Nyårsafton 2014

Lillan har fått ny säng, juniorsäng. Hon har nog aldrig gillat spjällisen då hon verkar ha känt sig instängd. 
Nattningen tog 45 min, alltså inget ovanligt. Och hon stensov i den till kl 03. Då hörde jag bara "MAAMMAAA" å kom tassande in till mig med öppna armar. Jag dog sötdöden i sömnen. 

Lillan har precis blivit hämtad av min mor och syster som ska vara barnvakt idag. Jag själv jobbar hela långa dagen med överliggning i Strömstad. Blir Egentligen hemskickade med taxi tIll Uddevalla men jag hoppar av på Lur motet, blir hämtad och åker hem även jag till mor och Rolf under natten och börjar imorgon 10.30 i Strömstad , underbart! 






Kvälla



Äntligen kvällen. Mitt hjärta har kommit hem <3 hon satt och målade med kritor medans jag lagade mat. Hon gjorde sitt första konstvärk och det blev på kylen
Då hennes mor varken har ögon i nacken eller fokus på rätt saker.


Hej!



Hej! Jag jobbar, inget att skriva om...





Frisktandvård



Sista året med gratis tandvård. Ja, jag är så ung. Precis varit hos tandläkaren i Färgelanda. Hatar HATAR Dalaberg i Uddevalla och dom har gjort att jag har tandläkarskräck men inte hos dom i Färgelanda. Dom är fantastiska! Hur som helst, nu har jag skaffat frisktandvård, den där försäkringen. Betalar ca 90 kr i månaden och sen får jag allting gratis alltid och blir kallad varje år. Varför har inte alla den här fantastiska försäkringen??





Kvällsmys





Mys-Mode On





Julfirande med mammagruppen

Åh vilken härlig dag!
Julfirandet med mammagruppen var en succé som väntat. Som jag saknat alla, vi har många som börjat jobba och vardagen har tagit fart. Kan ju avslöja att hälften är gravida igen!!






<3





Nytt porslin



Inviger det nya porslinet som vi fyndat på Happy Price i Tanum, 15:-/st




Mysmorgon 28 dec



Sitter just nu med skvaller och morgonkaffet. Lillan springer runt och leker med sina julklappar. 

Denna dagen har vi längtat länge efter, idag ska vi ha julfirande med mammagruppen och våra respektive. Julklappsleken och umgås med våra underbara, som vi saknat!

Vi kom hem igår. Vi har haft två superbra dagar med nära och kära. Men ack va gött de e att vara lite själva nu :)





Kärlek






10 år

10 år sedan tsunami katastrofen. Jag minns det som igår. Sänder en tanke till alla drabbade.





Snyggaste julklappen





Jul jul strålande jul







Julfirandet



Idag ska jul firas för våran del och 4 dagar ledigt väntar. Äntligen ska jag hämta mitt barn!




Göra det bästa av situationen



Julafton 2014

Kära dagboken!
Inatt sov jag 11 timmar och vaknade av ett ljuvligt samtal. Theas bror ringde och tackade för julklapparna. Fick även pratat med hjärtat mitt, hon fattas mig idag!

Jag har tydligen varit snäll i år, eller i alla fall så har jag världens bästa pojkvän. En natt på ett härligt SPA hotell här i närheten. Gud vad underbart! Tack!

Vid kl 13 började jag jobba. En sväng till Göteborg och sen direkt hela vägen till Strömstad för att ha överliggning. Klar imorgon vid 12. Vilken tur att min mor och Rolf bor så nära så dom kom och hämtade mig så jag får en någorlunda julaftons kväll. och Rolf kör mig tillbaka till tåget imorgon, vi avgår inte förens 10.34. Vilken tur jag har. 

Men det är verkligen så här det kommer att vara varje jul? Att jag vartannat år kommer känna mig halv... 





God jul från tåget





Världen ler



Resenärernas x-mas spirit verkar vara i topp. Eller iaf mina resenärers. Uselt att flera av mina kollegor har fått uppleva hot och våld även en dag som denna, dan före dopparedagen. 

För övrigt är julen en extra känslig tid. Tex så saknar jag ett par andra barn också väldigt mycket i dessa tider. Hade jag vetat att förra julen var den sista med dom hade jag njutit extra mycket där och då. Har ändå funnits med dom större delen av deras liv.








Hudmottagningen



Igår hade jag tid på HUD på Uddevalla sjukhus. En vanlig kontroll eftersom min pappa dog i hudcancer. Men jag kan tydligen vara lugn några år till. Himla trevlig personal på detta stället.




Nåde den som jävlas med mig idag



Ja sur är väl mitt förnamn idag med. 
Har en himla massa aggressioner hela tiden. Jag har lämnat lillan över jul och det är jag så himla ledsen över. Nu har jag 11 timmar långt arbetspass framför mig. 





.,





Ett studsande samtal




Idag fick jag ett samtal som gjorde mig så glad att jag bara stod och studsade.
 
Vi ska få byta dagis till det dagiset som har nattis. Det är nämligen som så att man måste tydligen ha en plats på vanlig dagavdelning där och sen i sin tur får man komma till nattis. Det är tydligen den vägen man måste gå. Så ett steg i rätt riktning! Och de gav mig ett löfte att vi får nattis innan sommaren!

Samtidigt lite tragiskt då jag känner att vi trivs så bra på det dagiset vi har nu samt att fröknarna är fantastiska. Men vi måste göra det här.

Så... Den 7 januari börjar vi en två veckors inskolning igen. Det som är problemet nu är att vi inte har någon dagisplats jag kan lämna henne till under dessa två veckor när jag ska jobba. Eftersom inskolningen handlar bara om ett par timmar per dag så hade jag faktiskt kunnat jobba lite. 
Vill inte tänka på den förlorade inkomsten som väntar. Tex jag vabbade 5 dagar i nov och POFF bara, halva lönen borta. Nästan..

Det var inte länge livet rullade innan det kom ett litet fartgupp, innan gräset blir grönare.







Näsan färdigt



Jösses vad klappar det blev. Många barn jag och Thea köper till. Och Thea själv kommer bli såå glad.




Söndag



Ska väl överleva denna dagen också. Men mensvärk så jag vet inte vad. Snart hem till M för söndagsmys med pizza och film. Men mitt barn fattas, i natt igen... Mitt hjärta går sönder. Om 14.5 timmar ses vi <3








.,





Sommar, tankar och TACK




Började dagen med att ha lagom tråkigt som ledde till att jag läser min blogg. 

Gick tillbaka i somras och mindes. Först, fyfan vilket år vi haft... Alltså...Fyfan vilket år vi haft..
Blir faktiskt alldeles tårögd.
Och sen att helt bli utbytt?
För övrigt har jag mött en människa med mindre brighta beslut i livet än mig. Trodde aldrig jag skulle få säga det. 

Sen, fyfan vilken kul sommar vi haft! 
Alltså... Sjukt vad kul! Mammaledig sommar med min älskade groda. Vi flyttade i Juli och har umgåtts med härliga vänner varje dag sen dess. Vi har solat, badat, umgåtts, lekt och levt livet helt enkelt. Tur med vädret och denna sommaren lever jag länge på. Blir alldeles tårögd för denna anledningen också. Ja vi har haft en sjukt bra sommar!

Sen kom hösten och dagarna blev mörkare och kortare. Slut på ledighet, och oro med jobbtider, inskolning på dagis samt en rad sjukdomar inemellan detta. Träffat alla våra vänner mindre pga tidsbrist och Ångest att vara ifrån hjärtat mitt mer. Men M kom som en extra sol mitt i allt. Och jag är otroligt tacksam att Thea började sova på Nätterna lagom till jobbstart. 

Just idag har jag fått extra härliga ord och hälsningar från folk runtomkring mig. Det betyder jätte mkt! Guld till er allihopa. 








Gårdagens bio mys





.,





Mamma på halv tid ??



Barnledig helg och jag har då alltså jobbhelg men är ledig idag. Trots att jag återigen ringde å ville jobba extra men inget ledigt finns. Förr kunde jag jobba hur mkt jag ville, det tyder väl på att dom börjar få koll på personalläget. 

Igår kväll hade jag egentid och städade ordentligt, parade sockar och sådant tråkigt. Mitt nattliga besök sviker aldrig, har en som jobbar skift. 

Det känns som att jag knappt får se mitt barn på en vecka nu. Å med en sån intensiv vecka som varit så känns det extra mkt i hjärtat. 
Jag är mamma på halv tid, vad är det för liv? Jag vet att det finns många av oss men tycker det är så tragiskt. Finns det fler ensamstående mammor här? Känns som att det bara är jag i hela världen ;)  I början som ensamstående tyckte jag att jag hade det bästa av två liv. Alltså mammalivet med min älskade dotter och kan vara ung och roa mig, om ni förstår? Förr tyckte jag det var jätte skönt med egentid då jag inte hade haft de på ett års tid. Men nu, nu vill jag inte ha mer egen tid.








.,



Jag lovade mig själv att inte ha förhållande på flera år, fram tills jag träffade Honom. Han som är världens snällaste och bryr sig så mycket om mig och Thea och alla sina medmänniskor. Han är en pappa så han vet what its all about. Han får mig att känna mig som världens vackraste på ett äkta sätt som jag aldrig varit med om. Alltså till och med på ett sätt som får mig att nästan tycka om mig själv igen. Detta är inte nytt, snarare ett par månader sen. Det har inte varit hemligt, alla runtomkring oss har vetat länge. Han har fått högsta betyg av mina vänner! Vi har bara inte lagt ut hela livet på nätet och ja jag har väl bitit mig några gånger i tungan när jag uppdaterat er. Det viktigaste av allt, Thea fullkomligt älskar honom :)




Födelsedag



Idag har vi firat Mamma/mormor fyller år idag. 




Den där förlorade sömnen



Egentid efter lillans lägggdags. En väldigt onyttig men väldigt go kvällsmat med lite extra toughts och laddat upp med sex and The city avsnitt. Tröttnar aldrig, mycket underhållande. 
Knappt ett enda avsnitt klarade jag innan jag totaldeckade i soffan. Jag är så trött och jag sover och sover. Precis som att jag ska ta igen ett års sömnbrist. Funkar det så? Man kan väl inte ta igen sömn? Eller är det bara en period eller kanske något annat? 




Mitt vilda hjärtebarn





Rast och månadsschema



Återigen, sitter på samma ställe och samma tid och samma rast och gör dagis schema för Januari. 
Hon kmr bara behöva va på dagis FYRA dagar i januari. Och ändå betalar vi fullpris, känns lite surt faktiskt. 
Några dagar jag har bekymmer med i vanlig ordning men hoppas det löser sig med några samtal till personalplaneringen. 

För övrigt har det bara varit massor med jobb i tre dagarna nu. Älskar mitt jobb och alla kollegor och jag älskar att människor kring mig bryr sig om mig och hur jag och Thea har det. 
Men nu har jag fått berätta om separationen och allting för alla i Uddevalla samt några i Göteborg så jag e uppe i ca 87 gånger utan att överdriva. Lite jobbigt men älskar deras miner när jag berättar resten. DET får mig att känna mig... Bra.. Det är en härlig känsla.







Man kan inte ha tider att passa efter jobbet





Lugnet före stormen





Tiden springer iväg



En lite halvstressig morgon då lillan lekt bort mina fantastiskt roliga bilnycklar. Men ändå kom jag 30 min tidigt till jobbet? Får tacka lillan för att hon väckte mig en timme före larmet.
Lillan är på dagis och jag har uppehåll i Göteborg. Snart ta en pendel till Älvängen. Lillan ska inte vara hemma i natt. Saknar henne redan, ni vet... Det där med saknad... Det är det värsta som finns...




Gårdagens julfika med familjen





Lur



Vi tar ett slappardygn i Lur. Julskinka och mys och vi funderar på vad sjutton ryssarna håller på med. För övrigt är det ju en hel del politiskt prat här nu för tiden, syrran är nämligen politiker samt med i kommunfullmäktige och en rad andra coola saker. 








Stellas lekland Uddevalla



Oj oj vilket fantastiskt ställe! Nyöppnade Stellas lekland i Uddevalla är en hit. Så himla mycket bättre än Teddys lekland på Trestad Center. Mycket större avdelning för de mindre barnen, flera andra inspärrade områden så man kan slappna av lite, mycket flera bord och stolar och övrig yta att umgås på. Där lär vi bli stammisar vi.
Priset är 80:- för barn 1-2 år, 120 kr för barn över 2 år. Öppet alla dagar 10-19






Fantastiska unge



Lillan har en fantastisk period! Hon skrattar och är glad hela tiden. Hon har utvecklats otroligt mkt på bara några veckor. Kan verkligen kommunicera med henne. Hon kan säga tex nej, jo, hej, oj, och sådana enklare ord. Men det känns som att hon förstår allt jag säger. 
Hon går till skötbordet när jag säger vi ska byta blöja. Går till handfatet när jag säger vi ska borsta tänderna. Hon snyter sig när jag säger vi ska snyta dig. Hon stänger när jag säger stänger. Hon slänger när jag säger slänga. Hon försöker ta på sig skorna när jag säger vi ska ta på henne skorna. Hon skakar på huvudet som nej och nickar som ja. Som tex när jag frågade henne "ska du verkligen inte sova mer?" Så skakade hon på huvudet å hon tar min hand å för den dit hon vill. Frågor som tex var e magen, näsa, öga, huvud, rumpa har hon kunnat sen hon va 11-12 månader.
Men inemellan detta hinner hon trotsa en hel del oxå..
Jag passar på och njuter varje sekund med henne för jag misstänker att den härliga perioden är över snart. Tänder, hon har bara 4 tänder uppe och 4 tänder nere. Våra vänner i samma
Ålder har en massa kindtänder. Väntar med spänning då de blir lite enklare att äta för henne. 


Idag ska vi inviga Stellas lekland! Superkul!





Luciamorgon-mys





Bidra - iaf litegrann!



Alldeles för många har förlorat sina barn i magen. Det värsta tänkbara. Och sen den lilla detaljen att behöva förlösa ett barn utan att få något för det. 
Jag kommer ihåg lilla Selma och hennes
Mamma Malin. Följde hennes blogg som nu tyvärr är Nedlagd.  Jag grät som bara den när detta hände.

 





Idag blir mitt hjärta 15 månader <3





.,





Medicinen mot pmds




En sak är säker.... Jag ska aldrig aldrig aldrig någonsin mer ta medicinen mot pmds! Jag har legat å hulkat i flera timmar i eftermiddag och jag har nog aldrig mått så illa. Detta är en biverkning i början... Men hur länge är början? För jag står inte ut en gång till. 
Ägglossning idag och har känt mig riktigt grinig idag... Eller rättare sagt Lip-Liv har varit i farten. Tog en tablett och pang bara. 
Har alltså bara tagit dn tablett en gång innan, men mådde pyton då oxå. Dessa skall jag ta 2 veckor i månaden. 





På Insta: livkarin





Myståg


Myspys på tåget med ägglossning från helvetet. En timme arbetstid kvar, håll ut...


När det inte är allra värst



Sovit en timme, badat en timme, tittat på tv en timme, kikat på stan i Borås..
Ja ni hör ju, jag har haft det jätte gött som förväntat. 
Just nu sitter jag på dubbeldäckaren mot Göteborg. Lyssnar på rockklassiker med solen i ögera. Väldigt bra arbetspass detta. 4 ynka tåg på hela dagen. 





Scandic Plaza Borås


Idag jobbar jag nästan 13 timmar, Men vad gör det när jag får rum på Scandic Hotell Plaza i 5 timmar. 
Har inte varit på detta hotellet sen år 2011 när jag bodde här en vecka.

Nu säger jag bara ett ord, sova...






Måndag


Myseftermiddag med min tjej. Men nu har hon redan åkt för jag jobbar nästan 13 timmar imorgon :( ses på onsdag älskling. 
Idag har jag köpt en julklapp till
Mig själv, en dvd spelare. så här ska nötas satc!









Gnällväggen

Lillan är ett par timmar på dagis idag på min lediga dag. Och jag ska spendera dom timmarna raklång i soffan med flera liter kaffe. Konstigt att jag va tröttare när jag vaknade i morse än när jag gick och la mig igår. Utvilad, vad är det.. Å jag kan inte skylla på lillan längre heller. Hon sov 21-07 utan mat. 
För övrigt så är det inte meningen att va så negativ hela tiden. Men det är väl inte kul att skriva om positiva saker hela tiden. Det är inte det jag känner att jag behöver skriva om. Utan jag skriver oftast om sånt som tynger mig, och alltid finns det sånt. 
För att bryta cirkeln kan jag ju berätta att en stooor chokladkaka kom
Som ett brev på posten till min dörr kl 23 igår kväll. Räddaren i nöden som vanligt!. Vem kan det vara?







Kommande jobbåret



Då är det alltså dags att titta på hur jobbschemat kan komma att se ut kommande år. Dra mig baklänges! INGENTING funkar. Typ en dag i månaden som fungerar för mig!
Alltså då jag börjar när dagis har öppnat eller slutar innan dagis stänger. 
Hur i helsike ska detta gå. Imorgon blir det att skälla på förskolekontoret igen så vi kan få nattis någon gång. Då de flesta turer börjar runt 05-06 och dagis öppnar 06.15 inte en minut tidigare tydligen. När det verkligen handlar om några minuter! 
Förskolekontoret menar att jag antingen får säga upp mig eller flytta till annan kommun där det finns plats på nattis. Dom är ju inte realistiska. 











Grått även i Strömstad idag





Thea-behov

Thea-behovet är starkare än vanligt nu för tiden. Det här är så jävla jobbigt att behöva va ifrån henne i tid och otid. 
Att inte få va me mitt barn när mitt hjärta bara skriker efter henne.
Efter en helt suverän ledig dag, en kväll
Med julbord och livet är ändå ganska great och jag ändå sitter å bölar för jag vill ha henne hos mig. Ångesten att jag ska jobba så särskilt kommande vecka så jag får ha henne ovanligt lite. 
Är det så här det kommer att kännas i all framtid?? Kommer jag nånsin vänja mig? Det gör så jävla ont, så jävla ont. Som sagt, detta kan nog bara en mamma förstå. Hur detta känns...
Ingen e väl snygg när man grinar, so dont blame me...










SJ's julbord på Gustavsberg





Vem har ni röstat på?





Bättre slut på veckan



Efter en dag med en del samtal, polisanmälning och pappersskrivning ang händelsen igår så kunde den inte få ett bättre slut. Restaurangbesök med en god vän och lagom hemma tills idol finalen. 
Vi var båda väldigt trötta så avslutade kvällen tidigt. Helt enkelt en mkt bra slut på en jävlig vecka, rent ut sagt.
Vi tog var sin buss hem och jag måste säga att det var kusligare än vanligt på den mörka vägen hem från busshållplatsen. Hjärtat bultade och jag kollade hela tiden över min axel. Har kanske detta satt sig djupare än jag först trodde.

Imorgon är det SJ som står för underhållningen. Julbord med gänget!
Barnfri jobbhelg för min del.









Nyduschade selfie





Utsatt för sexuellt ofredande



Idag på jobbet blev jag utsatt för sexuellt ofredande. Har nog aldrig varit så rädd och hela händelsen var otroligt obehaglig. Hamnade nog först i någon slags chock och reagerade inte så
Mkt, det var först efter ca en halv timme som jag förstod vad som hänt och verkligen inte kunde sluta gråta. 
Jobbet sköter detta suveränt då vår yrkesroll är en av de som utsätts mest för hot och våld. 
Fyfan för att bli så kränkt. Att bli efterföljd där det är Mörkt och folktomt, Att bli fasthållen, att gnidas mot ett könsorgan som har erektion! Den lilla detaljen att denna människan har förståndshandikapp. Gör det saken okej för det? Absolut inte. Dom ska väl inte få trakassera andra för det. Dessutom är jag tjänsteman. Nu mas med anmälning och rapporter. Zzzz....







Äntligen





Just nu





.,





Hela tiden bakslag och saknaden till sitt barn





Larmet stod på 04 så denna natten var kort minsann. Kmr hem och känner "Shit, vilken bra dag!".
 Sedan har jag sovit bort hela dagen efter jobbet. Vaknar och mår såå dåligt, illamående och jävlig. Som vanligt när jag sovit på dagen. Men kände mig nästan tvungen att sova för att ta igen lite sömn då det inte finns så mkt tillfällen för detta som ensamstående. Planerna som att träna och dammsuga prioriterades alltså bort... Igen... Men är det ändå inte viktigare för mig att vila?

Sen jag skrev sist har jag redan fått flera bakslag, eller närmare bestämt tre stycken. Saker som jag får sjukt ont i magen av... Tack vare dig och dig och dig... Plz just give me a breake snart..
Vill så klart inte gå in på detaljer... Eller.. Haha årets skämt! Klart som fan jag vill gå in på detaljer och skriva av mig allt, ALLT allt. Jag vill bara skrika ut hur jag blir behandlad. Ser "folk" mig som ett lätt byte å tänker Jaaah hennes liv ska vi terra. Varför inte den andra? Fyfan för att bli så orättvist behandlad. 

Samtidigt, jag har sååå mkt fint i mitt liv också. Så härliga människor, världens bästa dotter. Som jag saknar något otroligt nu. Å snart kmr hon! Den här saknaden är ngt bara en förälder kan förstå..









Konstigt att bara vara Liv



Go fika på stan och härlig stund med en av mina närmaste vänner. Konstigt att bara vara Liv..




En sån dag...igen

Idag har verkligen varit en sådan dag... En sån dag då jag antingen vill mörda någon eller bara skrika rätt ut i frustration. En dag då allt bara bubblar över och jag bara känner.... Näe nu får ni för helvete ge er. Vissa människor alltså, hur är dom funtade egentligen??

Som tur är, så har jag haft Goa glada människor kring mig hela dagen så jag har inte kunnat tillåta mig att flippa. Alltså flippa då hjärtat slår i hundra för jag är så arg och huvudet går i spinn. Är det fler som får såna här vredesutbrott? 


Idag ville jag verkligen inte lämna ifrån mig lillan. Idag kände mitt hjärta extra mycket att jag vill ha henne hemma. Och det var visst ömsesidigt. Saknar redan så jag går sönder... Det är skit jobbigt, av flera anledningar...







Ellära



Dagen har spenderats på röva kan man säga, Ellära... Mycket spännande..









Äntligen 10 kg

Ja jag säger äntligen, äntligen har hon kommit över 10 kg. 10 075 gr för att vara exakt. Vi har fått ha extra koll på vikten i och med brännskadan, redig förkylning och magsjuka den senaste månaden. Snart 15 månader, då var det väl verkligen dags att komma över 10 kg? Vad vägde era vid denna åldern ?



Obegripligt



Fattar inte varför det alltid är strul när lillan ska ta sin tupplur hemma. Hon bråkar å bråkar i ett par timmar och somnade till slut efter en promenad. Men då alltså 2 timmar försent.
Men hur kmr det sig att hon somnar på typ 10 min på dagis ?? Och vi gör samma sak. Och jag testar 100 olika saker. Hon strular inte när vi är ute Påt om dagarna..


.,





.,