Espresso house appen

Ladda ner espresso house appen och få en valfri dryck gratis. Där finns även massa andra kul erbjudande. Som en stammis man är uppskattas det sjukt mkt och gratis är gott :)





Lets get this party started







Tankarna flödar - inlägget raderat

Typiskt mig att skriva när jag är upprörd. Kanske bäst att ta bort det ändå så jag inte får mig en utskällning igen. Ja tex att några partiska fd vänner skvallrar för en viss person. 

Hann ni inte läsa? Synd ;) <3

Så här blödig är jag en gång i månaden. Tydligt vad som komma skall. 
 Annars tar jag livet jävligt chill och är nöjd med det mesta. 




Upp och iväg



Nu en heldag med mammagruppen och några av deras respektive. Länge sedan vi träffats så många då några börjat jobba. Som vi längtat till denna dagen! men saknar min lilla tulla <3





På väg till pappsen



Med sin nya ryggsäck från Åhléns 129:-

Har ni någon söt rygga med bröstband att rekommendera ? :)




Kvalité på egen hand


I natt har lillan härjat som tusan så jag ställde in kvällens vinplaner. Har varit så trött och sliten hela dagen. Känner mig gammal, tråkig och en dålig kompis som bangar men det känns ändå som att jag måste tänka på mig själv i dessa lägen och passa på att ladda batterierna dessa barnfria dagar när jag har chansen. 





Min tolfte vagn





Som jag längtat efter att ha en scooter i mina ägor. Tyvärr har jag inte plats å ingen användning av tre stycken vagnar (har faktiskt insett det) och jag har ändå aldrig gillat Evon. 
Men den har jag sålt till Theas pappa så den kmr ju hålla sig i närheten. OM jag någon gång skulle sakna den får jag säkert låna den. Men nu är jag så glad att bli av med den. Köp aldrig en Akta Graco Evo.






Magdalena Graafs äldsta son avlidit

Hennes äldsta son omkom i en olycka i måndags. Mitt hjärta blöder. 18 år gammal :(

www.magdalenagraaf.se




Kaffe, kaffe å kaffe




Idag har vi haft besök, sen sov lillan TVÅ timmar, sen långpromenad och sen kaffe hos kompisar. Ännu en jätte bra dag. Börjar känna mig som gamla Liv igen, tummen upp! 
Dock väldigt tydligt vad för något som närmar sig. O det är nu man är glad (skit förbannad!) för att man inte har något som helst gött hemma. 







Dagens härliga besök





Fått upp lite saker på väggarna äntligen





Några timmar barnfritt



  
Spenderade några av dagens barnfria timmar på hotell Bohusgården. Har förändrats en hel del sedan jag jobbade där. Väldigt mysigt och uppskattat. 








Mysdag med gudmor <3





Viktväktarna öppethus


Idag hann vi även me Viktväktarnas öppna hus i stan. Men det var en riktig besvikelse. Vet inte direkt vad jag hade förväntat mig men detta var för någon som inte vet hur man handskas med internet.

Just nu är jag nånstans i mitten på trappen





Mammisar

En dag med halva mammagruppen! Resten har börjat jobba å skolar in på dagis numera :O <3





Inte ofta barnplagg är snygga

Ja det är väl inte ofta man kan säga att något barnplagg är snyggt, det är ju bara gulligull. Igår hittade vi denna snygga skaljackan på Åhléns i storlek 74. Har letat som en tok efter den storleken. Sånt finns ju bara i 80/86 och det badar hon i. 349:- hurra! 
Hennes första svarta plagg, så snyggt till allt hennes rosa :)





Lite av allt

 När vi vaknade i morse hade vi knappt ngt planerat på hela veckan. Stor ångest, några sms å hela veckan är bokad i vanlig ordning. Finns nog ngn plats för en kaffe eller två om ngn e sugen :)

VARFÖR känner jag av ägglossningen såå mycket mer efter jag fick barn? Har knappt kunnat stå upprätt ikväll. 





Öppna förskolan

Nu är vi äntligen friska igen så idag har vi varit på öppna förskolan. Vilken bra grej! Så många olika kompisar samlade på en å samma plats.
Lillan har sovit 20 min på hela dagen. Jao så resten säger sig självt ;)






<3








Man kan bli glad för mindre



Mitt livs första lyckade pannkakor!
Alla mammor ska ju kunna göra simpla pannkakor.

Lillan åt som bare den, vilket är väldigt ovanligt. Lillan vill knappt äta å varje måltid är oftast en kamp. Men man ska ju inte tvinga så då får hon gå hungrig och SUR för att hon e hungrig, något frustrerande. De va den där vällingen då som hon e alldeles för förtjust i. Men BVC lät inte så oroad och annars har vi testat det mesta för att få henne att äta.




Camo byxor

Snygga camo byxor från Kappahl, höga och bra. Perfekt den för den som har mamma-mage kvar ;)






Sömnen




Ja den där sömnen och stressen har otroligt stor påverkan, större än man tror. Numera vaknar lillan två ggr per natt, varav ett nattmål. Första gången vill hon komma in till mig då hon alltid nattas i sin säng. Och andra gången alltså lite mat. Inget barn i denna åldern behöver nattmål men jag känner att det inte gör så himla mkt just nu för jag är otroligt mkt piggare. Kanske, ngn gång, när livet lugnat sig, jag orkar avvänja henne. Men just nu får det vara så här. 

Men i natt spridde hon ut de två gångerna ganska bra så fick jag FEM timmar sömn på raken, vilket inte riktigt brukar va så länge :)
Och vi får ju inte glömma att jag har två helger i månaden å vila upp mig på. 

Det är tydligt att jag sover bättre å är gladare för mitt hår har växt som sjutton, har inte ont i magen och 1.5 byxstorlek har trillat av mig.
Dock kan de sistnämnda ha å göra me att ingen lagar mat t mig ;)









Fredagsmys





Sjukstugan eller tandstugan

Eller både och. Jösses stackars liten va de gnälls alltså. Alvedon är väl världens bästa uppfinning. Tom så illa att kvällens planer ställdes in, då e de illa. 





Den där väggen

Man har ju ofta läst om att folk går in i väggen osv. Så jag började fundera på.. Hur vet dom det? Vad är det som definierar att gå in i väggen? Är det Samma sak som depression?

Med närmare eftertanke har jag kommit fram till att jag var nog och snuddade vid den berömda väggen när lillan var ca 7 månader. Det var när det var som värst hemma, ja med allting och den där jäkla sömnbristen. Det var då jag satt å grinade framför en doktor och fick ingen hjälp. Det var då den manliga doktorn skrattade åt mig och sa det är så att ha småbarn.
Kan det kanske ha varit en förlossningsdepression som legat å pyrt så länge? Utan att faktiskt insett det där och då? 





Kärlek





Älskar egentiden på kvällen <3



Snart kommer min nya skänk jag beställt. 




Theas önskelista fylls på

Hallå kompisar å mormor! Thea blir jätte ledsen om hon inte får en sån här liten å söt Elodie Details ryggsäck. 






Våra brister gör oss till människor






Häromdagen tänkte jag På att jag faktiskt inte varit förkyld på nästan ett år, bara för det har jag gått å blivit dålig nu. Men som ett tidigare år hade jag lunginflammation 5 ggr på ett år. Hujedamig för att vara ensamstående nu. Tack och lov att Thea fortf är ganska kry och hoppas det håller sig så. Denna veckan har jag inte klarat att göra nästan nånting och fy bövelen vad tråkigt å en dag har känts som en månad. Idag har vi promenerat 2 km å det kändes som att bihålorna skulle sprängas. I eftermiddag var jag barnledig i två timmar å dom spenderade jag i badkaret i fosterställning xD






Ute på lekplatsen






Ett års present som ett brev på posten <3



Eftersom det var helt slutsålt på ÖB för 199:- fick de bli ifrån etrendstore.se för 299:-



Hemma hos oss





Öppna förskolan

Igår var vi för första gången på öppna förskolan. Vilken höjdare! Bara kunna släppa ungen. Vi kmr gå 2 ggr i veckan i höst, bra träning inför dagis. 
Vi går på den 0-6 år tror jag då Thea älskar lite äldre barn. Även bra att inte gå i pyjamaser varje dag fram till 11 ;)






Behöver inga ord





Äntligen

Äntligen kom min groda hem idag. 
En barnledig helg och batterierna är laddade. 





Party igår





Botten är nådd



Nä jag skojade bara.
Men när jag är sådär alldeles lagom patetisk och low så sätter jag på Bruno Mars - just The way you are

Den är allt man behöver höra och fick den skickad till mig, som pricken över i't. Läser era snälla kommentarer å det känns mkt bättre. 

Ni funderar vrf i hela friden jag skriver om sånt här, ja alltså vrf jag är så öppen helt enkelt. Min blogg är för min skull, inte din. Min terapi, å jag skiter i om ni tycker de e för privat men håll de för dig själv. Snart tror jag väl att jag är så värdelös som vissa säger, men bara snart, inte än....

Väldigt tråkigt att många är så partiska 








Blondinbellas mascara

Ska försöka förklara, jag ser gärna att blondinbellas mascara är dålig, bara för att... Men fyfan så bra den är! Ni måste prova. 180 kr med frakt på nordicfeel.se









Lillan inviger sina nya skor





Lek och buslandet





I onsdags var vi på lek och buslandet på Trestad Center med några av de andra i mammagruppen. Det var poppis blandat våra barn minsann. Synd att vi inte varit där tidigare då det är gratis för barn under 1 år. I December öppnar ett annat Lekland i Uddevalla, vilket jag helt har missat. 
Thea sprang iväg till alla andra stora barn å lekte utan att leta efter mig en enda gång. Är det ett gott tecken till dagis 1 nov? :)







Lugnet efter stormen

Gårkvällens psykbryt varade bara ett par timmar och i morse kändes allt jätte bra igen. Förutom en liten detalj, att jag blev livrädd när jag såg mig i spegeln i morse ;)

Idag har vi lekt med kompisar och sen haft besök av bl.a. Theas syskon och deras mamma. Vi har umgåtts några gånger sedan vi flyttade isär och det är helt underbart. 





Förråd i lägenheten

I våran lägenhet som är en trea på närmare 80 kvm så har vi två toaletter. Känns inte det väldigt onödigt? Så en av dem får faktiskt bli förråd på obestämd tid. Har knappt använt den ena, har nog provkissat den ngn gång.
Det är dessutom perfekt att ställa en av vagnarna framför den dörren. Så, så får de bli.





Tack-kort



Tagit bilden från våra tack-kort från Namngivningen som först NU är utskickade. Detta är ett gott tecken, att det kanske börjar bli ordning på livet?

Och för er som kmr från trakten så finns dessa ramar att köpa på Rotan för 29:-
Men även på Bloms i Mellerud


Käftsmäll efter käftsmäll





Varje dag är det någon som tjafsar med mig. Trött på skiten. Står det ngt i min panna eller? "Hej snälla mucka med mig för jag tycker det är så himla kul"
Tänk att Theas och min lycka kan sticka folk i ögonen?!

Sen att den här jääävla grannen skriker hysteriskt gör inte saken bättre!

Och att Theas pappa har en ny redan sticker inte folk i ögonen? Det tog faktiskt bara ett par veckor efter att vi flyttade ut. Usla karlar till att inte kunna vara själva. Ja, det är helt otroligt!
Ja ni får springa till Peter å skvallra att ni läst de, so what, ingen bryr sig. 
Vill ha bort mitt efternamn Schröder asap




Första födelsedagspresenten inhandlad till Thea <3





Words





Mysig dag på stan






Min älskling 11 månader idag



Min lilla groda fyller redan 11 månader idag! Hinner inte med!
Det är med glädje jag vill säga att det blir lättare för var dag som går. Är jag en dålig mamma som tycker det har varit otroligt tufft? Lillans gnällperiod är över för denna gången och jag njuter av en glad liten prick. 
Fyra tänder är på gång uppe varav en hörntand har spräckt igenom. Ovanligt? 
Hon har redan utvecklats till en otrolig charmör och vi kan kommunicera jätte bra.
Sömnen är oxå bättre och bättre sömnvanor. Läggdags vid 20-21 i egen säng. Hon brukar gny vid 23, då lägger jag henne bredvid mig i min säng, för jag vill de. och sover till 07. Endast ett nattmål vid 03. 
Men maten är ngt vi kämpar med, hon äter otroligt lite och hon är så smal.
 Nej det är inte värmen. Det har varit så här sen vi började med välling för några månader sen. 
Nu har hon iaf blivit hemmastadd i lägenheten å faktiskt kan vara i ett annat rum än jag. 

Du & Jag




The Brand by Laila Bagge

Rock Baby!

Kolla vilken underbar kollektion barnkläder som Laila Bagge har designat och som nu äntligen finns på www.babyshop.se 

Hade jag haft en son hade jag gått Crazy! 
Här är några av våra favoriter. 
Djurmönstrat är superhett även i höst.






Myst hela dagen





Bästa dieten





Från riktigt klotrunt ansikte till... Inte riktigt lika klotrunt ansikte...
Diet? Skiljsmässa.

OCH bättre sömn så klart



Kanske lillans sista dopp





Lördag





My Only enemy lives inside of me

Eller?
Jag är så jävla trött på att folk sätter sig på mig hela tiden. Är det inte det ena så är det de andra. Varför tycker alla att dom är så himla mycket bättre än jag?
Varför lägger sig folk i, hur jag tycker, hur jag tänker, vad jag säger, vad jag skriver, vad jag  gör, vad jag inte gör, and so on! Nej jag skriver inte om dig, dig eller dig. Men kanske just dig? 
Fyfan vad folk hoppar på mig jämt! 

Nu ska jag andas och fira att nattningen tog bara 15 min med ett glas Pepsi Max





Fredags feeling



Vi har haft en jätte bra dag med en av Theas gudmödrar. Tiden har bara sprungit förbi. 


Att ta dagen som den kommer

Ett par dagar denna veckan så har vi inte planerat nånting utan bara tagit dagen som den kommit. Å den har ju varit superskönt. Måste göra det oftare. Har då haft tid att rensa osv. Köpt lite större kläder till Thea. Men helt galet att denna damen knappt vuxit på hela sommaren? Snart 11 månader och kan fortf ha vissa kläder i 68.



Långprommis. Bara älskar att jag kan tjuvtitta på henne. 




Shoppat till Thea




Så otroligt kul när vi kan shoppa på avdelningen för barn inte bebis. Och när det dessutom är billigare?! 




Nya grejen, tyvärr! <3





En timme i lugn & ro





Kärlek







Ett årskalas

Idag har vi haft ett gemensamt ett årskalas tillsammans med våran mammagrupp! Tänk att alla våra barn snart fyller 1 år! Tack för en fantastisk dag och minnen för livet
















Ett tappert försök på sportlife


Helt otroligt vilket minne kroppen har.

Jag slutade gå på Friskis utegympa eftersom jag läckte sjukt mkt för allt studsande och det tröttnade jag på. 
Och om jag kör hårt styrkepass är det likadant. Det får bli jag och Crosstrainern tills jag har tagit tag i problemet. En sak i taget...
GULD till tant Annie som va barnvakt.







Polare



Det är galet vad länge man kan sitta och fika när man har så mkt att prata om. Timmarna då ovädret drog över Uddevalla satt vi tryggt och säkert på Ikea. Thea har pussat å tutat på hennes kompis näsa som är snart 3 månader gammal. Storm förtjusta i varandra!




Blondinbellas mascara

Visst blir man nyfiken? Så den är på väg hem till mig. Vill ni ha en recension? 





Viktväktarna

Behöver jag ens säga att jag inte räknat under separationen? Å med all rätt tycker jag. Ingen aning om vad jag väger längre å de känns jätte bra. Det var -10 cm i midjan nu är det +3 cm igen men de känns Helt okej. 

Titta vad VV ska börja med! Hur fantastiskt för såna stressade människor som mig??  699:- för hemleverans och 649:- för avhämtning. Är det dyrt? Vad kostar en vanlig matkasse?
Följ VV på insta.





Gårdens party

Ännu en superkul utgång med härliga vänner. Hade tänkt göra bilderna lite snajsiga men jag orkar faktiskt inte, så jädra bakfull i vanlig ordning.









Det har hon fått från sin mor



Det har redan börjat! Haha <333 




Romantiska krokar



10:- st på Happy Price i Tanum 




Theas önskelista

Vi kmr att ha kalas med mammagruppen, ett familjekalas med min sida, ett på pappas sida och slutligen ett kalas med vänner. Men det är över en månad kvar så inbjudningarna är inte ute än så oroa er inte att ni inte blivit bjudna kompisar :)






Matmarknaden istället för båt





Idag skulle vi ut och åka båt men vi hade kollat fel i tidtabellen så det blev en sväng på matmarknaden som är i Uddevalla nu. Rekommenderas verkligen, super mysigt och det var en riktig utomlands-feeling på hela stället. 




1 aug firas med..





Alltså vad är problemet, är inte pannkakor det lättaste man kan laga? Har aldrig lyckats. Men jag har iaf lärt mig ett nyckelord ang pannkakslagning  efter flera år med en matfantast, tapetklister. Men det blev pannkaksröra ändå.