär dig ditt barns skrik

Fick tipset om dessa youtubeklipp. 
Det är en mamma som studeradet bebisskrik. 
Vad dom vill när dom skriker.
Och jag säger bara Wow, det stämmer!
Att jag inte hade sett detta för några veckor sedan.
"Baby language" Trög start...spola om ni inte vill höra allt babbel.
 
Snabbfakta till mig själv
Neh = hungrig
ohw = trött
eh = rapa
eirh = ont i magen
heh = obehagligt







Det var dags för en förändring

Minst sagt! 
Pallar inte sköta den röda färgen så det såg bara dassigt ut som det brukar göra med rött hår efter ett tag. Behöver en lättskött färg så nu blev det mörk brunt, som jag alltid brukar ha alltså. 







En dag med mammorna



Hemma hos Annelie med jätte god mat, återigen. Denna gången hade jag med Moa, Theas stora syster och hon hjälpte oss stoppa tillbaka napparna så vi slapp springa :)
Jag säger då det, hur hade mitt bebisliv sett ut utan dem? <3 våra dejter är veckans höjdpunkt och jag planerar veckan efter det.
Nästa vecka ska vi vara hemma hos oss <3







Matinspiration


Idag har vi haft Gudmor Fia på besök. Myspys och färgat utväxten osv. Lillan la två stora bajsar på en timme, score!
Sedan mötte vi upp pappsen och dom stora barnen på city gross för storhandling. Fokus på nyttiga mellanmål. 
Göbben "slängde" ihop lite mat. 
En storfavorit! 
Laxgryta bestående av ris, lax, ruccula, broccoli, riven morot, vårlök, tomat och massa vitvinsvinäger och röra ihop. Såå himla gott och snabbt!







Workout




Om inte jag har hunnit att träna så får andra göra det. Om ändå dygnet hade fler timmar. 






Den dära Simone





Säger som alla andra, vart tog stormen vägen? Hade laddat upp med stearinljus, vatten på termos Osv. 







Dagens Thea





Mms

Fick ett mms från min mor. 
Inte alls avis ;)





Jobbigt utan sömn å ledsen bebis

Tårarna bara sprutar, ja sprutar!

För nu är jag så trött å lillan bara skriker å skriker. Länge sedan nu så är knappt van längre. Avlastning vad är det?
Å egen tid, vad är det? Duschen.

Jag visste väl att det skulle brista någon gång. Hur länge klarar man att bara sova tre timmar i sträck? Nu är det snart 7 veckor. Å i natt sov jag Max fem timmar, inte sammanhängande så klart. 

Är så trött och har ont i kroppen så jag klarar inte stå/gå å vagga henne mer. Så jag måste sätta mig ner och då blir det skrik kalas direkt. Har lixom kommit till ett stadie då jag bara låter henne gråta. Nu :( och idag vet jag att hon har magknip. Hon har inte skete på två dagar. Stackars...


Att det lixom kan ta tre timmar att äta upp en risifrutti ...





Bebis besök


Idag har vi haft trevligt mini-bebis-besök. Vågen på den :D





Träning för nyblivna mammor





Första dagen med Olgas träning. 
Min första uppfattning var, is this it? 
"Det här är verkligen för nybörjare. Jag behöver mer utmaning än så!"
Men efter detta första träningspasset tar jag tillbaka det. Jag ÄR tydligen nybörjare nu. Snacka om att inte insett vilken dålig form jag är i. La Dock till ett eget litet överkroppspass.
Barnvagspromenad varje dag. Tacksam nu att jag har så himla tunga vagnar! "Använd inte vagnen som en rullator" Tack för påminnelsen, för det är precis det jag gör.

Idag har vi gått en halv mil och passet som tog typ 45 min. Satsar på det varje dag!





Idag börjar mitt nya liv

Nu är det faktiskt dags...
Att ta tag i detta som jag bävat för ett tag. 6 veckor efter förlossningen och min ledsna bebis är inte lika ledsen längre så nu kanske jag kan börja fokusera på annat samtidigt och underlivet återhämtar sig sakta men säkert.

Jag ska säga er helt ärligt, att jag förstår småbarnsmammor som går i mjukis byxor hela dagarna. Jag förstår dom som inte orkar sminka sig längre. Man tar sig knappt tid att äta. och det man äter ska gå snabbt och lätt bara för att få lite energi. 
De som inte har småbarn själva kan inte förstå. Men jag vill inte hamna där och jag fick en wake-up call när Peter sa igår att jag har fula naglar. Och när jag såg bild på mig själv igår med världens utväxt och för att inte tala om den degiga magen som buktar ut ovanför byxkanten. 

Därför ska jag nu påbörja min lilla diet. Färre kalorier än dagsbehovet helt enkelt och tallriksmodellen. Och som ni kanske förstår ingår inte min kära choklad i detta.

Jag har klarat det förut å jag vet att jag kan klara det igen. Men numera med en liten bebis. Detta blir en utmaning minst sagt. Hoppas jag kan sno en smula fokus från min prinsessa så hon får en hälsosam mamma.

Nu till det mindre roliga, väga, mäta och bilder. Jag mår illa av mig själv. Men nu tänker jag "Jag har fött barn, Jag har fött barn, Jag har fött barn, Jag har fött barn!" 
Jag gick ner 13 kg på ett par veckor efter förlossningen sen tog det stopp. Sedan har jag gått upp 2.5 kg igen! Vad hände där? Har så otroligt mkt vätska kvar. Varför försvinner det inte?

För övrigt, det fikas ju mkt nu. Vad i all sin dar ska man ta till kaffet nu då??








Sömnlös



Varför kan jag inte sova när tillfällena finns? Legat vaken flera gånger i natt. Ligger och lyssnar på regnet, även en och annan prutt från lillfisen här bredvid. 
Det är verkligen så, att dom som inte har barn kan inte förstå denna kärlek.




Dagens Thea <3





K Ä R L E K







Vi drar ut på picknick






God morgon söndag





Här ligger vi å myser. Gubben är uppe före mig . Vad hände där? Känner mig på bra humör idag. Sömnrekord i natt. Hon sov fyra timmar! 





Dopstolar




Se vad fina dopstolar, en sådan önskar vi oss! Det är en tjej som heter Linda Larsson som gör dessa och finns i Uddevalla. Ni hittar henne på Facebook "Himlatext" in å gilla hennes sida! ;) 
man får välja text och dekor själv. Barnstol 350 kr barnbord 500 kr

Thea ska inte döpas utan vi ska ha namngivningskalas till våren men julklapp till Thea kanske :)

För övrigt, jätte mycket fint på kiddoz.se







Älgarnas tid


Fick älgstek av farmor och farfar i år igen. Vilken tur jag har som har en karl som e så duktig på att laga mat. Himmelskt gott! <3






Dom där sockarna som alltid försvinner

Full rulle hela förmiddagen.
Tycker det är pinsamt att inte hinna städa undan när man får besök. Drf ska man inte komma så långt före utsatt tid, hör ni det nu? ;)

Nu tusenvis av sockar att para ihop...






App-tips

Appen facetune - Du e sleten men vill va snygg 





Mitt andra glas vin på ett år






Går runt och smuttar på mitt andra glas vin på ungefär ett år. Jätte gott, hoppas jag inte somnar denna gången.
Har precis nattat barnen och karln står vid spisen. Jag själv ligger och jämrar mig i soffan för smärtan där nere. Nästan som att foglossningen kommit tillbaka. Snart gynkontroll igen.






Fredagsmys - tips!





En dag med mammorna


En super trevlig dag med mammorna i vanlig ordning. Hemma hos Johanna som bjöd på jätte god mat. Nu är vi jätte trötta :)





.








K Ä R L E K





Rabattkod på Ellos!



Ange koden 285883 i kassan så får du 500kr rabatt om du handlar för 1200 kr eller 300kr när du handlar för 700 kr.
Ett paket på väg hem till mig! :)




Mysiga höst



Idag har vi haft besök av en go vän. Bakade en liten kaka, men såg mer ut som en hög skit. riktigt busväder idag men tycker hösten är såå mysig!
Planerat att ta en promenad medans göbben e på gymmet. Men det är ju nästan storm och spöregn. Bättre att hålla lillan inne :)





Boktips







Fick en så kul bok av min mor igår!
Skapa för de allra minsta.
Här finns jätte mkt kul tips för barn mellan 0-2 år. tex hur man gör en egen sängmobil, skallror, iq leksaker och knasbollar.




Vår lilla tjej - 6 veckor idag <3





Där fick jag för att jag hade en bra graviditet!



Påt igen, jag har verkligen blivit hypokondriker i samband med barnafödandet. Där fick jag för att jag hade en bra graviditet!
Nu har jag haft ont där nere i över två dagar, igen...
Hade väl varit typiskt om jag åkte på framfall oxå?! Men jag var ju på gynkontroll alldeles nyss! Det kmr väl inte så fort? Åh Gud mitt stackars underliv. Nej det kan det inte vara, jag har ont i benet, blygbenet, bäckenbotten lr ngt :/

Å jag som tänkte anmäla mig på spinningen i byggda. Hur tänkte jag där? När jag bara klarar att ha jeans ett par timmar..







Inte tillfredsställd





Hur många manna frutti kan man äta? Nu ätit tre, står två till i kylen. Överväger att ta dom utan att blinka! Kanske smart att spara ifall det behövs natta mat som jag misstänker. Lillan har sovit sen 17 men vaknade nu. Känner mig lite konstig men de e väl manna frutti överdos.






Högst upp på önskelistan




Vi önskar oss en Elodie Details filt. 
349:- på Beginners Överby.
Någon? Någon? Hallå?






Min lilla prinsessa





En dag i Bullarn




Vi har varit i Bullarn å hälsat på min farmor å farfar.. Första gången dom träffade Thea :)
Bilturen gick bra, hon sov hela vägen både dit å hem.

Sen när kan man inte tanka i Hedekas?? Höll på å gå åt fanders! Och Körde nästan rätt över en tjäder på fjället oxå.
Tänk när vi körde så mkt moppe där haha.





Utan sömn

Nu börjar det kännas att man inte sovit längre än 3.5 timme i sträck på 6 veckor. Jag som inte ens har svårt för att gå upp i vanliga fall. Nät jag började jobbet vid 04 bokstavligt talat studsa jag upp ur sängen. Men nu är det varje 23.30, 02.30, 05.30 och nästan en gång i timmen på morgonenkvisten. Ändå har det ju blivit mkt bättre men Det går ut över humöret. 

Vi vaknade med ett ryck i natt.
Colin skulle gå på toa , Moa skulle gå på toa. Dom blir rädda för varandra, en börjar skrika, den andra börjar skrika, båda skriker, springer in i vårt rum. Skrämmer slag på Thea, skrämmer slag på oss som tror huset rasar. Båda grinar jätte mkt, nej alla tre grinar jätte mkt. Puuuuuh hjärtattack. Dom lugnar sig ganska snabbt när dom fattar vad som hänt haha ganska komiskt så här i efterhand.




Köttbullar it is




Åh vilken trött dag. Varit hemma hela dagen, vilat och städat. Timmarna har flugit iväg. Nu blire världens godaste älgköttbullar å mos!






Tänder ett ljus





Tänder ett ljus för vår kollega som var med om en arbetsplatsolycka. Tänk att stå och skoja med honom ena stunden och andra stunden händer detta. Nu håller vi tummarna <3





Ett par min efter - score!!





Ongen vägrar somna






Nu gör vi ett försök med bärsjalen. Mkt mer lyckat än sist gång. Så otroligt skön å mina armar får vila. Tack för lånet snälla Angela! 
Men hon grinar från och till hela tiden ändå och vägrar somna. Annars e den väldigt poppis. Hon har sovit tio min på fem timmar nu. Nu e hon så trött så hon nästan grinar i sömnen. Ja vi har provat mörkt tyst rum tio gånger så nu hoppas vi detta funkar.
Slarvigt knyten men hon ville ha uppe huvudet å kolla överallt så går runt å håller i huvudet. 
- så in i .... trött morsa





Premiär åkt tåg






Idag har vi vart i gbg med tant Annie å lunchat med en gammal vän jag inte träffat på typ tre (?) år. Och vi har fått så fin present. En bra men regnig dag i Gbg och Thea har varit på strålande humör.
Theas första tågåkning och min första på ca 3 månader. Kul å hälsa på lite kollegor oxå. 




Strömlöst ?!




Igår kväll lekte vi strömlöst och nu är det strömlöst! Som tur är har lillan precis käkat. Vad hade man gjort annars? Nu skulle man verkligen haft mjölk i tuttarna ! 
 Det märks att vi är i bonnelann men så här ofta gick inte ens strömmen i Bullarens urskogar!





Tillväxtperiod - Thea 5 veckor

De sju sprången under barnets första år. 
Sju utvecklingsstadier, mentalt och fysiskt. 
Ett steg bakåt och ett språng framåt.
För de allra flesta vid 5, 8, 12, 19, 26, 37, 46 veckor. De flesta barn går igenom alla faserna, några kanske bara ”snuddar” vid dem så att föräldrarna inte ens uppfattar det.

Varje språng kan delas upp i tre faser.
Fas 1: jobbig period, barnet kräver extra uppmärksamhet. Man känner inte igen sitt barn, men barnet känner inte igen sig själv heller! Barnet har liksom trätt in i en ny värld.


Tecken på att ett nytt språng är på gång:
Barnet…
skriker oftare och mer
vill ha mer fysisk kontakt och uppmärksamhet
har sämre aptit
blir blygare och klängigare
sover dåligt
suger mer på tummen
är tystare och mindre livligt

Fas 2: Själva utvecklingssprånget. Vad som händer är olika för varje språng.

Fas 3: En lugn period följer. Vila efter den ansträngande utvecklingsfasen och inför nästa. Barnet är gladare och självständigare.

Språng 1: Vid ca 5veckors ålder. Matsmältningen förändras, barnet börjar gråta riktiga tårar, fokuserar blicken, andas mer regelbundet. Kräks och rapar mindre ofta, är vaket längre stunder. Inför den stora förändringen blir barnet mer mammigt eller pappigt. Kan vara bara nån dag eller en hel vecka. Barnet brukar skrika, gråta och vägra somna.Barnet behöver all tröst det kan få. Vagga, bär, krama och få bröstet brukar hjälpa.





Blir omhändertagen här hemma





Min göbbe har lagat super god middag och En kväll utan tv och endast levande ljus. Myst framför brasan och fått underbart go massage av min karl. 
Han tog den här fina bilden.
Och nu kom han med världens godaste natta macka, tur jag inte svälter.
Älskar dig <3







-uuuueeeää uuuueeeää uuuueeeää


Min lilla skrik bebis har varit missnöjd ända sen i fredags. Idag har det varit extra illa. Vad är det nu då? :( men skriket har förändrats, nu e hon förbannad. Tur vi har bokat läkarkontroll om två veckor. Min ont-i-magen kom direkt.
Vi duschade ihop, då va de bra några min. Lyckades få henne att somna på armen medans jag tog ur diskmaskinen, åh vad tungt. Sen några min i vagnen. jag är glad att jag köpte den. Så himla go fjädring på dessa gamla Brio. 
Imorgon ska vi på en liten utflykt som jag är lite små nervös för av just denna anledning. Mina lilla bebis, önskar att du kunde prata <3






Bärselepremiär


Skit arg om man står still, annars en höjdare! Ullareds egna märke, babyboom. Fyndade för några kr på en loppis å den funkar kanon. Inte ont i ryggen alls. Vrf lägga en halv förmögenhet på babybjörnen :)








Grattis





Idag hälsar vi på Theas farmor som fyller år, grattis grattis. Hälsar på vovve för första gången :) 


1000 olika synpunkter på hur man värmer upp ersättning

Jag har som sagt aldrig trott att jag skulle behöva tänka på detta. I början tog jag bara för givet att det skulle fungera och att det skulle finnas tillräckligt med bröstmjölk. Numera har jag pluggat intensivt å försökt få allt till att fungera, givetvis så smidigt som möjligt.

Tex så finns det ett hav utav olika nappflaskor av alla dess sorter.
Och för att inte nämna djungeln om ersättning! Finns så många olika åsikter och meningar om hur man blandar, gör si och så , hit och dit. Diskussioner om alla bakterier osv osv.
Här har vi gjort som så att vi tagit kallt vatten, micrat upp till lagom temperatur och därefter blandat i pulvret.

Ni känner säkert igen, att man "ska" koka upp vattnet först? Ja men här har vi kommunalt vatten så vi behöver inte oroa oss för dom bakterierna. Och I sverige har vi dessutom väldigt bra vatten. Texten på förpackningen, tror jag, är mer ägnat åt andra länder. Däremot har man egen brunn bör man Koka vattnet först Och man ska ju inte ta varmt vatten ur kranen å micra. 
Och man ska inte micra med pulvret i för då försvinner näringen.

Blev tipsad om att ha flaskvärmare bredvid sängen. Ja alltså med färdig blandad ersättning, klar att äta. Fyller en flaska med massa käk, å man bara tar i och ur när det är matdags och sätter tillbaka den när hon är mätt. Och stå så hela natten. Huuuuur smidigt som helst. Gjorde så ett par nätter förra veckan men då fick jag skäll av pappsen här. Att bakterierna stortrivs i det. Vad tror ni? För bra för att vara sant?

När vi e ute på tur har vi kokat upp å hällt vattnet i termos. 

 Får man värma på ersättningen lite om hon tog en paus i ätandet å sen vill ha mer eller måste den slängas? Alltså om den stått typ 5 min?

Jag googlar, men alla gör tydligen på olika sätt, så då gör väl jag på mitt sätt... Smidigaste snabbaste möjliga sätt. 

Det finns dessutom absolut inget dokumenterat att ett barn ska ha blivit sjuk beroende på hur man värmer vattnet till ersättningen. 

Just nu har vi NAN 1 och Semper lemolac å kör lite varannat. Men jag misstänker att hon inte blir lika mätt på lemolac.





Stark tjej tränar på pappsen





Tusen tack allihopa för alla gåvor!





Thea har fått så himla fina presenter.
Kommit massa på posten från mina släktingar i Norge osv. Håller på å skriver tack kort. 
Ja kära familj å vänner här i Sverige som kommit med så fina gåvor till Thea. Kan ju inte skicka kort till alla er men Tusen tack allihopa! Ni är underbara! :) Och särskilt tack till mormor som ställt upp till tusen!




Ett skepp kommer lastat med...





Troika - Världens godaste choklad!
Givetvis finns den bara i Norge så Peter köpte med en massa hem till mig. Himmelskt..





Sessan <3





Vill ni gråta lite?



Här är en tjejs blogg som förlorade sin bebis i magen i nionde månaden...
www.enannablom.blogg.se




Fin dag med mammagruppen




En jätte bra dag med mammagruppen och alla våra barn. Sara hade ordnat så himla god mat och tårta. 
Timmarna bara springer iväg när vi träffas! Vi skrattar, gråter, sprutar bröstmjölk på varandra, pratar om bajs, hemorojder, spruckna vaginor, ömma bröstvårtor och våra, ibland, jäkla karlar...jag kan fortsätta länge...Älskade tjejor!










God morgon fredag!





Känner att detta blir en bra dag.
Dejt med våra mamma- och bebiskompisar och min andra hälft kommer hem!

Igår kväll var det inget gråt heller, så underbart skönt. gråt kanske 10 min sammanlagt men det är bara för att hon tänder på alla cylindrar direkt när hon är hungrig. Kutar ut i köket å försöker fixa allt så fort som möjligt och kutar tillbaka. Har räknat ut att detta tar ca 2 min. Och då är operan redan i full gång. 

Natten har oxå varit jätte bra. Återigen mat vid 23.30, 03, 06 och 08. Känner mig verkligen som människa igen efter en månad med skrik. Å min lilla bebis är mätt, glad och mår bra. <3




Plankan höll på att döda mig

Försökte mig på plankan för första gången sen förlossningen. Gud hjälpe mig vilken smärta, kändes som tusen knivhugg i magen. Vågade inte mer.
Så besviken jag blev, känner ju att magmusklerna gått ihop bra.
Tänk, förr var fem min inga problem.

Kan inte direkt påstå att träning finns på kartan än, men eftersom lillan är mkt gladare nu och förhoppningsvis kan det bara bli bättre nu så kan jag snart tänka lite på mig själv igen. Och när man tänker på sig själv blir det på sina intressen. Och mina intressen är träning. Innan graviditeten spenderade jag all min ledig tid på gymmet. Tiden med vänner blev lidande. Ville dom umgås med mig fick dom hänga med till gymmet....

Just nu är jag nöjd med våra mysiga barnvagspromenader. I förrgår gick vi en halv mil... note to my self: ta med vatten!

Hur som helst, får börja lättare helt enkelt, med denna statiska övningen istället...





Första dagen med jeans





Idag var första dagen med jeans sen förlossningen. Kunde iaf ha dem i ca fyra timmar sen skavde det.
Har dock Haft mjuka gravidjeans några gånger.




Synen är inte påverkad





Det gick jätte bra hos ögonläkaren idag. Synen är inte påverkad och allt såg jätte bra ut. Tänk.. Första gången vi var där var hon bara fyra dagar gammal <3 och hela fem veckor idag. Ännu en sten lyfte från axlarna. Skönt att mormor kunde hänga med oss. Dessutom fått städhjälp osv, vilken service <3
Nu är vi ensam hemma igen. Men veckan har gått så himla fort som ensamstående men nu längtar vi tills pappa kmr hem <3






I väntan hos ögonläkaren




Ja där inne i mörkret ligger hon, ljuskänslig efter ögondropparna. Nu ska vi snart in igen. Detta är sista besöket för att se om ögat mår bra. En blödning  efter förlossningen. 


Vi försöker igen - min nya bil






Käkar med mormor



I natt har vi turen att ha besök av Mormor så vi får lite hjälp om hon är ledsen ikväll. 
Besöket hos bm gick bra. Hon är godkänd. Gått upp 220 g på en vecka. Skönt! Och ja bm gillade inte att jag håller på att sluta amma. 





Super lycklig morsa!




Inte en enda tår igår kväll!
Kan inte med ord beskriva hur skönt det kändes att min lilla flicka var helt harmonisk. Andra kvällen på över 4 veckor hon inte grät! Hon var super pigg mellan 20-01 och bjöd på massa leenden och det var nog även ett skratt. Första riktiga leendet fick pappa se dagen innan hennes 1 månaders dag. 

Hon börjar bli större i maten och inte en enda spya igår även fast hon åt jätte mkt. 
Hon somnade 01. Vaknade 03, 06 och 08. Som hon brukar med andra ord och helt okej. Äntligen lite rutin.

Har även slutat med minifom magdroppar eftersom jag slarvade 2 dagar under förra veckan och hon skrek till och med mindre. Slump? Kanske, men känner att dom inte hjälper oss.

Idag skall vi på extra viktkontroll hos bvc. Jag känner hon har gått upp massor. Nu håller vi tummarna :)




Kanske börjar ordna upp sig





Dr Brown flaskan funkade inte alls för oss. Hon svalde mer luft än någonsin. Blev så himla ledsen å besviken då jag verkligen trodde på den. Hur kan dom inte funka lixom? 
Men Hon tar numera MAM flaskan felfritt å det gör mig så lycklig så jag bara vill hoppa! 
Idag har vi endast använt mam flaskan å nu ska vi se hur hon mår ikväll. Kanske kanske kanske börjar det ordna upp sig för oss! Gäller att ha is i magen.  Klockan är snart 21, inget skrik än...






Moraliskt stöd





Haft besök av svärmor å farmor idag. Mysigt. Sicken tur hon köpte med toapapper. Väldigt lägligt att det tog slut..




När det blir lite för mycket...

Höjden av otur.
Det var kamremmen m.m som rasat på min bil. En av de dyraste bilarna man kan byta det på eftersom det är en v6a. Det gör att bilen är värd noll...
Hade detta varit för några år sedan så hade jag brutit ihop totalt. Vågar inte ens berätta om mina tidigare bilaffärer.
Men... Jag kan faktiskt inte göra ngt åt det. Gjort är gjort och hänt har hänt. Tar ett djupt andetag...
För att inte nämna att jag precis köpt ett hus.... i skogen. behöver jag säga mer...








Tråkig läsning



Förstår om ni tycker det är tråkig läsning just nu, men detta med lillan tar ju hela min hjärnkapacitet numera. 
Så ont i magen.
1.5 timme skrik ikväll oxå, dock inte gallskrik. Försökt natta henne 4 gånger. Femte gången jag skulle försöka lägga henne i sängen så slår jag tån i bords benet. Faaan oxå, det var bara att börja om...
Varför inte passa på att få mjölkstockning medans det ändå går så bra för mig? Usch vad obehagligt. Hela bröstet är som en enda stor tumör, sjukdomskänsla och ont i ryggen.





Åh va du är älskad <3





Jag ropade hej och massa text



Igår kväll... Räckte inte 20 min skrik som jag skrev... Precis när vi lagt oss började skriket som varade i 3 timmar..

Men denna gången var det alltså tydligt vad som var fel och inte alls samma gallskrik.
Lillan hade fått i sig massvis med luft och hade jätte ont i magen. Hon rapade i flera timmar efter maten. Det hjälpte att cykla med benen osv. Inte konstigt att det inte funkat tidigare om det var pga hunger hon var ledsen då. Ögonen gick i kors, vid kl 01.30 somnade hon äntligen ..

Den där jäkla flaskan, från Eska som inte är Anti-kolik. Jag hörde det under tiden hon drack, att hon svalde för mkt luft. Men vad skulle jag göra, hon va så himla hungrig stackarn :(
Det är alltså en anatomisk napp hon vill ha. Och dom napparna passar inte på flaskan jag har. Kollat efter rätt flaska på tre olika Ica (MAM) Men plötsligt i morse tog hon en annan napp, var det kanske bara i övergången?

Hur som helst, skulle ju köpa riktig flaska på överby men kom ju inte dit. Som tur är fick jag en Dr Brown flaska av en tjej som inte behövde den. OCH dom anatomiska MAM napparna passade på den! Halleluja hoppas det ordnar upp sig nu <3





Vilken dag...

Ja vad ska man säga...
Vi och tant Annie skulle åka till Överby å köpa ordentlig nappflaska. Men så långt kom vi minsann inte innan bilen rasar!
Hahaha jag höll på att skratta ihjäl mig. 
Samma sak hönde med min förra bil när jag ägt den i några dagar. jag har sån jäkla otur med bilar! Hur komiskt är det inte?! Perfekt tajming med Peter i Norge oxå...
Ett tag trodde jag mitt gapskratt skulle övergå till gråt och lillan började gallskrika oxå. Matdags och inget tillgång till varmt vatten, vi skulle ju köpa termos. Som tur var fanns det lite mjölk i bröstet.
Vi fick bokstavligt åka uppe på flaket i bilen för lillans bilstol. Det var fin utsikt minst sagt! Åååh hahah livet leker!!






Nu börjar säsongen





Ensamstående

Nu är jag ensamstående i 7 dagar!

Peter åkte i eftermiddags till Norge för jobb. Känns väl sådär.. Haft ont i magen sedan jag fick reda på det... Himla lägligt mitt i skrikperioden. Men har så fina människor kring mig som erbjuder hjälp och är otroligt tacksam.
Men jag är inte alls lika orolig och stressad längre. Jag känner änna att hon har lagt på sig.
Hon sover mkt mer och skriker mindre. Förutom igår kväll. Men ikväll har hon gråtit i ca 20 min. Men nu både kände jag och hörde luften i magen så kämpade med att få ut det och nu har hon somnat i denna ställningen som Peter lärde mig <3








Jag har bestämt mig - jag ska sluta amma

Det är efter mkt funderingar och tankar jag har kommit fram till att sluta amma. Det bara snurrar i huvudet på mig efter att hon inte gått upp tillräckligt i vikt. 
Vilket i sin tur har lett till stress å då blir lillan stressad. Och nu finns det ännu mindre mjölk. "Är mjölken slut i det bröstet nu? Är hon hungrig? Är hon mätt? Hur mkt har hon fått i det bröstet? Pumpa hit pumpa dit. ersättning då och då, nej det var visst senare" osv osv.
Nej det är bara förvirrande!
Svårt att förklara... 

Av någon anledning är detta ett stort beslut för det är ngt särskilt med att amma, kontakten osv. Nu kan hon iaf ta flaska i famnen på mig. 
Gör mig ledsen att det inte räckte mer än en månad. Men känner det blir bäst för oss så här. 

Men det som är så praktiskt att bara slänga fram bröstet när hon är hungrig. Och nu istället börja med massa flaskor osv. 

Kommer dock inte utesluta tutten helt då det är hennes bästa vän <3






Solstrålen





Flaskan som funkar!

Tycker att MAM flaskan vi har inte riktigt passar vår lilla tös. Flaskans napp är alldeles för hård och formen är konstig.
Ja vi har testat olika som finns till den flaskan och lillan blir minst sagt förvirrad av alla konstiga nappar.

Ni vet lillan tog inte nappen så bra av märket MAM men älskar den billigaste sket-nappen på Ica, ja ni vet Eska.
Så drf provar vi den billigaste sket-nappflaskan på Ica oxå från Eska. Just för att dessa flaskor har samma form på napparna som deras nappar. Hajar ni? ;)

Hon älskar dom! Nu var det första gången någonsin hon åt 70 ml! Så lycklig! Dock tycker jag hon svalde mkt luft med dessa, inte bra men hon var väldigt lättrapad. 

Har oxå kommit på att hon vägrar flaskan när hon ligger i min famn. Men funkar att lägga henne i soffan, sängen, vagnen, gungan osv.. Är det för att jag luktar bröstmjölk ??








Vad ska man säga...




Bra och dålig dag kanske.
Vi mammorna åkte till Stenungsund med våra bebisar, gick på stan och på loppis.
Lillan gallskrek på loppisen å alla tittade så :( typ stackars barn, vilken kass mamma :( så himla mkt fina barnkläder. Jag ryckte snabbt till mig 2 plagg och gick ut igen..
Efter promenerade bort till Stenungsundbaden och åt världens godaste räkmacka. 
Glömde visst hemnyckel så fick åka tebax å möta Peter. Glömde TANKA så gick på ångorna ända fram till pumpen. Nya bilen säger inte till så ordentligt som den andra gjorde ..
Hem till fullt hus, barn och Peter hade bjudit hem folk ikväll. Lillan började gallskrika kl 19.55. Hållt på i ganska exakt två timmar. Tillbaka på ruta ett?! Det är hjärtkrossande. Så himla ont i huvet nu.
För övrigt, Inte en lugn stund sen kl 06 i morse..
Nu är jag så trött! Och så sätter jag mig å bloggar?! Helt otroligt ..





Hösten när den är som bäst



Vilket väder vi haft idag, det har vi väntat på. Tog en go promenad på 4 km. Men oj vad varmt det var, jag tjock vinterjacka och vi provade vår nya åkpåse från Bozz med lammskinn. Gosig men kanske inte dags än..
Nu skulle man haft den andra åkpåsen jag köpt av en tjej på nätet, betalat och klart men inte skickad, över en vecka sedan nu!

Lillan har varit en liten ängel idag <3






Mammagruppen är bäst


Bild från en av gångerna vi varit ute å promenerat med alla våra bebis- och mammakompisar. Igår en lång go lunch på Ikea, nästan bara där vi får plats!
Numera 8 Goa mammor, ursprungligen var vi 6. Men nu e de änna stopp, vi får ju änna inte plats hemma hos varandra :)

För övrigt ett otroligt bra stöd. Det rekommenderar jag er alla. Skaffa en mammagrupp, kanske inte från mvc utan en egen <3





Fredag




Haft besök av en gammal vän och hennes charmtroll.

Igår hämtade jag en bärsjal av gulligaste ex kollegan vi ska prova om lillan gillar.

Är så himla tacksam för all stöd ifrån vår omgivning, massa tips och råd från andra mammor. Guld värt...

Lillan har nu blivit lite tutt förvirrad. Och "flaskförvirrad" trodde jag. Men hon tar flaskan jätte bra av alla förutom mig! :(




Goaste juicen


Så himla god juice!
Påminner om Thailand.
Till frukost vid havet varje morgon i 3 veckor. Vi hade det fantastiskt, fina minnen <3





Vilken bra natt! Och bra dag!



Herregud jag är alldeles piggelin så jag måste berätta om natten. Har backat upp med ersättning i 1.5 dygn för mjölken räcker inte.

Igår kväll inget skrik och knappt ngt på dagen!
Sista matning vid 21.30 med lite ersättning efter tutte. 
Vi lägger oss kl 22.
Vaknar för mat vid 01 lite ersättning efter tutte. 
vaknar vid 04.30 finns knappt ngn mjölk så bara ersättning
Vaknar vid 08 tutte och ersättning

Ni ser inte så ofta tutte, hur kan bm på allvar mena att detta ska tillföra mer mjölk? Försätter jag så här kmr det väl försvinna? Men En mkt gladare bebis! Kanske slump så ska inte ropa hej än! Får försöka pumpa lite igen men känns helt tomt ibland...3 dagar utan cola och choklad. Kanske inspelar ? 







1 hel månad <3





Extra gynkontroll


Har varit på extra kontroll på mvc.
Tog bort lite stygn annars fanns det inget att oroa sig över.

Nu har det skrikits en del.
Somnade till slut på armen och så fort jag rör en enda fena så vaknar hon och gallskriker. Min lilla skrikbebis.. Skrik skrik skrik...






I natt blir lillan 1 månad <3

I natt blir lillan 1 månad.
Alltså för 4 veckor sedan låg vi där på förlossningen å hade så himla ont. Ungefär vid denna tiden gick vattnet. 
Kommit en bra bit med förlossningsberättelsen. 
Jag har knappt kollat mig själv i spegeln den sista veckan, med all rätt. Man har annat att tänka på som nybliven mamma. Hur som helst, idag gjorde jag det iaf å till min förvåning är jag alldeles zebra randig på höger sida! Ni minns mina tre små kompisar? Dom är nu typ 6 st och jätte långa. Dessa fanns inte när jag var gravid! Hur kmr detta sig?
Dom syns tyvärr dåligt på bilden men dom är alldeles lila.
För övrigt -13 kg





Lilla underbara



Kan du inte va snäll mot din mor bara för en kväll? Det hade gjort gott för mamma-hjärtat...






En till barnvagn




Gick å fyndade en till barnvagn häromdagen. Vrf? Ingen aning, vad ska jag ha två till? 
Det är en Brio som ni kanske ser. Känns som att jag är otrogen mot min Crescent! Vilken ska jag använda...




Lillan går upp för lite i vikt

Bvc idag å lillan har gått upp alldeles för lite. Då e de som jag anade, det är för lite mjölk i tuttarna. Så nu ska vi backa upp med ersättning 3 ggr om dagen ist för 1.
Finns antagligen 3 Anledningar till att det finns för lite mjölk.
1. Jag äter och dricker alldeles för lite.
2. Stress, blir otroligt stressad när hon skriker så det blir en ond cirkel.
3. Jag ammar för ofta. For ofta och då hinner inte mjölken rinna till. Försöker ofta trösta med tutten då hon kan vara ledsen för hon är hungrig. 
Sen oxå att andra säger så fort hon gråter: Hon är nog hungrig. 
När jag själv vet att det inte var länge sen hon åt. 

Så nu ska vi försöka Amma var tredje timme. 

Hennes skrik har utökat, nu även jätte ledsen på förmiddagarna. 
Förmiddagarna och dagarna som hon varit så snäll på. Och jag blir så himla ledsen. Och man kan inte sätta sig ner å jag har så ont i underlivet!




Svettas som en gris!





Måste sluta googla!!!





Lillan har blivit otroligt mer dregglig å hon bubblar massa så jag googlade vad tusan det kan vara.
Det första jag fick upp var RS Viruset! Det andra jag fick upp var epilepsi! Och det tredje var tänder, men tur att vi ska till bvc imorgon så jag får lugnat mig. Jag googlar om allt. Google är fantastiskt bra till mkt, men det kan väcka oro lika mkt som att stilla!

Ska du skälla på mig nu igen Peter? ;)




Kärlek





förbannad bebis och...... Tand??



Lillan har gått från jätte ledsen till förbannad, Riktigt förbannad. 
Föredrar nog hellre det, inte lika hjärtskärande.
Men vi börjar ana en tand, på riktigt! Jag själv var bara fem veckor när min första började komma å lillan är svart fyra!

Hennes skrikperiod har förändrats på fler sätt. Nu gråter hon längre stunder men med lite pauser. Otroligt gott att det inte är non stop å att man hinner hämta andan mellan. 
Ikväll funkade vagnen till slut så i natt blir det hennes säng.

Så fort man tror att man fått kläm på hennes dygnsrytm så förändras den!




Blöjleverans från Norge






Ena sekunden och andra sekunden <3





Tisdag





Haft besök av min mor, syster och gudmor från Norge. Fått så underbara presenter! Se så söta raggsockar även med en matchande kofta till. Så himla gulligt! 
Thea har varit missnöjd mer eller mindre hela dagen och nu är hon en liten ängel igen så fort dom åkt.
Jösses vad hon har gapat i natt, det brukar hon inte göra på natten :(




Sparbössa



Igår fick vi besök av ett par vänner och Thea fick en så fin sparbössa! 
Den kmr att stå framme så alla är välkomna att lämna gåvor till Lillan när ni går förbi den ;)

Fick även besök av Theas farmor och 2 farbröder, mkt trevlig dag!





Måndag kväll



En timme hysterisk gråt i em och en timme ikväll, började 19.45.
Nu sover hon jätte gott, Peter är fantastisk! Ska man passa på att sova kanske? Hon brukar ju inte somna så här tidigt utan mkt senare å vakna första gången vid 02. Men sån tur blir det nog inte nu. Jag gissar på kl 00.

Försöker även få tag på min bm. In på kontroll för jag tror inte allt står rätt till där nere.

Denna veckan tänkte jag börja på allvar med våran förlossningsberättelse!





Sötaste byxorna




Har spanat efter dessa byxor sedan jag såg dem första gången på bildoch det var nog 4 månader sedan och fått höra att dom fanns på Maxi. Say what? Kläder på maxi? Och ja det är visst bara vårt tråkiga maxi som inte har det.
Nu äntligen har vi varit på ett större maxi å BAAAM där hängde dom å vänta på oss ! 2 pack 129:-




Nu börjar vardagen på riktigt



Kom precis hem, ligger och tar igen mig lite medans lillan sover. Är sjukt trött. Behöver städa men orkar inte.. Ser ut som fan. Lite samtal att ta tag i oxå..

I natt somnade lillan kl 00. Vaknade för mat 2.30, 4.30, 07 och 09.
Igår kväll skreks det 3 timmar.
Nu ska jag sluta dricks Cola. 
Har ett sjukt beroende. Kanske är drf hon har magknip? 

Idag började mannen i huset att jobba igen. Första dagen sedan lillan föddes.
Nu börjar vardagen på riktigt. 






Min nya bil


Nu är jag vuxen på riktigt, ingen mer brötande Volvo för min del.
Är mkt nöjd, å jag får nog in två barnvagnar i denna! Tyckte det var lite extra fränt med sån där hydraulisk fjädring, höja å sänka hur jag vill för er som inte vet :) å vi får inte glömma krom fälgarna. Ja små, men krom.






Roadtrip - nu ska jag byta bil!





Våran lilla prinsessa





Utgådd från Lindex

Blev super lycklig när vi fick denna bodyn av Theas moster igår som vi hittade på loppis. letat efter den på Lindex men den är utgådd! :)







Frukost



God morgon nu är vi inne på frukosten å hon gömmer den. La mig vid 00 tiden.
Hon vaknade å skulle ha mat 02.30, 04.30, 05.30, 07, och nu 08.30. 




Världens sötaste pyjamas



Från Beginners på överby 69:-




En dag med moster








Första kvällen utan skrik och vaggvisor

Igår kväll var första kvällen på 2 av 3 veckor hon inte skrek!
Jag är så lycklig för det! Hur kmr det sig? hade inte gjort ngt särskilt alls. Är skrikperioden kanske över lr kmr det va som vanligt ikväll igen? Vi får se!

Sjunger ni för era bebbar?
Jag själv har precis börjat med det. funkar fint, populärt men innimellan ser det ut som: Morsan, vad håller du på med?
jag kan knappt en enda vaggvisa, så denna hemsidan hjälper mkt. www.vaggvisor.se
Favoriten är Vem kan segla förutom vind. vad sjunger ni för era ?







Ikväll





Ikväll är vi ensamma hemma. Göbben är ute påt så jag myser med godis och Billys pizza, det är fredags mys det!
Innan Han drog lagade han rödspätta till middag, himla gott!

Ser att klockan är snart 20.45 å lillan har inte börjat gråta än. Kmr väl lite senare när jag är som tröttast. För övrigt vågar jag knappt röra mig kring henne ifall hon skulle vakna.






Äntligen

Äntligen har vi fått träffa Camilla.
Tusen tack för presenten.

Ps. Vi uppskattar verkligen att ni håller er härifrån om ni e krassliga ;)





Bekräfta faderskap




Äntligen fått tummen ur å bekräftat faderskapet. Nu har hon en pappa även på papprena <3 




Stark tjej!



Se vad stark hon är min lilla tjej <3
Hon gör allt det där själv hihi








God morgon lr god natt

Har satt oss i soffan å har lite kvalitetid då jag har varit uppe å gjort lite ersättning. Det är nämligen så att jag tror det blivit lite för lite mjölk så vi provar å backar upp med ersättning. Hon har druckit 20 ml efter tutten.
Tänkte göra detta till kvällsmålet men eftersom fröken här har helt vrickad dygnsrytm å e mkt vaken på natten så verkade det tomt nu..







Dagarna flyter ihop




Idag på dagen har vi bara tagit det lugnt. Sa faktiskt att jag inte orkar besök av Peters kompisar idag, oops :)
Men lillan grät lite på förmiddagen oxå så himla trött efter en dålig natt. 
I em mötte vi upp pappsen å shoppade mat på city gross och käkade donkan. Lite smarrigt faktiskt, typ 2 månader sen sist tror jag..

Klockan 19.20 satt vi på donkan å jag sa; Shit, vi måste änna åka hem, klockan är snart 8 och igår började hon gråta halv 8.
Peter; Äsch hon gråter ju inte i bilen.

Dingdingding, vem fick stanna 7 gånger på 10 min. Å vi hade 2 bilar. Blev så nervös när hon gallskrek å de bara e vi i bilen.. 






Tre veckor!



Lilla grodan är tre veckor idag!
Känns som hon kom igår :')




Tack för tipset




Tack för tipset men det används redan flitigt, sedan en vecka tillbaka. Verkar lätta på trycket för henne och skrikperioderna är inte riktigt lika långa men hon är fortfarande ledsen å verkar ha ont så nu höjer vi dosen lite :)

Ps. Kan ni kommentera nu? Hur kmr det sig? Jag har inte ändrat ngt, bara uppdaterat appen :O jaja om ni nu kan kommentera så hoppas jag ni e snälla :)
För er som inte vet så tog jag bort funktionen för alla taskiga kommentarer. 




Supermössan





Snark

Vilken natt..
 Vaknat Ungefär en gång i timmen. Antingen mat eller gnäll ...

Ps. Hon var inte färdig skriken igår kväll









Inte så varierad läsning

Här har vi gått å vaggat från och till i 45 min. Gungan dög inte dom 10 första gångerna men så plötsligt var den kul.

Nu har hon gungat i 15 min å till slut somnat till en jätte störande melodi.
Å hon verkar hata melodin som är efter så jag måste trycka på Tillbaka knappen hela tiden. Tyvärr finns ingen repeat knapp ;) vågar jag hoppas att detta va allt för ikväll? Vågar INTE stänga av den vedervärdiga låten. 

så idag, 45 MINUTER! Underbart! 
Idag oxå på egen hand...
Glad mamma!






Mammagänget!

Idag möttes vi upp och promenerade strandpromenaden till snäckan, satt å lunchade återigen i flera timmar med nöjda bebisar. En ny mamma i gruppen å idag fick vi med oss världens bästa vovve. Så himla kul när förbigående stannar och tittar på våra 7 bebisar och tycker dom är helt bedårande. 
Vi tog en gruppbild! Älskade mammor! <3






MJÖLKSTOCKNING!




I natt vaknade jag med feber frossa och en tutte som var på väg att ramla av.
Kändes som 100 ömma cancer tumörer och mådde riktigt dåligt...
Pumpade, varm dusch, masserade och det kändes bättre över dagen.
Och detta kom antagligen av att jag har haft för liten bh de senaste dagarna. 
enveten som jag är när jag köpte för liten bh...Så liten så det kändes som 
blodstopp, inte så smart kanske.







Behåll lugnet

Ikväll är far och son på teater, det betyder jag, lilla Moa och lilla Thea.
Numera fruktar jag kvällarna tyvärr MEN det börjar bli bättre. Som tur är, kvällarna är ju heliga på ngt vis..

Kl 19.30 började skriket. Stackars Moa nästan döv. Jag själv stoppade in en öronpropp i vänster öra. 
Moa fick världens största glass som lite tröst. Ikväll var jag tvungen att behålla lugnet och det gjorde jag faktiskt utan problem! Ger mig själv en liten klapp på axeln. Numera inser jag att det är inte så mkt mer jag kan göra än att trösta och att bebisar kan inte skrika ihjäl sig fast det låter så...
Klockan 20.45 lugnade det sig så jag äntligen fick händer fria å natta tösa.
Ikväll funkade inte gungan alls utan bara mammas famn, ont i armar å axlar kan jag lova. 

Ps. Igår funkade ju gungan sket bra!









Ny dockvagn

Så klart skulle hon ha en riktig vagn! Hehe den andra lät nämligen så med sina hårda plasthjul så jag hörde ju inte vad jag själv tänkte när vi var ute å gick med den ^^




På stan





Viktkurvan



Här är lillans viktkurva som hon följer jätte bra. Blev tipsad om denna as bra appen som är gratis och heter bvc :)





BVC

Ännu ett besök hos bvc.
Lillan väger nu 4100 och är 54.5 cm.
Hon brukar hålla nappen Hihi 






Bindor - Burn in hell!





Jag finner inga ord som kan beskriva hur mkt jag hatar bindor numera. Bindor bindor bindor bindor...Bindor konstant i snart tre veckor och mer blir det väl.
Har testat 15 olika för att hoppas att några känns bättre men det är bara att inse, det finns inga sköna bindor! I alla fall inte efter en förlossning. Vi snodde med 3 olika sorter från BB.

Undrar vad folk tänker när men går å drar i trosan hela tiden?
Det skaver så i stygnen!
Önskar bind-tiden vore över typ nu. Stackars nyblivna mammors underliv. 







Nappen

Och där fick man återigen sota för att man tröstar med nappen mitt i natten. Hon tappar den minst en gång i minuten å varje gång man stoppar in den igen får man nya förhoppningar att Nu NU somnar hon när som helst.

På tal om nappar, Glöm Mam, Avent och dom dyrare märkena. Ta billigaste skiten som finns på Ica! Först trodde jag hon tog nappen bra men nu snackar vi om att ta nappen. Hon älskar dom!
Dom heter Eska.