Vrida och vända allt till fientlighet



Utan att överdriva har detta varit den värsta dagen på länge. Idag gick jag hem från jobbet pga förekommande anledningar. Det var både fysiskt och psykiskt omöjligt för mig att fortsätta min dag.
Hur man kan vrida och vända allting till fientlighet är för mig ofattbart. Magkatarren har kommit tillbaka som ett brev på posten.

För övrigt har jag ringt ett par mindre roliga samtal idag. Bl a till Konsumentverket. Mer om det en annan gång.




En riktig jävla skitdag



Jävla jävla jävla jävla skitdag!
Tur kanske att jag ska gå spendera dagen på hotellrummet på First G. Ta en riktigt jävla lång dusch och gräva ner mig under täcket. Så långt ner under täcket jag bara kan komma! 
Kanske få slumra till och bara glömma ett tag. 






Underbar utsikt från sjunde våningen



Vilken fin kväll det blev. Ikväll har jag städat som en tok, snickrat ihop en möbel till, satt upp tavlor, pysslat och lyssnat på skithög musik. Lillan är borta i natt också. Hatar hatar hatar hatar när hon inte är med mig. Så här blir det när jobbet funkar mindre bra vissa veckor. Men sen är hon min i en hel vecka. Det är verkligen lycka det! 12 timmar jobb väntar imorgon och det är snart dags för sängen.








Pimpat lådorna från Ikea




Pimpat Ikea lådorna. Spetskant och textillim. Skit nöjd.




.,





Obekvämt och äggdags



Äntligen är hon hemma! Min lilla solstråle. Förra veckan var vi på bvc och fick vaccinet. 11 500 gram och 83 cm lång. Och då var det ju även den där vanliga uppdateringen om hur vi mår och hur livet går. Var över ett halvår sedan vi var där sist så det ställdes en massa frågor som jag var väldigt obekväm med att röra upp till ytan igen.

Idag har jag varit hemma från jobbet. Kunde inte i min värld förstå varför inte huvudvärken gav med sig förut. Men jorå, sakta men säkert gled smärtan "söderut" och satte sig som en käftsmäll på äggstockarna och hela magen svullnar upp. Ja det är alltså som vanligt med andra ord. Det konstiga är att jag borde förstå att det var dags för ägglossning. Jag menar Det är ju samma visa varje månad. 
För övrigt börjar jag tro att det är ngt fel på Min vänstra äggstock. Det sticker och hugger till hela tiden så det känns som en kniv på den sidan och jag nästan känner hur ägget passerar, är det möjligt?









Söndag morgon



Somnade ca 02 och vaknar i morse av larmet, varför i jössenamn har jag ställt larmet denna gången då? 

Det känns som att någon hoppat på mitt huvud i natt. Huvudvärken och hungern är ett faktum. Nu en diger frukost och alvedon.






Jobbhelg var det


Så otrooooligt skönt att vara två ombordare på "fylletåget" igår. 
Har lixom gått och blivit rädd för folk de senaste året. Man vet ALDRIG med folk. 

Det gick även bra att åka taxi SJÄLV,  två ggr. Med ena chauffören eskalerade samtalsämnet till könssjukdomar och intimitet men den andra var knappt pratkunnig. 


I


Fritid, skötbord och inspo




QHör och häpna, idag har jag haft lite fritid. Jobbhelg och börjar jobba först nu kl 17. Jag blir lixom nollställd när jag har egentid. Vad sjutton gör man?

Jag har haft besök av syrran, en kompis, druckit litervis med kaffe, varit på Ikea, byggt möbel och faktiskt gjort mig av med skötbordet. 

Jag har älskat skötbordet och skulle aldrig klara mig utan det men nu är hon för lång. Ännu ett kvitto på att jag inte har en bebis längre. Känns väldigt vemodigt men snart kläcker flera i mammagruppen igen så man får gosa bebis!










En super bra dag fram tills...



Åh vilken härlig dag! Vi har varit på Öppna samt lunchat och gått på stan med ett härligt gäng. Vi har haft såå kul och en jätte bra dag fram tills lillan åkte och jag kom hem å fick en jävla surprice i postlådan. Jskdhdpdlejdkdkwk fyfan!







<3





Snygga sommarshorts från Halens





Kroppen förändras

Ja man kan minst sagt säga att kroppen förändras på otroligt många vis efter en graviditet. Jag själv har blivit svettig! Inte så att jag stinker men sjukt jobbigt att inte vilja höja armarna när jag jobbar, resten förstår ni nog....
Blev tipsad om den här super deo från Apoteket. Vad tror ni om det? 






Frid och fröjd en helt vanlig dag



Efter 11 timmars jobb var det jag som kom innanför dörren och landade raklång i soffan och legat där sen dess. 
Det är okej. Det är okej Liv. Det är iaf städat och klart tills lillan kommer hem imorgon efter 10 timmars lång arbetsdag.

Jag är totalt slut av ingen som helst anledning alls. Ni som följer mig på Insta kanske såg att 4 av dessa 11 timmar låg jag och njöt i världens skönaste hotellsäng på First G på Göteborg Central. 
Hela dagen har varit frid och fröjd men jag mår väldigt konstigt vill jag påstå. En riktig sjukdomskänsla i kroppen. Eller ägglossning..... Knappt ätit och druckit på ett par dagar så nu är nog mitt huvud på väg att ramla av..







Morgonpromenix



Startar dagen med en morgonpromenix vid 06 i morse i metropolen Vänersborg. Försenade tåg så kaffe med kollega på hotellet. 

 


Lilla lilla älskade dotter




Det är så sjukt hur man kan älska någon så mycket. Att man kan sakna någon så mycket, hela tiden. När hon inte är med mig känns det som att en kroppsdel är borta. Att mitt hjärta befinner sig någon annanstans. Kommer jag någonsin vänja mig med detta? 

Lillan är hemifrån i 2 dagar. Känns som en evighet. Nu har jag verkligen chansen att ladda batterierna men jag känner mig inte alls sugen på att vara
Ifrån henne och 2 intensiva jobbdagar väntar.

Lillan har fått 8 tänder, humöret är därefter och trotsar ngt otroligt! Föräldrar förstår nog vad jag menar att man älskar sina barn bottenlöst men finns ingen som kan driva en så till vansinne. 

Igår hade vi fantastiskt kul på Stellas lekland med massa härliga kompisar. Tror vi var ca 15 pers :)




Ledig helg med guldkant




Idag har vi varit ute på kusten med min syster. Underbart väder. Kallt men härligt med mycket kläder på. Vi tog även svängen om gudmor Fia. Härlig dag!




Gårdagen med mammagruppen





Underbar gårdag med mammagruppen och våra fantastiska barn. Tänk vad stora dom blivit. Alla våra ungar är så olika men ändå så lika. Lillan går direkt och torkar tårarna så fort någon gråter och kramar om den. Och min lilla är så jeefla envis så det är sjukt xD





.,





Du & jag mot världen





Mina damer och herrar.......




Snart slut, snart hämtar jag mitt lilla hjärta. Utan henne är jag fan inte hel...





Hairbell

Äntligen ska jag uppdatera er hur det gick med Hairbell!

Mitt hår växte 2.5-3 cm på 3 månader. Så fantastiskt! Det var ingen ide att ha mitt löshår längre då det va lika långt som mitt eget. 

Synd bara att det inte luktar gott och att man måste använda det och tvätta håret varannan dag vilket mitt hår egentligen inte pallar. Blir så himla frissigt då MEN kvalitén på håret är faktiskt den samma som innan. 

Jag är så glad, snart beställa en omgång till. Men hur som helst, tummen upp för Hairbell! 





God morgon sunshines!




I natt stod jag och lokföraren och frös häcken av oss i en timme i Vänersborg. Not so glamorous...

Min enda chans till sovmorgon på flera veckor men här plingade vaktmästaren på vid 07.30.. Den snygga av dom oxå, oh la la ... Jag själv blev rädd när jag såg mig i spegeln.










Kära bloggen, lite uppdatering



Hej vänner! 
Tittar in och säger hej, snacka om bloggtorka... Vardagen har börjat snurra på ordentligt. Första månaden utan vabb.

Och andra månaden jag haft PMDSen under kontroll. Dvs inget gråt och haft mina känslor i schack. Ja fram till idag då, ett tjafs som fick mig fullkomligt ur balans. Ja till och med så jag knappt klarade jobba och tänkte åka hem och lägga mig under täcket. Men inte blir väl saken bättre för det. Jag vill skriva sjuttioelva rader om detta men gör det inte. Men att bli orättvist behandlad är ngt av det värsta jag vet. Jag kommer på mig själv hela tiden sitta och spänna käken som leder till sjuk spänningshuvudvärk. 

Just nu jobbar jag, åker pass till Göteborg. En kvällstur, 16-01.30. Hur ska detta gå? Jag lägger mig 21.15 varje kväll. Dels för att jag är sjukt trött men också för att försöka få bukt på mitt förbannade sötsug.  

Hur som helst, jag blir jätte glad när jag ser ni alla hänger kvar. Men är det verkligen mitt liv ni är intresserade av? 





18 månader idag <3





Intensiv jobbperiod



Har jobbat 100% i två veckor nu. Jag är trött. Snart lugnar det ner sig. Igår eftermiddag var det kaos på Göteborg C, igen. Stressad men en positiv stress. Det är en grej att svara på 7 frågor samtidigt, men att svara på 7 frågor samtidigt och ge rätt svar är en grej för sig. Det gjorde jag med guldkant, har fått så mycket fina komplimanger de senaste veckorna så det är galet. 

Lillan somnade igår på 2 min och detsamma gjorde jag klockan 21. 

Nej jag dricker inte Aloe Vera dryck varje dag utan det är bara en flaska jag har då vi har fri tillgång med bubbelvatten på jobbet. Fyller 7 ggr om dagen annars törstar man ihjäl ute på tågen. 






No filter needed





AGS Alingsås





Thea-Bus



Min lilla Blondie med hårspänne. Jag är överlycklig att det börjar växa på längden också. Fröken ogillar toffs men spänne är godkänt. Hon är så blond att det knappt syns att hon har hår. 

Min lilla dam, världens bästa lilla Thea. 
Hon utvecklas och växer, det är så fantastiskt att se. Hon förstår allt jag säger och kan säga en hel del ord. 
11 timmar tills hon kommer hem <3


Jag vet inte vad det är för dag idag



God morgon vänner!
Vaknade efter en ostörd sömn på 8 timmar. Sovit jätte gott men är verkligen inte taggad idag heller. Ännu ett långt arbetspass och det är faktiskt ytterst ovanligt att jag inte är taggad. Jag går alltid till jobbet med ett stort leende och tycker det är skit kul. Kanske börjar jag bli dålig, vi har faktiskt varit friska i otroliga 5-6 veckor. Räkningarna ska betalas nästa månad också så det är bara att bita ihop. Det är ju sol för sjutton! 

Igår fick jag världens största chokladkaka av en kollega. Han tyckte jag behövde det. Konstigt hur man kan skylla på andra när jag inte går ner i vikt.

Nu hinkat i mig frukost, kaffe och FYRA apelsiner.





Nytt hjälpmedel under förlossningen




En ny uppfinning kan rädda ditt underliv. Denna tror jag verkligen på! Och en stor gnutta glädje av att det äntligen sker något på denna fronten. Att det utvecklas och att någon lyssnar. 
En stor eloge till oss som sagt till, räckt upp handen och sagt Hej! Jag heter Liv och har förlossningsskador. Lider du i det tysta? Gör inte det. 

2 av 3 kvinnor får bristningar och 6 av dem får allvarliga skador. Kanske kommer nu en räddning, eller i alla fall en liten bit på rätt väg.

En skena ska förstärka huden och motvärka bristningar och klipp. 
Detta har hittills används som prov i Helsingborg och det har visat sig ha mycket god effekt. Önskar så att detta ska få användas av världens alla kvinnor.





Det finns ups och det finns Downs



Idag känns som en jobbig dag utan anledning egentligen. Vi blåste omkull flera gånger när vi var ute och det var verkligen Sandstorm?? Det var skit jobbigt för mig att lämna lillan på dagis. Nu ses vi inte fören imorgon. Trodde jag hade vant mig by now?
Och långt drygt jävla arbetspass väntar. Är verkligen Inte taggad idag. 





Vårkänslor till tusen




WOW vilken vårkänsla! Hur underbart som helst. Vi lekte i solen innan det var dags för några timmar med jobb och dagis. Älskar lillans fodrade regnkläder och dom är faktiskt ifrån Lidl! :)




God morgon måndag!



Här kommer solen jag har väntat på under hela min lediga helg. Inte ett moln på himlen. 

Lillan har vaknat och skrikit till ca 7 ggr i natt, gissar på tänderna. Och som vanligt, kl 06.00 pling! Minns inte senast jag sov ut. Antingen har det varit lillan eller jobb. Sova kan man göra när man gått i pension. 







Helgen är redan slut



Vi har spenderat natten i Lur hos min mor och Roffe. Mellomys och tvätt. Även passat på att umgås med lillans moster och min farmor och farfar i Bullaren. 
Lillan har fått fyra tänder och humöret är därefter men är så lycklig lottad. Min älskade dotter...




Rip



Mötte upp en vän ikväll och lade blommor och ljus på mordplatsen. 1 km hemifrån oss. Detta är fruktansvärt! Tänker på Alla anhöriga. Hoppas dom tar svinen!
Blev intervjuad av Sveriges radio, vilket jag fattade först sen. Undrar vad jag sa?






Som alla fredagar borde vara



En helt underbar fredag eftermiddag! Picknick på största lekplatsen i stan med härligt sällskap. Lillan fick sin allra första egna lilla kaka..iaf hos mig..






Time for a selfie





Vi har tagit helg

Idag är det fredag och vi tog helg igår! Denna morgonen stod det VILA i min kalender. Underbart att avvara tid till att bara vara. Både jag och lillan behövde det. 

Nu skiner solen, lillan sover och jag har lagat lunch och matlådor. Jag dör, vad gott! Verkligen favorit i repris. 
Brysselkål, morötter, bacon, lite kyckling, champinjoner fräst i vitlök och soya. 





Bomber, nu får det vara nog



Under kvällens badtajm hände något utöver det vanliga. 

Det small utifrån så jädra högt så jag nästan föll av pallen och nästan tappade mobilen i badet. Fönstrena skakade och både lillan och jag höll på å skita på oss. Det small 3 ggr, explosions liknande.

Strax därefter är det kaos på gatan bredvid. Tur som det är så finns det ju Facebook sidor där folk uppdaterar varandra. Blåljus så det stod härdiga till. Det visade sig att troligtvis var det hemmagjorda "smällare" som polisen rubricerar det som. Men detta var verkligen så mycket mer än så. Folk som kan detta säger att så kraftiga smällare kallas bomber. Då detta fångades på film oxå kan man med säkerhet misstänka att någon sitter på gatan bredvid och gör bomber, eller kalla det smällare om ni vill men i en helt annan styrka.

Ja kära vänner, nu e jag så jävla trött på det här stället. Skottlossning, rån, vandalisering av massa bilar och nu detta på bara några månader. Behöver jag säga mer?? Detta stället är inte tryggt! Det är fler än jag med klump i magen idag då det bor väldigt mycket barn här. 

MEN.... Jag älskar det ju här! Älskar den här stora lägenheten och vi trivs över förväntan. Det är nära jobbet och nära stan men ändå lite utanför. Det finns bra och fina lekplatser och det är fint i rabatter och liknande. Och för att inte glömma den bra hyran jag betalar här. Jag är ensamstående och kan inte flytta hur som helst. Och jag tror inte det är bra för Thea att flytta IGEN. Fml...


How to do your eyeliner!





Nyhetsmorgon



Halva Sverige skrattade åt Jennie Strömstedt när hon satte eld på ostbågarna i Nyhetsmorgon. Jag och Thea skrattade så vi kiknade!




Lunchdags



Lunchdags på tåget innan riktiga jobbet börjar. Ni ska inte tro att jag bara sitter på arslet. Åker pass till Gbg för att jobba hem, gött. Känns som att jag jobbar sjuukt mkt nu för tiden. 

Hur som helst, det verkar inte finnas någon botten på denna mage den här veckan. Och humöret är fan inte att leka med. Är så himla sårbar av förekommande anledningar. Tydligt vad som komma skall..







God morgon!





Dagens horoskop





10 timmars arbete



AGS-Avgångssignalerare  på min Alingsås pendel. Humöret är på topp och tre timmar tills jag får hämta hem lillan <333





Pomp!!





Till helgen ska vi på Pomp De Luxe-party! Vår och sommar kollektionen. kommer blir fab, är helt kär!





När hon inte är med mig kan jag inte skydda henne med mitt liv





Varje sekund hon inte är med mig så fattas hon mig. Alltid så är det mycket tankar som flyger omkring då jag verkligen inte har någon som helst kontroll över vad som kan hända henne. När jag inte är med henne kan jag inte skydda henne med mitt liv. Mår hon bra? Vad gör hon? Var är hon? Är hon glad? Är hon ledsen? Är hon mätt?
Tusen tankar utan ett enda svar...





Den sista gnuttan energi




Hej vänner! Har alltså haft en utbildningsdag i Herrljunga idag. 
Järnvägtrafiksäkerhetsföreskrifter. Världens längsta ord men är inte lika krångligt som det låter. 

Klockan stod på 5.45 och drog iväg mitt hjärta till dagis och kom hem nästan 12 timmar efter. Nu blir det att städa och göra slut på den sista gnuttan energi som finns kvar. Min älskade dotter är inte hemma :((

Jag bär alltid Theas halsband på mig med ett T som i Thea. 







Fortbildning JTF








Så jävla trött på skiten - förlossningsskador



Det är länge sedan jag skrivit om detta Nu. Delvis för att jag skäms... Skäms för att det var ta mig fan 1.5 år sedan. Varför kunde inte jag kläcka ut ungen problemfritt som de allra flesta?

Jag har ont.. Jag har ont varje jävla dag. I nedre delar/underlivet/slidan/fittan/fiffi kalla det vad du vill. Knappt något står rätt till. 

Jag tar mig igenom vardagen, det är till och med så att jag har vant mig nu och glömmer ibland  bort att jag har ont. 

Jag har försökt kontakta kvinnokliniken på Näl, där jag har remiss, i flera veckor nu. Och jag kommer verkligen aldrig fram. Boka tid för en femtioelfte efterkontroll. Om jag får höra ordet "normalt" en gång till så smäller jag av.

Jag ska säga er en sak, jag har haft stenkoll där nere nu efter alla komplikationer och felbedömningar av vården. Stenkoll om ni förstår vad jag menar, och jag gråter varje gång. Kan någon förstå hur påfrestande det är fysiskt att ha ont hela tiden men minst lika mycket psykiskt. Jag är 24 år med ett knappt fungerande underliv. 


Aaahmaagaad, kan inte fatta att jag skriver detta men eftersom jag gjort det tidigare så...

För nya läsare så finns allt relaterande under kategorin "förlossningen"

Jag har fått ett slutgiltigt besked från IVO - ang min anmälan till Inspektion för vård och omsorg. Saken är "nedlagd med kritik". 
 




Glöm inte friskvårdsbidraget



Mitt fantastiska jobb har 1500 kr i friskvårdsbidrag per år. Det jag inte visste var att man kan få detta för medlemskapet i Viktväktarna. Ja det blir ju rätt många månader :))




God morgon måndag



God morgon måndag! 
Vi laddar upp för en ny vecka full med jobb och roligheter. Mitt stora lilla hjärta är så glad och go trots massa tänder. 
Just nu skiner solen mellan regnskurarna och vi myser med kaffe framför Nyhetsmorgon. 2 mars och det är verkligen vår. Humöret är på topp! Thea pekar på en apa och säger pappa. Haha love it ;)







Lillans nya kofta - så underbar





Fredagens vägning kommer här

Veckans: -0.7
Totalt: -6.8 kg


Denna jackan kunde jag inte knäppa vid jul. Nu passar den perfekt. 




Utmanad

Blev utmanad att lägga ut min allra första profilbild på Facebook. Detta var år 2009.





Vilken kväll !





Åh vilken fantastiskt kul kväll igår! Vi var fyra fulla tjejer på förfesten och sedan vidare till Mortens. Jätte mkt folk ute och träffade på en massa kända ansikten. Min kropp och knopp hanterade alkoholen magnifikt och vi kom hem tryggt och sökert med taxi klockan 03. Och för att göra saken ännu bättre, vaknar pigg och glad kl 09 utan ett enda tecken på gårkvällens röjjj. 
4 grymma mammor och vet ni vad...
 We still got it!

Och en sak är säker, det kan inte gå 6 månader till nästa gång. Det är för sjutton jätte viktigt att vara något annat än mamma eller tågvärdinna..