Fransar


Gjorde Fransförlängning häromdagen. Och solat igen, detta stackars ansikte behövde lite uppiggning.





Lilla flicka <3



I natt har hon vaknat ca en gång i halvtimmen förutom under nästan två timmar när jag bara låg vaken (?!)
Har hennes säng bredvid mig nu när hon e dålig å guuuud va hon snarkat. Å en på min andra sida oxå. Så jädra högljutt så jag nitade Peter så hårt jag kunde på låret men råkade bli pungen ;)


Hur som helst, ingen djup sömn i natt så hoppar väl snart upp ur sängen för har mkt på listan idag .,,




P tyckte jag såg ut som en resande denna dag





Mys i solen





Bra dag trots allt





Och på kvällen fick vi besök av ett par vänner och Göbben bjöd på trerätters <3





Stackars liten med hög feber


Som har gjort att de två senaste nätterna har varit katastrofala. Typiskt när jag hade chansen att få sova så här på helgen. Kan erkänna att jag grät en skvätt i natt när hon bara skrek och skrek. Säger att jag är så van med skrik, men jag undrar om man verkligen kan bli van?






Gårkvällens mys <3







Vem behöver sova


Min lilla tjej har skrikit i 1.5 timme och har nästan 40 grader hög feber :(





Från en sida till en annan


Flyttat sängen, hoppas på en bra natt. 





Nästa gång


Det är något att satsa på nästa gång, på ett annat sjukhus än Näl. Eller planerat snitt i Norge. Vi får se.



Älskade barn

I natt 8 ggr - din mor är så trött







Lillans första tankborste

Kom på posten idag <3

Update - haha tankborste?





Uppe i snitt 10 ggr per natt



Är ändå ganska glad. I natt har varit en bättre natt. Dvs 01,02,03,05,07 ....
För övrigt, inne på sjätte dagen med sinnes menssmärtor efter spiralen. Snälla nu får det räcka. Det är mensvärk och sjukt illamående från och till. 
Å lilla Moa spydde är igår. Stackarn. Är livrädd att vi ska få det nu. 


Bara text

I eftermiddag har vi haft Theas farmor och bonusfarfar på besök och självklart våfflor på våffeldagen. Jätte mysigt. Nu sitter vi i soffan, stora syster har precis lagt sig och pappsen plonkar på gitarren. Älskade man, han är bäst på allt. Solat lite förresten..





Syskonkärlek




Stora syster står och hoppar på studsmattan å lillan står å hoppar å skrattar i sin gåstol och vill så gärna va me :)

Om ni undrar över färgskiftningarna på altan så är det för att man inte ska lasera behandlat virke på minst ett år. Så det blir i sommar.
För övrigt så planeras det i trädgården för fullt. 



Världens bästa glansspray


Bellbox har just nu en fynda låda, 4 produkter för 100 kr. Vi köpte det plus en inpackning för halva priset. I kassan sa hon att vi tjänat 1250 kr å betalade 295:- helt sjukt!
Denna glansspayen va fantastisk. Jag har risit och torrt hår och denna fick det att glänsa, se friskt och starkt ut. Kan tillägga att jag tycker hårprodukter är skit tråkigt å lägga pengar på å jag gör det aldrig!





Bebisglajjor


Theas solbrillor är från Kappahl 49:-





Obeskrivligt





Superdag och dyna i sittdelen?

Idag har det varit en bättre dag. Vi fick tidigt besök av min mor som snart åker utomlands, igen. Sedan har vi varit på överby med en gravid vän. Åh vad jag mysigt med kulan, kände mig så himla vacker som gravid. I natt drömde jah ca 1.5 är i framtiden å jag var gravid. förresten Lillan har fått typ 20 nya plagg de sista 2 veckorna. Snart räcker det ;) lillan va gnällspik på överby , jäkligt jobbigt faktiskt. Hon verkar inte digga sittdelen i liggläge, som att den är omysig eller ej ombonad. Tror ni en dyna hjälper? Tänkte inte ha det eftersom jag har så mkt färg å mönster på henne så kan det nog se för mkt ut.  En annars lätt en ED dyna. Värt att fundera på...






Massa bebisbilder

Som utomstående tycker man väl kanske inte det är superkul att titta på bebisbilder hela tiden. Men som mor vill man visa upp tusentals. Min lilla groda börjar bli stor <3


För övrigt, inne på fjärde dygnet med sjuk mensvärk efter insättningen av spiralen. Igår var jag nära på att spy och blev svimfärdig flera gånger. Och jag hade ju mens flera veckan så mensvärk i typ 2.5 vecka nu. Dör lite...




Födelsedagspresenten


Igår fick vi ihop födelsedagspresenten till Moa och Colin. Dom kmr bli såååå glada när som kmr imorgon. Som dom tjatade förra sommaren att de ville ha en :))



Nu börjar det, rompa rätt upp i vädret <3


För övrigt, kolla vilket kasst spjälskydd.
Men inga passar direkt i Hensvik sängen från Ikea.




Från ett kalas till ett annat


Igår kväll var vi på 26 års kalas med jätte Goa människor. Åh vad jag älskar att träffa nya folk! 





Inviger nya bilstolen

Idag har vi invigt nya bilstolen. Det blev en britax multitech. Tror den blev helt klart godkänd. Dock är den från 9 kg, lillan väger nu exakt 7010 gram men är alldeles för lång för babyskyddet så hon har varit jätte missnöjd det sista. 






..





Bästa uppvaknandet

Idag fick jag sova ut efter en helt okej natt. Det bästa är att vakna å det doftar nybryggt kaffe och hör hur far och dotter leker i köket. Men det blev ännu bättre. Strax därefter kommer mannen i mitt liv in med en bricka med massa godsaker. Hemmagjord cappuccino, chokladdoppade jordgubbar med grädde, tända ljus och en lapp. En lapp med dom finaste orden.
Behöver jag säga ngt mer? <3









Kalas för min farfar



Theas klänning hittade Peter i garderoben i morse. Den fick vi innan Thea hade föds. Det är en fin märkesklänning, tillhörande hårband och som tom hade silkespapper mellan sig, en söt galge och ja.. Såg väldigt exklusiv ut när vi öppnade paketet.





Smart parenting





Spiral



Tidig morgon, varit på Mvc och satt in en kopparspiral. De första sekunderna kändes precis som förlossningsvärkar. Hemska minnen från förlossningen. Gud hjälp tänkte jag, började svettas och må illa men gick snabbt över till vanlig mensvärk. Som jag för övrigt haft den senaste veckan. Skit jobbigt men har nog aldrig varit så glad att få mens som nu. Hade varit en mardröm att bli gravid nu! 
Bm hade även läst min journal så vi gjorde en extra undersökning. Hon tyckte allt såg bra ut nu men det tycker jag fortf inte. Jag fattar att kroppen kanske inte blir sig själv efter att ha fött barn, men så här?
Blev erbjuden psykologhjälp igen för jag ser tydligen vettskrämd ut när jag pratar om förlossningen. Vi pratade även om Auroragruppen osv. Visst jag har funnit lite peace med vad som hände men jag har kommit fram till att jag aldrig mer vill föda på just Näl. Jaja det är ett senare problem nu orkar jag inte prata om det mer.





Han inviger GASP byxorna han fick av mig <3





Att unna sig




Det kan lätt gå överstyr när man tycker lite synd om sig själv. Trött och behövs piggas upp lite. Denna morsan är alldeles för sleten. Nätshopping tex vilken höjdare men har bokat tid till Fransförlängning, naglar och massage. 





Bloms varuhus i mellerud

Idag tog vi en sväng om Bloms varuhus i mellerud. Super mkt fina bebiskläder, särskilt om man gillar Alfons och Millan kläder vilket jag inte gör. Massa bodys och pyjamasar för 49:- st. 





Som ny

Det är mkt skriv om nattsömnen just nu men den tar ju så mkt energi och är väldigt märklig.
Flera nätter har varit fruktansvärda och igår natt tog pappsen å hon vaknade plötsligt bara 2 ggr. Om hon skulle vakna 1000 ggr på min natt i natt så hade det ju varit mig det är fel på. Men som tur var, vaknade hon bara två gånger i natt oxå! Ganska exakt var tredje timme. Åh vad jag är glad! Känner mig som ny! Och bara för det ska vi bara vara hemma idag. Typiskt att det ska tajma så bra ;) 

Men iaf vi har bytt gröt. Vi har haft den vanliga nestle, provat olika smaker men hon har inte varit så förtjust i den någon gång. Å de senaste dagarna har hon inte velat ha alls. Men så provade vi Sempers risgröt igår och den var poppis! Smakade oxå och det smakar mannagrynsgröt! Den andra smakade inte ens gröt. Så det gjorde nog gott för sömnen oxå. Men nu till en fråga, vad ska man ha för välling? Vilken är godast? Lillan hatart!





Sötaste västen är våran





Trycker på paus

Ännu en dålig natt men fick iaf sovit 1 timme och 15 min som längst före kl 05. Sen sov vi 05-07. Gallskrik tre ggr när nässugen användes, vilken bra uppfinning för övrigt.
Är inte mycket människa av mig för tillfället. Inväntar bättre tider och trycker på paus. Träningen tex, ingen prio när jag kämpar med att ens komma igenom dagen. 
Var i säng kl 21 igår. Tacksam för att nattningarna går på bara några minuter nu men har inbillat mig ett mönster. Ju lättare nattning ju sämre natt, ju svårare nattning ju lättare natt. För övrigt är nog det där utvecklingssprånget på ingång också. Lillan står just nu i bryggan, hon står bokstavligt på sina stortår. Är det kanske krypdags på riktigt snart? För övrigt är fake-gråta poppis just nu.





Babygungan är uppe


Äntligen fått upp Theas gunga. Så vi har gungat för första gången, vilken hit. Superkul tyckte Thea. Här blev hon till slut trött å lutade sig tillbaka och softade lite. Man märker så väl att hon älskar när syskonen kommer och leker med henne.





Min personliga gnällvägg

Det här är min personliga gnällvägg så det blir inte så mkt rolig läsning nuförtiden.
Hur som helst, här kmr mer..
Är det inte tänder så är det förkylning. Lillan blev igår jätte snorig och jag förberedde mig för dålig natt. Tur var det för den blev Väldigt dålig. Sov mellan 22-00 sen var jag vaken till 04 men fick en liten sovpaus på exakt 39 min däremellan. Fick sitta upp med lillan för hon fick knappt luft när hon låg stackarn. Å inte en chans att jag kunde sova så. Fick så jädra ont i rygg och nacke. Upp kl 07 i vanlig ordning. Vad hände, hon sov ju alltid till 09-10 förr.
Var dock inte så trött i morse som jag trodde. Tur var väl det för idag har vi varit i grebbestad å hälsat på min syster. promenerat på bryggan och lunchat på mysigaste stället, gamla Älgs. också varit i Bullaren å hälsat på min farmor och farfar. 








Jackan med stort J


Vi har fått tag i jackan! 
Vi fick den av en gammal kompis i present. Fina människa, blev så glad!
Det är en 74 och passar jätte bra. Bara viker upp ärmarna .





Älskade lilla grodan <3





Från storm till vindsstilla på några timmar


Bara för att vi skulle prova barnens nya drakar så var det totalt vindstilla hela dagen.





<3



I natt fick jag sova, och som jag sovit. Lillan har vaknat normalt för pappsen, alltså 3-4 ggr. Dock vaknade jag vid 04 när stora tösen ropade från dass "FÄÄÄÄRDIG! JAG HAR SKITIT KLART!" Haha




Kalas





Idag har vi haft barnkalas för Moa och Colin som fyller 4 & 6 år i veckan :)
Ps. Ej människa idag heller då lillan sov som längst 1.5 timme i sträck hela natten. Jävla tänder...


Det man tror är långt bort


Thea stod själv vid bordet en bra stund. Satt så klart bakom å var beredd att fånga. Det man tror är så långt bort..

Hon är uppe i krypställning men det går inte framåt än :)





Att missmatcha kläder

Ett hett ämne just nu är att missmatcha kläderna på sina bebisar. Här har vi ett ypperligt exempel ute hos oss häromdagen. Men dont worry, vi åkte ingenstans denna dagen utan var bara hemma! Stackars barn haha





Anmälan om vården

Kmr ni ihåg att vi anmält vården vi fick under förlossningen till deras försäkringsbolag?
Allt tar sån jädra tid. För en vecka sedan fick jag ett brev att de mottagit min anmälan, som jag skickade in för ca 3 månader sen. I brevet stod det att handläggningstiden är 6 månader. What! Men Peter säger de brukar ta så lång tid med försäkringsärenden. Hur som helst så fick jag en undersökning på mailen nu där det står massa frågor om samtalet jag ska ha fått när de mottog ärendet. Inte ens fått ngt jädra samtal, suck. 






Finaste strumporna

Igår hade vi besök av Theas gudmor och hon hade med sig present från hennes mamma, dessa fina strumpor som hon stickat, jag och Thea marschar! Älskar sånt här, perfekt att ha på de små fötter nu <3





Söker - hjälp mig


Ni vet när man förälskat sig i något och verkligen bara MÅSTE ha det?
Så är det för mig med denna jackan.
Söker med ljus och lykta efter denna i storlek 68. Har lagt ut på x antal Fb sidor och håller koll på tradera. Vad mer kan jag göra? Hjälp, sitter kanske DU på en i 68? Maila mig [email protected] 
Har en i storlek 86 från syrran här men den är ju alldeles för stor.



Min älskling 6 månader igår <3





Bromsa var det ja....

Ännu en skit kass natt. Zzzzz....
Pallade inte åka iväg å träna vid 10. Plz dont blame me.  Så inget annat bokat idag heller å de känns great!
Men kände plötsligt för att ta en road trip till Bullaren för att hälsa på farmor å farfar å vi var på väg ut genom dörren men tänkte de va bäst att ringa, tur för dom skulle iväg idag! Bromsa var det ja... Så kanske lika bra? Har ändå x antal tvättar att komma ikapp. Nu sitter vi på altan i solen och lillan sover i vagnen. Igår städade jag som fasen, syns inte idag... Suck ..
Och så är det en här hemma som tjötar om kvalitétid med varandra på kvällarna medan jag bara vill sitta ihopkurad själv i hörnet på soffan å andas lite



Premiär på riktigt

Idag hade vi premiärturen på riktigt med sittdelen. De 2 gångerna innan har hon varit allmänt grinig men jag tror det var av andra orsaker. Inviger även den nya smultron mössan. 





Nya gardiner

Nya gardiner till flickrummen.
 Jotex 79:-/par





En fridag

Idag har vi ledigt, inte en enda sak står på schemat förutom städa på dagen och träning ikväll. Men SOM jag har städat. Passade på att springa runt som en skållad råtta medan Thea var på bra humör fram till hennes sovtime vid kl 12. Så tänkte sätta mig å vila när hon sover. Satt en stund, tra la la vad tråkigt. Grejade lite till, å nu är jag helt slut å nu vaknar hon när som helst haha så typiskt. Skönt att ha lite rutin iaf å vi måste bromsa ner tempot lite om dagarna. De senaste veckorna har vi haft ngt bokat VARJE dag. Märks att det rubbar hennes rutiner lite. Man märker att hon inte är ett litet spädbarn längre som bara "hänger med". Numera är allt på hennes villkor.
Nu kom solen fram, då får hon jätte gärna vakna snart så vi kan ta promenaden. Livet med Thea är underbart kul nu när hon kan så mkt å kan kommunicera osv. 


För övrigt, nätterna är skumma. För tre nätter sedan sov hon 21.30-04!!!! Halleluja vad glad jag var!!! Men natten efter där vaknade hon 01,02,03,04,07,08. Och ngt liknande nu i natt.... Hmmmm....






Fantastiska uterum

Idag har vi vårstädat lite i uterummet. Var jätte varmt och skönt när solen ligger på. Jag säger då det... Fantastiska uterum!





Begagnade eller inte

Jag har varit väldigt ekonomisk lillans första tid å fyndat massa fina bebiskläder. Hon har ju haft dom så kort tid. Men oxå tvärtom , jag menar paket med fläckar och nästan hål! Nej för bövelen hur kan man sälja sådant. Så för ett tag sen skänkte jag flera kassar å skrev så klart att dom är sket slitna. Men iaf, nu är jag trött på begagnade kläder.  (Tradera räknas väl inte? ;)) Nu börjar hon kunna ha 68 och kommer säkert ha det längre än de tidigare storlekarna så vi har fyllt på garderoben med massa fina nya kläder den senaste tiden. 
Men nästa storlek 74 har vi inte ett enda plagg i. Så ni vet ;)

För övrigt, denna ramen har jag letat jätte länge efter i rosa. Finns på rotan i Rotviksbro för den som undrar. 29 spänn!





Träning 6 dagar i veckan

Och imorgon byter vi till sittdelen. Nästan exakt 6 månader gammal. Men hon är ju så liten våran tjej, 66 cm lång och 6700 gram. 
Himla bra att man kan höja i denna liggdelen annars hade vi fått byta för länge sen. Dock sitter hon ju inte såå bra i den iaf inte länge. Idag har hon visat missnöje så nu byter vi. 





Radio va konstigt





Igår hade vi mammagruppen på besök <3







Vaccination 3 veckor sent


På väg hem från vaccinationen <3





Nytt i Theas garderob



Byxor från Lindex, hårband från H&M och strumpor ifrån Åhléns. Men finns mkt sötare strumpor på Kappahl! ;)






Från helgen







<3

 


inte som planerat och sömnen



Idag har jag så himla ont i magen och i huvudet så vi sket vi allt vi har planerat idag. Sen att göbben har mens hjälper ju inte direkt. å inte heller att hemmet ser ut som krigszon känns inte heller så kul.
Jag är säkert bakfull fortfarande för så full som jag var i lördags har jag nog inte varit sedan jag var 17 år gammal.
Känns bra att min mobil har dött och laddaren gick sönder.
Jag har ju en billaddare men den är putsveck bara för det. 

I natt sov lillan jätte bra, hon vaknade endast TVÅ gånger. Båda gångerna för mat, inte en enda gång därimellan för nappen. Första natten med den stora nappen gick värre än vanligt, andra natten bättre och tredje natten, i natt, superbra. Det betyder att jag har sovit drygt fyra timmar i sträck i natt, halleluja. börjar det kanske ordna upp sig nu? har ökat på vällingen något..



 
 
 


lite efter alla andra

precis hittat och blivit torsk på Tradera. inte bra detta.
 
 


Värst på flera år

Igår var vi några mammor i trakten och drack vin här i byggda. Kul att träffa nya människor. Hade supertrevligt. Kände mig knappt påverkad hela kvällen så jag fortsatte hälla. Skulle jag inte gjort. Har inte vart så bakis på flera år. Självklart va pappsen tvungen å träna å huset e fullt me ungar. Jag dör...

Snodd från Natalie