Dagen efter





Varit en sväng på torp idag med en gravid vän. Jätte mysigt å köpt lite. Skavde dock och det började blöda :(
Skulle hämta ut Östrogensalvan (även kallad klimakteriesalvan) men hejsan jag hade inte fått receptet ! Han sa att det krånglade lite igår men han skulle fixa det. Åååååh ska jag Behöva ringa Näl i två veckor igen innan man kmr fram :( knäpp fråga kanske men finns det ngn receptfri salva mot Torra slemhinnor?

I em har va haft besök av Peters arbetskompis m familj. Oliver 2 dagar yngre än Thea :D 2 kg tyngre och typ 10 cm längre hihi 






Snälla låt det bara bli bra!

Upprepade det hundrafemtioelva gånger i huvudet. Upprepade det så många gånger så det skulle va omöjligt att glömma bort det när man sitter där framför honom. Typiskt.... Glömmer det ändå, glömmer tala om viktiga detaljer om vad jag har för besvär. Hur som helst, gynekologen tittade Och man måste ju lita på honom eller hur. Och mycket riktigt, så där ska det inte se ut. Han säger det är lika bra att vi gör ett  ingrepp med en gång och börjar plocka fram x antal sprutor. Va? Nu? Nej?idag ska vi bara titta? Var inte riktigt beredd på det minsann. Han lägger några sprutor och jag börjar svettas. Han Väntar några min och börjar skära. Aaaaajjjj! Det hugger till mellan benen och mina ben flyger rätt upp till taket!! Det briiiiiinner. Han blev nog lika rädd som jag. Bedövningen tog inte, nej de va tydligt. Tre doser bedövning fick jag. Han skär av en flik och lägger den i soptunnan. För övrigt säger han att den hårda ärrvävnaden är ganska normalt så här kort efter förlossningen, närmare bestämt 4.5 månad. Jag är välkommen tillbaka för det ett år efter förlossningen om det fortfarande är kvar. Men han säger att jag behöver en östrogensalva för att hjälpa slemhinnorna att återhämta sig. Men tänk att han klippte mer , hade hoppats att han skulle sy igen lite. Men Förhoppningsvis slutar det klia och skava snart. Vi tog sedan en sväng till Överby . Det gick jätte bra eftersom bedövningen höll i sig 3-4 timmar efteråt. Nu är det värre... God natt..







Nytt till Thea

Bara älskar alla bodys och pyjamasar på Beginners. Totalt 150 kr, yaaaay

För övrigt, tips! Gå igenom dina gömmor å sälj av skit. Jag har tjänat tusen spänn på två dagar! :)





Gyn

Typiskt nog på min sovnatt ligger jag vaken. Är jag kanske en smula nervös inför imorgon. Tidigt som sjutton har jag tid på kvinnokliniken på Näl. Larmet Står på 06. Syster hänger med och passar Thea. Måste få prata och undersökas i lugn och ro.
Imorgon faller domen..
Har de sista haft mer besvär än veckorna innan och det ser fan inte klokt ut, rent ut sagt. mitt i all hat och frustration blir jag mer å mer osäker på mig själv. Ska ett underliv se ut så här kanske.. Förstår ju att det är en jäkla pärs att föda barn men Himalaya ?






Sätter i nappen själv


Lillan är så rolig, hon tar in nappen själv utan problem nu. Är inte det tidigt? Å hon vet att den oftast ligger bredvid hennes huvud i sängen. Hon har sovit, skrikit till, jag kommer springande, å ser att hon stoppar in nappen, å somnar om. Även om den är upp å ner ;) lilla vän <3


Tog en liten sväng i sittdelen. Hon somnade efter 1 min. Himla mysigt med åkpåsen och fullt liggläge




Premiär natt i eget rum




Fick ett ryck igår och plötslig bestämde mig för att flytta in lillans säng i hennes rum igen. Eftersom jag vaknar så fort hon rör sig. Så i natt sov hon där för första gången! 4.5 månader. Vi spenderade mkt tid på hennes rum igår för att vänja henne ännu mer. Vi är där mkt annars oxå eftersom vi har skötbordet där.
Hur som helst så gick det jätte bra. 
 Hon vaknade 01,02,03,05,08 för lite mat varje gång. Nästan som vanligt just nu alltså. Hon har lite feber oxå, det är nog drf. Å i morse vaknade jag av att hon låg å prata me sig själv. Många roliga fjärilar att titta på på väggen :)





Söndag


Återigen blev jag lämnad i köket igår kväll. Där det såg ut som ett bombnedslag inte att 7 pers ätit tre rätters. Pappsen gick ut på krogen å sov i stan. Vi får väl se när han kmr hem.
Lite bitter för jag hade dubbelbokat mig igår kväll. Skulle ju gått ut å fira en mamma som fyllde 25 <3





Trevlig kväll







Halv åtta hos mig

Ikväll har vi middagsgäster. Dom kom på här att vi ska ha halv åtta hos mig koncept med 2 andra par och en sjunde hjulet. 
Städat huset med en grinig Thea och försökt sminka mig. Gick la sådär.
Ikväll ska jag ta mig ett glas vin eller två. Trevlig lördag på er vänner.
Har satt upp ett spegelfönster som det kallas, i Theas rum. Blev skit bra. Rummet blir så mkt större.





God morgon lördag!



Iväg på loppis med några av mammorna! Utan Thea så det Känns som att jag glömt ngt, hemsk känsla.






Theas första babysim



Idag har vi varit för första gången på babysim med några av mammorna och bebisarna. Vilken hit! Det blir definitivt många fler gånger. Sedan tog vi en lång go lunch på stan. Thea har varit på toppen humör hela dagen å skrattat en hel del. Det är så roligt med våra bebisar nu när dom verkligen märker av varandra, till skillnad från när dom va nyfödda.
Nu när nattningarna är en utmaning inser jag att vi har varit bortskämda de senaste veckorna. Men ikväll tog det iaf bara 15 min till skillnad från 1.5-2 h som de senaste dagarna. 

Synd att jag precis hade tagit av hennes supersöta baddräkt när kortet togs.







Kanske lyckligast i världen

Vagnen kom idag! Skit nöjd alltså!
Va givetvis tvungen å testa sittdelen oxå bara för kul. Och en åkpåse jag hade liggandes passade perfekt. Just nu använder vi åkpåsen med lammskinn. Ser på bilden att jag skulle dragit upp den lite till. Jag är jätte nöjd på alla sätt och vis. Dock 2 grejer som var lite mindre bra. En grej är att knapparna på sidan som man sätter locket fast med var ganska svåra att få fast. Men kanske är så i början ? Å den andra grejen minns jag inte ens vad det var. Då kanske jag inte va så missnöjd med det ändå ;)






Tidningen skriver om vår förlossning

Tidningen Dalslänningen skrev om vår förlossning, fredagen den 17 januari.
Det var en kompis som visade mig. Jag själv hade ingen aning. Men kom på att den anmälan är offentliga handlingar och vem som helst kan kolla på den. Är glad att dom tyckte det var ngt som behövde uppmärksammas.
Ni kan läsa allt förlossning relaterat under kategorin "Förlossningen"






Min going





Bra dag


Idag har vi haft det jätte trevligt med alla mammor och bebisar förutom Emelie och Bobben. Imorgon ska vi för första gången på babysim!


Thea och hennes kompis Larissa :)






-1kg på en vecka

En vecka idag utan onyttigheter såsom godis, chips, dricka, kakor osv. Även utan bröd! Bra vana att äta knäckebröd.
Jag har gått ner över ett kg. 
Är med i en Fb grupp där våra vägdagar är söndagar så nu har jag kommit i otakt för jag vägde mig sist förra torsdagen när vi kom hem från Spanien.

En grej som hjälper en å hitta motivationen är ju att ha inspirationsbilder osv. Å jag har faktiskt inspirations bilder på mig själv, tillbaka DIT vill jag. Då är jag nöjd. 
Efter helgen ska jag och Peter börja på matschema .

För övrigt hittade jag ngt ganska provocerande 
http://dennism.se/hur-man-vet-o-man-ar-tjock-del-3/





Syskonen busar ;)







Onsdag

Idag har jag varit på bra humör hela dagen trots dålig sömn, återigen.
Fullt hus med ungar å en vän har varit på besök. Ikväll har vi varit på middag hos ett par kompis som väntar barn. Många gravida i min bekantskap nu :)

Imorgon ska vi äntligen träffa mammorna och bebisarna!





Den där bilen och däck på burk

igår skulle jag använda bilen för första gången på över 2 veckor.
Kör några hundra meter å tänker Naaa det är ngt som inte stämmer.
Till min förvåning är det punka på 2 hjul?! haha eller rättare sagt 2.5 för ett var jätte 
dåligt med luft i också. Wtf e de inte det ena så är det de andra...

Så idag har vi fixat pyspunkan med Däck på burk.
Visste ni att det fanns?? jag har aldrig hört om detta ens! 
Världens bästa uppfinning. Men egentligen varför har  man då inte en burk m sig istället för reservdäck? ;)
För övrigt så är det ett hjullager som behövs fixas. Jäkligt glad över att jag köpte denna på bilfirma, kan säga att jag använder den där 3 månaders garantin flitigt! den ska in på verkstan nästa vecka...
Dom är väldigt snälla, jag ringde dom efter 3 månader och 1 dag!

 
 
 


Vem är denna damen?



Jag känner inte igen denna fröken längre. Ända sen vi kom hem från Spanien har hon varit helt annorlunda. Försöker allt som brukar fungera men inget funkar längre. Hon är så snäll när vi e iväg på saker men hemma är hon en väldigt arg och rastlös tjej. Måste underhållas hela tiden osv. Tog mig en hel dag att packa upp resväskan å hemmet är kaos.  Tror på utvecklingssprång igen. Men funderar oxå på vad som är annorlunda. Smakportioner. Lite gröt på kvällen och lite mosad banan på dagen å hon älskar det och nu vägrar hon flaskan även om jag VET att hon är hungrig. Det är inte magknip denna gången, såpass känner jag henne nu.
Majskrokar är jätte poppis men vill inte ge för många då de försvinner på 10 sekunder så hon smaskar på äpple stänger. Som är såpass tjocka att hon inte biter av dem. Funkar jätte bra..




Inför försäljning




Fixar inför försäljning å passa på att prova sittdelen för skojs skull för några i mammagruppen har börjat använda det :D fast dom är några veckor äldre å större. Lilla Thea försvinner helt bakom bältet där så det dröjer nog ett bra tag innan det är aktuellt. BRA för vi köpte ju en så fin liggdel oxå :)
Jag har kommit fram till att duo vagnar är det rätta för oss. Tycker dom är snyggare. Visst jätte smidigt med kombivagnar sittdel+lift men vi har aldrig behövt ta ur den. Om vi hade bott i lägenhet hade jag definitivt tänkt annorlunda. 
För övrigt så verkar jag ta för bra priser på mina vagnar. Dom säljs på bara några minuter :)





Dagen


Idag har det varit kallt som fn. 
Även haft besök av en gravid vän!





Kromtabletter





Införskaffat kromtabletter
99 kr på Apoteket .

Har ju sånt jäkla sötsug och behöver hjälp. 

Krom tar bort sötsuget genom att stabilisera blodsockret. Jag åt det i tonåren och det funkade. Vissa påstår att det är inbillning. Om det är det eller inte spelar mig ingen större roll , bara det funkar så ;)




Ny barnvagn

Den jag alltid velat ha är på väg hem till oss. Blir nudlar ett tag men det är det värt. Jag lovar å svär på att jag ska ha denna vagnen foreeeva, jag lovar! :)
Varför köpte jag den inte från början istället för att vela så här? Det blir alltså min sjunde vagn på ett halv år :)





Ute i snön


Ute i snön hela helgen, så kul!
Min Emmaljunga är fantastisk i snön!





Första flygningen


Lillans första flygning och det gick ju jätte bra. Lite majskrokar som underhållning.



Fyra månaders kontrollen

Idag har vi varit på första mötet på vår nya BVC. Närmare bestämt Silentzvägen i Uddevalla. Jag är super glad! Vilken toppen sköterska. Är det så här det känns att gå till BVC varje gång så är jag mer än nöjd. 

Vi pratade massa och gjorde det vanliga. Hade även matprat vilket vi inte skulle få fören 6 månader på BVC i Färgelanda. Lillan har gått upp 800 gr och vuxit nästan 4 cm på en månad :)
Lång och smal tjej. Var är babyhullet?

Utvecklingen har gått jätte fort framåt den sista veckan. Nu rullar hon runt som bara den vilket hon inte gjorde alls för 2 veckor sedan. 
Jag tog fram pip muggen med några droppar vatten. Den tyckte hon va jätte kul å hon fattade grejen snabbt. 
Hon har även kommit på att kasta saker på golvet å mammsen plockar upp. 
Den 12e när hon fyllde 4 månader nu när vi va i Spanien så kom restaurangchefen med champagne och sjöng för lillan. Blev helt rörd.

Nu börjar vi från början med gröten och hoppas det går bättre denna gången när man får hjälp och stöd.

Den här fina filten har vi fått av en vän, världens största och godaste :)






Malaga

Igår kväll kom vi alltså hem från Malaga. Vi har haft det jätte bra. Inte så jätte varmt och bara 2 dagar med sol men det gör inget, vi har bara vilat oss och ätit gott, alldeles för gott!
Thea har varit världens snällaste hela veckan och sovit jätte mkt i den friska luften. Vi var där med mor och hennes gubbe. Nu är hon inte så folk skygg längre utan trivs bra i andras famnar oxå. Eller iaf deras :)
Måste säga att det är riktigt gött att komma hem. Till vardagen.










På väg hem från Spanien

Vi hörs





Packat

Jag har packat till mig och Thea. Hur tänkte Peter när hans oxå ska få plats i EN väska? ;)





Lockar

Jag tyckte det var dags att hon vände sig från rygg till mage så jag lockade henne med byggklossarna i tyg från Goboken. Gick på en sekund ungefär. Lätt som en plätt tydligen. Är det så här man gör? Spegel var inte lika roligt. 





Bloggpaus

Tänkte ha en paus men det blev bara ett par dagar sen ville jag fortsätta.

Vi är lite dåliga här hemma . Eller iaf jag och lillan. Lillans ögon börjar bli bättre med ögonkrämen och hon hostar och nyser en del. Jag har ständigt huvudvärk och ont i halsen. Känner mig febrig på kvällarna. Typiskt nu när vi ska åka till Malaga om 3 dagar.
 Nätterna är fortfarande jobbiga så jag är sjukt trött oxå. 

Lillan kan ligga och titta på stora syster i evigheter :)





Restaurang här hemma

Restaurangbesök är överskattat, jag får bättre mat här hemma, varje dag :)
Igår en Pizza, nyttigare än man kan tro.
Idag världens godaste lasagne.





Kanske den värsta natten någonsin




Vi har alltid haft tur med lillan att hon förstår att man ska sova på natten. Men de sista nätterna har INTE varit bra och just i natt tog priset alltså. Hon somnade vid 04! Gnäll å gny i stort sett hela tiden.
Hur som helst så vet vi ju anledningen. Började i måndags ringa till BVC för lillans stackars ögon. Inget svar och inte heller svar idag. Inte ens en jävla telefonsvarare som alla BVC har??
Ringde till 1177 å hon tyckte verkligen jag skulle åka dit. Så jag knackar på, ingen där. Knackar på den andra sköterskan å då var jag något arg. Sa mer eller mindre VAR FAN ÄR HILLEVI. Då svarade sköterskan att hon var på semester. SEMESTER?? Då får hon väl för fan säga det eller skriva lr ngt. Sköterskan sa att hon har väl talat in på telefonsvararen , NOPP!
Märktes på henne att hon tyckte det var konstigt. Svårt att förklara min irritation. Hon hjälpte oss iaf å lillan har fått ögoninflammation :( och jag sa även till henne att jag byter BVC å att jag inte va nöjd med Hillevi. Lättare att säga det till denna.
Så de senaste nätterna har hon alltså kliat sig i ögona så att nappen ramlar ur å vaknar för det. En natt gav jag henne nappen tre gånger i timmen. Jag är trött... Nu har vi iaf fått ögonsalva så det blir nog bättre snart. Hoppas för vi åker ju till Malaga om 6 dagar :) 
I em har vi försökt få henne hoppa över em tuppluren å hon somnade vid 20.30. Normal tid!






29 december

Hon satt själv i 5 sekunder vid två tillfällen! För övrigt.. Lite besviken på Elodie Details-nappen. Den är mycket mörkare blå än allt det andra..





Nyårsafton 2013

På kvällen hade vi en liten bajs insident och lillan skrek över en timme av smärta. Stackars mitt lilla hjärta. :((
Ingen mer gröt.

Annars hade vi en mysig kväll hemma å P lagas super god middag. Vid tolv slaget öppnade vi champagnen och lillan vaknade. Hon var med oss ute och tittade på raketerna invirad i ett stort täcke å bara log :)