Inne på femte vecka å är så besviken.

Nu är jag inne på femte veckan med matschemat.

Efter 3 veckor hade jag gått ner 3 kg. Sen fick jag mens och gick upp 2 kg. 
1 kg av dem rann av med 1 kg sitter kvar och vågen vägrar gå neråt!
Jag blir frustrerad, vrf gick det så bra i början ?

Har syndat lite under mensen, då lite chips och en liten kakbit vid 2 tillfällen. 
Annars tränar jag 3 dagar, vila 1 osv.
Och inte ens tittar åt godsaker. Får ha en ätdag i veckan men inte ens det har jag tagit för det känns onödigt.

Märker att jag är piggare, bättre hållning. Ett par jeans sitter bättre. Men ett par byxor jag köpte som morot sitter inte bättre. Peter tycker kärlekshandtagen är mindre. Måtten är skit olika när jag mäter, ibland får jag 10 cm mer än när jag började ibland 15 cm mindre. Försöker verkligen mäta på samma ställe så klart men lyckas tydligen inte. Försöker Komma ihåg att äta var tredje timme men idag är en sådan dag då jag glömt.

Känner mig svullen om musklerna och jätte tung. Ja jag har läst att det kan vara så i början. Musklerna drar till sig mer blod och man lägger på sig vätska.






En sån enkel sak

Bara för att jag skrev igår att nätterna är bra så blev inte denna det. Fick tipset om att köpa större napp så den kanske sitter kvar på natten. En sån enkel sak... Vrf tänkte jag inte på det ...
Så nu testar vi 6 månader+ napparna, iaf på natten.
Här ute på landet är utbudet på nappar dåligt så det fick bli pojknappar. Fast denna är väl neutral. Jag är nämligen övertygad om att min dotter gillar rosa mest ;)





ED påsen



Vi köpte en ED påse iaf, ångrar inte en sekund. Jag kan KÄNNA kvalitén. 
Så nu har vi tre åkpåse, hmm vill någon köpa två??


Nattningar och sömn

Äntligen börjar vi få tillbaka vardagsrutinerna som vi en gång hade. Hon vaknar numera 01, 04, 06, 08 typ. Hon verkar vilja ha mat varje gång men jag har nu börjar fundera på om hon verkligen vill det eller om jag bara går på rutin? Kanske räcker med nappen. Glömmer bort när jag går kisandes t köket som en zombie å gör ersättningen.
Förkylningen var helt klart ett givet problem till hennes rubbade sömn de sista veckorna. Men man spekulerar ju mycket på vad det kan vara mer. Jag minns så väl när jag läste Lindas blogg om att deras lilla Neis hade problem å dom kom plötsligt på att det antagligen var för att hon var mörkrädd. Och jag kan verkligen återkoppla till mig själv när jag var liten, jätte mörkrädd var jag. Så jag har prompt haft nattlampan tänt varje kväll och ljuset från hallen har oxå gärna fått lysa in. Men så fick jag höra "men för jössenamn släck ner". Sagt och gjort, hon kmr till ro mkt fortare. Man har ju hört detta självklart men oxå att dom kan bli rädda när de vaknar och inte vet var de är. 
Och ännu en simpel grej har vi ändrat. Hon har tidigare haft pyjamas under täcket. Nu har hon pyjamas med filt uppepå täcket. Hon blir ju så varm. Idag var det tredje dagen nattningen gick på första försöket. Och idag kunde tom pappsen natta! Andra gången i hela hennes liv hon har accepterat det. Jag är så glad. 




Åh min lilla going

Blir så full i skratt <3
Och av någon omedveten anledning har det blivit mkt prickigt ser jag nu :O





Nytt från Lindex





Mammisarna

En suverän dag med mammisarna och bebisarna. En av bebbarna kryper runt som en raket!
 Guuuuud vad fort tiden går <3









Minns känslan


Idag har jag och Thea hälsat på jobbet. Lite saker ordnade och Linn gjorde sin sista dag för nu ska hon hem å värpa. Bjöd på suverän tårta med GODIS på. oj oj oj! Kommer så väl ihåg känslan när jag gjorde min sista dag. Precis som när jag var barn och sommarlovet började. Fast detta blev mitt längsta sommarlov ever :) för övrigt är det typ bestämt, börjar jobba i november. Då är Thea ett år och två månader. Det är väl ganska lagom?





Oh la la

Vilken dag. Äntligen hamnat i sängen efter att ha varit igång HELA dagen.
Promenix, gymmet, städ, torp och matlagning. 

Blev något förvånad när jag lämnade henne i köket så finner jag henne långt utanför köket :D





Halv milen

Halv milen med nyfunna vänner :)





Jag sa ju det... Det blev en bra dag


Idag var vi på mamma-bebis passet på sportlife med två av mammorna och bebisarna. Superkul! En gratis prova på gång, sedan köpte vi ett tio-kort för 450 kr. Så nu vet vi vad vi ska göra varje tisdag från och med nu! Vilket pass, svettades som bara den. 

Efter det gjorde vi tusen ärenden och lunchade lite med mor och Rolf. Thea fick så söta byxor.
Sen hem till Tant Sandra mer Tant Annie. Mysigt! Sandra kläcker snart <3

Lite nytt till fröken. De rosa galgarna passar superbra i hennes rum 







Nu gympa!





Tidig men jävligt bra morgon

Halleluja! Lillan har låtit mig sova i natt.
Hon vaknade 02, 05, napp 07, mat 08 och sover fortfarande i sin säng utan att ha ett sådant jag-är-pigg-nu-mamma vid 06 som hon brukar ha. 3 timmar sömn på raken, tack tack tack! Det var inte igår och det var behövligt. 
För övrigt var jag pigg vid 07 så hoppade upp för att göra kaffe. Mest för att slippa stressa. Vi ska åka kl 10. Och i vanliga fall har vi precis lämnat sängen vid den tiden. Det är nollgradigt och solen gick upp samtidigt som mig, detta blir en bra dag!





Lilla hjärtat





Lilla hjärtat i sin nya jacka innan vi for ut på dagens äventyr. Jo jag satte på henne vantar sedan, för den som vill påpeka det. 

I natt vaknade lillan bara 4 gånger! Känner mig som en ny människa idag faktiskt. 

Ni vet natten pappsen skulle ta. Jag fick bonka i väggen för att han skulle vakna och vid 05 fick jag upp å trösta så den natten var Inge vidare och bara 30 min sovmorgon innan dom väckte mig. Ja ja det kmr väl flera chanser.






Apple grejer




Förstår mig inte på den nya Apple datan men lyckades iaf sätta på Babblarna utan ljud. Superkul på den stora skärmen. Vi har visst Apple tv nu oxå!




Psykbryt

Bröt ihop lite förut. Lite saker for i golvet, strejkade och jag gick och la mig.

I natt ska jag lägga mig i Theas storebrors säng så jag förhoppningsvis inte hör varken Thea eller pappsen. 

Damen har sovit i 10 min på hela dagen så hon somnade nu. Landat i soffan äntligen, nu blir det mys.
Idag har jag ätardag men tycker det är väldigt dumt så skippar det. Dock rymmer matschemat några kcal extra.





Damen var också törstig på gymmet





Humor





Du är så älskad <3





Gymmet och squats med glad bebis





Vilken flopp








Gårdagens Svt debatt - vilken besvikelse. 

Pga ett försenat tåg så tog Bostadsbristen nästan all sändningstid. Till vilken idé? De som kom med tåget sa ett par meningar som verkligen kunde kvitta. Förlossningsskador fick ca 10 min. Och där med en helt ointressant fråga om man ska få välja kejsarsnitt till första barnet. Det är ju helt obetydligt. Och sen att de som talade pratade så förbannat lågt så jag hörde ingenting! Har sett på svt play och när jag hörde vad överläkaren och barnmorskenämnden påstod så har jag mycket att säga till dem! Tom kvinnor som kommit hela vägen från Sthlm för att debattera hann inte säga någonting. Och en gravid kvinna som skulle tala om hennes och andra gravidas syn på detta. Nej vilken flopp. Vi borde fått minst ett helt program för ämnet. Detta kunde lika gärna slippa, gör det ordentligt istället. Och Sara som började berätta fick inte ens avsluta å säga vad för besvär hon hade !
Jag hade tidigare på dagen tvekat på ens om jag ville prata, men jag hade verkligen bestämt mig för att öppna käften. Jag hade ju en mick precis framför mig, perfekt! Jag hade noterat ner lite saker jag skulle komma ihåg. Tex urinläkage för jag tappade det ordet hela tiden. Men när de pratade om bostadsbristen satt jag nästan och sov. Så himla trött, blodsprängda ögon och hade inte ätit på nästan TOLV timmar.

När det var slut så beklagade dom att det inte blev som planerat.

Men det var ändå jätte kul att se hur det gick till. Jag har aldrig varit i en tv studio innan. Och vilket maffigt hus på Lindholmen i Göteborg och vi fick kaffe när vi kom och bra info. En garderob utanför studion och dom placerade ut oss på särskilda stolar. Programledaren ropade upp våra namn som skulle prata för att se vart vi satt osv. 

Väl hemma vid 01 tiden så va lillan jätte pigg. Stod och vaggade henne i 1.5 timme. Då var jag så trött så jag bara ville gråta. Huua!


Bara vagnen duger






Snart dags


Kl 22 på SVT1. Men jag har ångrat mig, vill helst bara sitta å lyssna haha





Försvinn




Nej vet ni vad, nu får faktiskt snön försvinna. Mina snödroppar i rabatten behöver sol, jag me! I förrgår när solen stekte, fåglarna kvittrade och vårkänslorna sprudlade så skyndade jag mig att införskaffa en babygunga som vi ska hänga upp i gungställningen. Dagen efter var den snötäckt. Men den kommer att bli superfun!






Svt debatt

Imorgon kl 22 ska jag vara med i studion på SVT debatt i direktsändning. Tillsammans med massa andra kvinnor som har någon form av förlossningsskada. Vet inte riktigt mer än så. det kan hända att man får en fråga, kanske inte. Nu hoppas jag nästan att jag slipper det, förstod inte att jag tackade ja. Ibland känns det lite pinsamt att jag är öppen med detta. Jag menar... Vad tänker folk när de träffar mig... "Undrar om hon har kissat på sig nu kanske?" Hoppas dock ingen tänker så omoget kring ett sånt här ämne. 

Jag överväger att ta mig en dusch inför detta. Just nu är det mycket kiss i fokus här.





Gymmet





Idag har jag varit på gymmet. Trosskydd i högsta hugg, just det som detta stället är jäkligt känsligt mot. 
Sist gång jag var på gymmet läckte det så mkt så det blev blött på bänken. Skit äckligt, i know! Jag var självklart noga och skurade av. Det var först då jag insåg detta problemet. Inte konstigt att man drar sig för att träna? Det är särskilt vissa övningar. Tex plankan. Det är som att det blir kortslutning där nere å känner det ju inte fören det är för sent.
Idag klarade jag 20 sekunder planken, sist gång klarade jag 5. Ja ni hör ju, sinnessjukt svagt becken och bålmuskelatur. 








Tant Annie matar med kalops





Det är helt enkelt inte meningen...

Att jag ska få sova...
Pappsen duger inte på natten tycker Thea :(

På tisdag har jag tid hos mvc för att prata. Troligtvis en remiss till inkontinent avdelningen på Näl. Men så tänkte jag ändå... Att såå farligt kanske det inte är? Men bm i luren försäkrade mig om att en kvinna i min ålder ska inte ha några sådana problem alls. Inte ens efter en förlossning? Nej, Inte ens efter en förlossning. 





<3


Vi håller tummarna att natten går smärtfritt. Jag får sova! Förhoppnings. 
Vi fick tips från doktorn. En Alvedon i förebyggande syfte inför nattningen. Nezeril näsdroppar, från 2 år, 1 droppe är ok för bebisar. Visste ni det? Luta sängen tar vi imorgon om det inte är bättre. 



Hade ni någon aning?





SJ SJ Gamle vän - hur löser vi mitt kisseri?




Ni har säkert varit med om att toaletten på tågen är avstängda/ur funktion?
Japp, det är ju ungefär vartannat tåg man jobbar på. Det var i början när jag började jobba som tågvärdinna som jag fick njurbäckeninflammation. Som ni kanske vet så finns det ju ingenting som heter personaltoalett ombord utan vi måste använda den resenärerna använder.
Jag tyckte många toaletten var ofräscha och när det väl var akut så funkade ju givetvis inte toaletten på det tåget och det kan ta många timmar innan man har tillgång till en annan. Åkte in akut efter jobbet en kväll och njurbäckeninflammation hade blivit en tråkig påföljd av att jag gått och hållit mig på detta viset. Efter detta lärde jag mig att jag va helt enkelt tvungen att kissa ombord hur ofräscha toaletterna än var. Men... HUR ska jag kunna jobba med denna inkontinens jag lider av? Jag måste kissa ca 6 ggr i timmen och jag blir JÄTTEkissenödig på två röda och det går knappt hålla tätt. Då måste jag rusa till toaletten och tänk om jag mot all förmodan har en toalett ombord som funkar, men kanske är 80 m bort? Ska jag behöva ha en binda som rymmer flera dl kiss, ska jag ha en toalett i bakfickan eller ska jag helt enkelt bara kissa på mig när jag jobbar?
Planerar att börja jobba om 7-8 månader och förhoppningsvis har detta blivit bättre då men detta är definitivt en fråga att ta vidare till min boss...





Näl... Igen...

Återigen, vilket dygn. 
Natten har varit hemsk. Hon vaknade en gång i halv timmen fram till 03. Efter det en gång i timmen. Behöver jag ens förklara hur formen är idag? 
Ställde klockan i morse för vi hade tid hos BVC. Vanlig kontroll då hon fortf e för dålig för vaccinationen.
Hade inte så mkt problem med att gå upp i morse eftersom jag inte fallit i djup sömn ngn gång alls i natt. Väl på BVC så fick jag pratat av mig och Thea fick en redig undersökning. Hon har fått ett litet navelbråck men det påverkar henne inte. Hon tittade ju oxå i öronen och där tyckte hon hornhinnan var röd som är ett tecken på öroninflammation. Yapp i know! Hon hämtade även en doktor från vårdcentralen och han bekräftade hennes misstanke. Dom sa att dom inte får skriva ut något till bebisar som är yngre än 6 månader, vilket jag visste så vi blev skickade till Näl, igen..
Men doktorn sa att hade han fått ge henne penicillin så hade han gjort det. 
Väl på Näl fick vi vänta väldigt länge. Först kmr det in två studenter och undersöker. Dom ser Inget så de hämtar den riktiga läkaren. Thea tittade mkt på muslimen. Hon kunde inte heller se ngt pga vax. Men hon vägrade tro att det var öroninflammation för då skulle hon ha mkt högre feber. Så vi blev hemskickade . Sist gång, för två veckor sedan, blev vi iaf skickade till Öron där dom kunde se ordentligt. Det är alltså tredje gången på två veckor vi söker vård för detta. Blev så "glad" när BVC sa att det faktiskt är något galet då hon haft feber till och från i två veckor och verkar må dåligt. Har ju alltid innan bara blivit tagen som en orolig mamma men idag trodde jag verkligen att vi skulle få hjälp. Kanske att öroninflammation har brutit ut ordentligt, eller något sånt.

Idag skulle jag och Thea ha mysdag med min mamma och Theas mormor så idag hade vi sällskap på Näl. Och när vi kom hem fick jag sova! Jag sov i en timme, vilket kändes som en evighet. Mår skit ändå. Tack mamma.



 


att kissa på sig, ett folkhälsoproblem?

Just nu strömmar det runt ett blogginlägg som blixa har skrivit, ni hittar inlägget HÄR. 
Där berättar hon att hon har en förlossningsskada, hon har sökt hjälp för det många gånger men samma svar varje gång - det är helt normalt. Hon skriver att hon har problem med att tömma tarmen och att hon måste ha ett finger i slidan och hålla emot så att tarmen tömmer sig. Äntligen någon som talar!

Enligt en ny studie från Sahlgrenska har varannan kvinna någon slags förlossningsskada.
Detta är på nyheterna ikväll och även i rapport kl 21.00 på SVT1, missa inte!

Som ni vet så brukar jag dela med mig av det mesta här på bloggen och skämms inte ör något utav det.
Men just denna grejen jag skall dela med mig av just nu har jag tvekat lite på, ungefär det är kanske lite To much information! men va fasiken...Kan Blixa, kan jag...
 
Ni minns jag var ute och dansade med mina mammakompisar förra lördagen?
Stod på dansgolvet och dansade röva av mig och hoppade i takt med musiken.
Jippi, livet leker! Men så händer något.... i brallan....
Oops, jag kissade på mig! inte bara en eller två droppar inte!
ropar till mammorna, kastar bena på ryggen och kutar till toaletten.
det var den torra trosan det. 
Jag är 23 år och kissar på mig, score
!
Detta beror på att böckenbotten är otroligt svag och det i sin tur beror på den långa och utdragna förlossningen, krystvärkar i 4 timmar. Vad man kan göra åt detta? Knipa? Jag kniper å kniper å kniper å kniper.. And so on..


Ni minns att jag för några veckor sedan var på kvinnokliniken på Näl och gjorde ett litet ingrepp?
Där dom skar bort en flik i slidöppningen som orsakats av att några stygn släppt för tidigt som i sin tur orsakats av att det var slavigt sytt. Vid detta tillfället fick jag en östrogensalva på recept mot torra slemhinnor och som ska hjälpa slemhinnorna att återhämta sig snabbare. Men doktorn hade problem med att skicka iväg det elektroniska receptet men sa till mig att jag har receptet imorgon. Väl på apoteket dagen efter säger apotekaren till mig att jag har minsann inget recept. Nehe! Några dagar efter detta så åkte jag in med Lillan till Barnmottagnigen på Näl. Hade några minuter över så passade på att gå till Gyn och haffade tag i en sköterska. Först kunde vi inte komma fram till vilken läkare jag hade. Hon tyckte det var konstigt att jag inte mindes vem det var men jag kommer ju knappt ihåg vad jag själv heter... Hur som helst, hon sa till mig att hon fixar det och att jag kan hämta ut salvan dagen efter. Återigen, väl på apoteket dagen efter så säger tanten bakom disken till mig att jag har inget recept. va fan! det kom ett par svordommar ur munnen på mig. Tanten kollar konstigt på mig och frågade om jag verkligen skulle ha en östrogensalva eftersom "det är inte så vanligt i din ålder".
Pekar på lillan å försöker förklara utan att gå in för mkt på detalj. Hur som helst, hon visar mig en receptfri östrogensalva. Så den ska vi köra på! Nu skiter jag fan i hela Näl... igen... alltid är det problem med dem..
 

Vill lägga till att detta är självklart anmält. Ni kan läsa mer under kategorin "förlossningen" 


 


 
 


Ute-väder!







Vårkänslor

Vårkänslorna sprudlar!
Och plötsligt är vårt hus så mkt större. Idag har vi suttit å svettats i uterummet, lyssnat på musik och ätit mellis. 





Jäkla sketvagn t att luras

Lillan sliter ut mig. Gnäll å gnäll... Kan inte ens gå å kissa. Så här är det alltid när vi e hemma. Delvis drf åker vi ut på saker hela tiden men idag ska vi bara vara hemma. Fick iaf duschat av mig i 2 min. Nattningen igår var jobbig, natten helt okej. 
Så för att få lite ro, på med kläder å ut å rulla vagnen. Inte tid för promenad just nu, så ut med vagnen, på med bromsen för att upp å stänga dörren. När jag stängt dörren ser jag vagnen UTE PÅ VÄGEN!! Jävla vagn t å luras att man satt på bromsen! Det har hänt en gång tidigare men då rullade hon bara några cm. Crescent har kugghjulsbroms, inte som Emmaljunga och Brio. Så det låter precis som man fick i bromsen men man måste trycka lite till och ibland vicka så att kugghjulet kmr ner. Ni som varit här vet att vi bor på en dö gata nästan i vändplan å på dagen åker det knappt en enda bil. Men tänk om det hade kommit en!!
Nu en kaffe i solen på altan..





Hoppas på lättare nattningar


Lillan har fått en söt liten cd spelare så det ska vi prova ikväll om nattningen blir jobbig. Jag ville absolut lyssna på skivorna vi fått från Go Boken, men en stor besvikelse! Nu blir det att leta efter bättre. 

I natt vaknade lillan vid ett tillfälle och gallskrek. Helt hjärteskärande, någon blandning av ångest och rädsla. Hon var först svår att få kontakt med, som att hon drömde. vi fick kontakt men det fortsatte ändå i en halv timme. Vi gick upp och drack lite vatten, då blev det bättre men inte helt bra. Satte oss i soffan, klockan Var 02 och hon somnade sittandes i mitt knä.
Har läst och undersökt lite. Låter lite som nattskräck men nej det kan inte vara det, kanske mardröm men då skulle hon inte va så svårtröstad såå länge. Provade så klart allt det vanliga... Och hon har en nattlampa i sitt rum..
Bvc och vaccin på tisdag men hon är nog för snorig men vi vill nog gå dit ändå, väga och prata av oss...





Nu så...

Lillan är fortfarande för kort för gåstolen men Pappsen fixade! 





Liv-time

Sträcker ut den stackars ryggen å tar mig lite egen tid. Det betyder se på film i sängen i tio min å somnar...zzz...





En skit bra lördag








Tårta på Ica ;)





Alla <3 dag 2014




Nu är denna dagen oxå slut.
Den har vi ägnat tillsammans med några av mammorna och sedan hämtat upp de stora barnen. Gubben gjorde jätte god middag i vanlig ordning och ett städat kök. Han fick av mig ett gäng öl med rosett på och ett kärleksbrev i kylen när han vaknade i morse. De stora barnen fick var sin peng så vi ska åka till en leksaksbutik å de får välja själva och Thea ska få en grej på söndag. Blev ni uppvaktade idag?

För övrigt, igår kväll kom febern men inget i morse men kom tillbaka nu på kvällen. 
Dessutom 2 kvällar i rad med världens bästa nattningar. Hon har somnat på 2 min i sin säng. Det enda jag gjort annorlunda, låtit henne vara uppe en timme längre. Tröttare helt enkelt ?
 Och helt okej nätter, ca 3 timmar mellan varje måltid.






Words





<3





Stora staden med några av mammorna <3





Sjukt rolig film!






Något jag aldrig tänkt på

Jag har tänkt på det mesta under kategorin vikt/viktnedgång men aldrig det som slog mig förut idag. Så upp med Google! Hade gått upp drygt 0.5 kg På ett par dagar. Tänkte att det måste vara helgens fest. Men så kom ju mensen å magen är som en ballong. Det är tydligen väldigt vanligt att gå upp några kg strax före mensen. Gör ni det?
Aldrig märkt eller ens tänkt på detta tidigare. Idag är jag svag... Jag vill bara ha en stor fet godispåse :(








Halvdöd


Varit på mammafika i stan idag, inte med dom vanliga idag heller. Det tar vi imorgon <3

 Äntligen lingon, har nog aldrig varit så glad att den kom!
Och natten har varit helt okej och dagen oxå fram tills samma tid varje eftermiddag. Skrik kalas utan dess like och inget av det vanliga funkar. Så nu fick jag kastat på henne kläder å tar en promenad trots mensvärken å jag känner mig svimfärdig. Blir bara runt kvarteret så hon somnar sen ställer jag henne i uterummet. (Alltid inglasade altan, har henne aldrig ute ute för jag läste en gång om en katt)







Det där var inget vanligt skrik

Nu är det läggdags och jag hoppas så innerligt att denna natten blir bättre än den som var.

Igår kväll tog det nästan 3 timmar att natta. Det tog verkligen musten ur mig. Det var inte det att jag fick gå tillbaka 20 gånger utan hon var ledsen nästan hela tiden. Äntligen somnade grodan iaf och efter 1.5 timme vaknar vi av att hon hostade så hon nästan spydde, flera gånger. Sen började det... Gallskriket, inte vilket skrik som helst utan detta har jag aldrig hört tidigare. Helt hjärtskärande, högt så himla högt och verkligen av smärta. Tog lång tid att trösta. Och när hon hade lugnat sig skulle jag lägga henne, då var det pån igen. Hon spände sig som en båge, höll händerna ovanför huvudet å var jätte ledsen. Hon ville inte ligga i sin säng, inte våran säng, inte soffan, inte golvet, inte resesängen vi bäddade upp i vårt rum så vi kunde ha bättre koll. Ingenting , varje gång hon låg ned var hon så himla ledsen. Jag och P kämpade men dom gick å satte sig i soffan där det fortsatte lite till men till slut somnade hon av utmattning, sittande.
Hon har spytt mkt de senaste dagarna, hon har vägrat sova på dagarna (liggläge ju..) hon har inte velat äta sin gröt. Ja det var mkt som spelade in så vi fick komma in på kontroll på vc. Öronen brukar ju ha såna symptomer, trycket i liggande läge.
 Doktorn kunde så klart inte förstå att det hade varit något fel på denna damen några timmar tidigare, eftersom hon var världens gladaste unge där inne. Kändes inte som att jag blev tagen på allvar. Vi om någon, är van med skrik och gap men det där skriket var INTE normalt.  Men nu är det tredje experten som tittar på henne på löpet av en vecka och inget är fel. Det är bara att inse, att hon är grinig, att utvecklingssprången avväxlar varandra, att hon KAN skrika så pga hostan osv. 






Min älskling är 5 månader idag <3





Full fart <3





Första dagen med jeans sedan reperationen av nedre delar





Trött.nu




Idag har vi grattat Theas gudmor. Alltid lika kul att träffa henne :)
På vägen dit fick jag meddelande av en gammal vän att dom har fått sin lilla dotter i planerat snitt, 48 cm lång :D

Ännu en dag då Thea endast sover några få minuter, så här har det varit i flera veckor nu. Får lixom inte en enda paus på hela dagarna. Jag älskar min dotter mer än allt men jag e så trött.
Och varje eftermiddag skrik och gap. Och idag har hon ätit lite fruktpure och bara 120 ml ersättning! Hon kanske inte är helt kry. Sov 3.5 i sträck i natt iaf. 
Imorgon ska vi till BVC, har många tankar och frågor just nu.
 
Jag vill oxå bara säga att jag uppskattar era tips och råd, trots att jag e så dålig på att svara. Tips och råd från andra mammor är det bästa! :)






Favorit i repris


Kommer ni ihåg mössan? Den fodrade är redan för liten så nu har vi en som inte är fodrad och lite baggy så den kan vi ha ett tag :) 



Igår lärde hon sig att bonka å slå.



På besök hos gudmor <3





Mammafika





Thea och Oliver som är bara 2 dagar yngre :)


Idag har vi haft besök av massa mammor, de flesta ifrån bygden.
Men alltså inte mina vanliga mammor.

Jätte mysigt å trevligt. Barn mellan 4 veckor - 4 år. Haha den ljudvolymen var inte å leka med! Kan inte fatta att jag städade inför detta haha? Nu sover Thea gott och jag har huvudvärk ;)





<3





Underskatta aldrig en muta


Mutade Thea med majskrok å la den framför henne. Hon ställde sig på alla fyra flera gånger å ville verkligen framåt inte bakåt :)

Igår var jag inte så jätte bakis men blev det bara mer å mer ju mer Thea gnällde. Jösses va hon gnällde. Och har börjat mörka ett mönster, varje eftermiddag typ samma tid varje dag. Och på kvällen blev det värre. Hon gallskrek och nattningen tog 2 timmar. Hon va så hård i magen stackarn :( men pappsen lovade iaf att dom inte glömde Katrinplommonen till gröten i lördags ;)

Idag ska vi ha lite mammafika hos oss med några mammor från byggda. Hälften har jag aldrig träffat :)





-3 kg på 3 veckor


För ett par veckor sedan blev jag så sur så jag bestämde mig för att inte väga mig på länge. Sen dess har jag bara tänkt på vad jag stoppat i mig, druckit massa vatten, inget bröd osv. Ingen träning. Vägde mig nu i veckan när jag började på mitt matschema. -2 kg yaay!
Idag femte dagen på matschemat -1 kg till trots party igår! Så -3 kg på knappt 3 veckor :)
För övrigt verkar kromet funka mot sötsuget





Full fart här hemma <3





Roligaste kvällen någonsin!

God morgon!
Hade sån himla kul kväll ute igår med mina mammor, 7 av dem. Helt sinnes kul var det. Åt på Harrys men sen kom det för mkt lamkött så fortsatte till mortens. En kille på Harrys trodde inte vi va en mammagrupp fören en av oss plockade upp en blöja ur handväskan haha.Paradise hotell var där. Har inte kollat på det, men denna killen va jätte trevlig.
Helt galet kul hade vi! <3
Mina goingar var hemma hos ett par kompisar i stan. Det hade gått jätte bra å hon somnade gott i lagom tid :)








Ikväll är det våran tur





Ikväll är det jag och mammorna som går ut! Ska bli så himla kul. Har sett fram emot detta länge! Den där hårsprayen har inte varit framme på länge minsann! Det har visserligen inte hårborsten heller ska jag va ärlig! Men det slår aldrig fel, grinig bebis. Bli inte förvånade om jag går ut me mjukisbyxor och nedspydd tröja haha





Har dörren öppnat sig själv

Nu är klockan efter 05 och vi är inne på fjärde timmen jag ligger vaken.

När jag gick upp för att kissa stod ytterdörren helt vidöppen! Hjälp! Står blickstilla, är det någon här? Har P kommit hem? Är det ngn här? Hör ingenting, bara regnet utanför. Tänk er själva, helt ensamma hemma. lillan ligger tryggt i sitt rum. Jag kunde svurit på att jag låste dörren för det gör jag aalltid. 
Livrädd försöker få tag i P, kollar på klockan, jag skulle ju hämtat han by now... Aja skit i han. Ensam är stark eller hur? 

Nu när jag väl börjar bli riktigt trött så har jag fått ge lillan nappen 4 gånger på kort stund och klockan börjar närma sig jagvillståuppnumamma-time. Ligger å tänker massor oxå..




Bara vi igen <3



Så här har inte lillan haft tålamod till att ligga på jätte länge. Inte ens på kvällen så här vid nedvarvning. Nu har hon varit tyst i fem minuter. Tom tven var intressant nu. Annars vill hon aldrig titta på den. Bra ifs.

Inne på tredje dagen med matschemat. Känns jätte bra, aldrig hungrig ens!
Förut skulle jag koka ägg med grinig onge, det tog en timme! Ja alltså jag fick stänga av plattan 4 gånger. 

Vi körde pappsen till stan förut. Men imorgon är det min och mammornas tur!







Läser på





Mellis



Shit vilket stort mellanmål, kmr aldrig orka allt det där. Har tom överdoserat nötterna...




Är det han dära slumpen igen


Min lilla groda har vaknat bara tre gånger i natt, hon sov mellan 22-01 och sedan  2.5 timmar mellan varje gång. Känner mig nästan som ny människa. Kan det ha varit att vi ökade gröten lite eller kan det ha varit den lilla skopan välling i ersättningen som gjorde magi eller är det helt enkelt slumpen?
Ropar inte hej än!





Hemma dag

Idag har vi haft en riktig hemma dag.städat, sett på film i sängen och tagit promenaden på två timmar i regnet , det gör ju inget nu när vi har så fint regnskydd .


 


Världens största



Omega-3 ... Typ 2 cm lång kapsel 


Att träna hemma

hade ju faktiskt gett upp att träna hemma eftersom all cardio handlar om att man studsar. 
Och det får ju inte jag.. men träningsmorsan visar ett exempel.. Visst borde väl jag få göra denna övningen.
Ser ju faktiskt väldigt kul ut ;)
 
 


Nya tag




Idag har jag BORRAT, det firar vi med en proteinshake. Och fyfaaaaan det är ju inte gott alltså! Jag mår illa oxå av det, det kan man tydligen göra i början?
Nu är vi inne på första dygnet av min diet. Men bli inte förvånade om jag gett upp imorgon. Ja ni hör ju ... Jag måste ändra inställning.





En av frustrationerna

det är fan februari å jag har inte kommit igång med träning å kostschemat än..
Men vet ni vad, nuförtiden är jag så trött så jag fan inte orkar bry mig. I morse åt jag tom bröd t frukost, det har inte hänt på flera veckor för jag har försökt va duktig. Men det ÄR mkt mer tidskrävande att göra den jävla gröten med 7 olika sorters havre och det ÄR mer tidskrävande att äta var tredje timme än tre ggr dag.
Är besviken på mig själv för jag vet att jag har glöden där inne nånstans. Men jag e trött..så himla trött. Och jag vet inte hur nedre delar mår än. Fan... Thea är snart 5 månader, jag skulle ju ha fått läget under kontroll för länge sen! Enligt mina planer och beräkningar.
Jag blir förbannad!
Bilden är tagen när jag blev gravid, då satt allt där det skulle..








Denna damen är pigg

Hur kan hon vara så pigg hela tiden.. Hon sover lite drygt en timme på dagen och exakt 11 timmar på natten. Jag aktiverar henne på dagarna så att hon ska bli trött men det verkar ha motsatt effekt, och dessutom är det bara morsan som blir trött.


När jag gick på dass låg hon vid leksaken, när jag kmr tillbaka ligger hon DÄR borta. Och det var minsann inte ett långt toabesök. Sekunden efter jag tog bilden rullade hon över igen och slog huvudet i golvet och spisen. Det gick bra hon såg bara lite chockad ut haha.


Och det är en grej just nu så att P sitter vid datan HELA tiden. Trots att hemmet ser ut som kaos och jag somnar ståendes...




Vilket dygn


Det började igår kväll då lillan skrek hysteriskt. En skit jobbig natt då hon hostade å hostade, snorade massvis, var allmänt orolig å tappade nappen hela tiden. Sov Max 45 min på raken..
I morse var det blod på hennes kudde och när jag tvättade morgontvätten  i/runt hennes öra var det torkat blod. Kollar å kollar ser ingenting misstänksamt. 1177 tycker vi ska åka in till näl på koll. Väl där fick vi vänta å vänta, till slut kom dom och lillan skrek å skrek, vi blev nästan döva. Lillfisen skrek sig svullen. Dom Kunde inte titta ordentligt så vi blev skickade till öron. Vi väntade å väntade. Men dom hittade ett liiiiiitet liiiiitet skrapmärke längst in i ett vrå. För allt annat såg jätte bra ut. Konstigt att det kan blöda så mkt för bara det men vissa bebisar blöder mer helt enkelt. Sen ner till barn igen å vänta å vänta... Fick lite tips mot förslumningen annars var det bara att åka hem. Grodan måste sluta skrämmas så! På vägen hem höll jag på att somna vid ratten. Helt slut. Nu ska jag vila mig innan huset fylls med barn, nehe det ska jag inte alls. Nu kom dom. 





Grattis Linnea 1 år

Idag har vi varit på 1 årskalas. 
Supermysigt med flera små vildingar :D
Bilder snodda från Linda ;)










God morgon söndag

Nu ligger vi å drar oss i sängen. Vaknade å lillan låg å jollra i sitt rum, underbart. Några tycker tydligen de e tidigt att ha henne i sitt eget rum redan men nu är ju hennes rum rakt över från vårat, alltså bara ett par meter.
Lillan va förresten ca 4 månader och 2 veckor när hon kunde sitta själv. Alltså iaf i 4-5 min, tog tiden ;)

I fredags var jag ute med jobbet. Åh vilken kul kväll! SJ Uddevalla vettu ;)
Detta lever jag länge på. Kom hem vid 03. Va så jävla bakis igår så jag skakade puuuuuh! Å givetvis va Peter tvungen å åka iväg å lämna mig med tre barn.

Puss!