Nu börjar det ordna upp sig igen



Ännu en bra dag! Lillan har varit själv på dagis idag oxå och hon sköter sig utmärkt. Detta kommer bli så himla bra! På måndag börjar allt på riktigt!
Även Några timmar med Goa vänner på lekplats och vi träffade min mor och syster i em. Superduper trevligt besök ikväll har vi hunnit med också, och lillan somnade utan protester.
Nu är det bara jag, chokladen och idol! Kan det bli bättre? 





.,





Bättre morgon



God morgon !  Sitter i soffan med morgonkaffet och hör hur lillan snarkar från min säng. Jag vaknade 06 av mensvärk och legat i fosterställning sen dess. Till min glädje kom den tidigt så det betyder att jag är helt mig själv om kanske 2 dagar. Och då vet jag varför gårdagen kändes lite lättare.  
För övrigt fick jag sova 23-05 och jag känner mig som en ny människa :) Dock kan inget smink i världen få bort dessa påsar under ögera. 




Diagnos PMDS

Idag tog jag äntligen mod till mig att ringa till vårdcentralen å sa, Hjälp mig.
Bekräftat och fått diagnosen PMDS.

Under flera månader har jag kartlagt min nedstämdhet, mina totalt orkeslösa perioder. Faktiskt tack vare att Nyhetsmorgon tog upp detta ämne.

Det är nämligen som så att dagen då jag har ägglossning rasar min värld, totalt. Pang bara! Och den fortsätter rasa i 1 vecka och 4 dagar. Fram tills min mens kommer. Då släpper all ångest och oro som en propp. Sen blommar min värld i ca 2 veckor och jag är världens lyckligaste. Fram till ägglossning nästa månad, sen är det samma visa igen. Under dessa två veckor så är jag som en helt annan person. Jag har ont i hela kroppen, jag gråter 5 gånger om dagen, ingen stubin what so Ever, sömnproblem, orolig, sötsug, jag hatar folk och vill inte träffa någon efter klockan 18 av någon anledning? m.m listan kan fortsätta föralltid. 

Kan ni tänka er att mitt liv är som
en berg och dalbana? Detta behöver inte vara normalt. Jag har alltid varit lite PMSig. Men det har eskalerat efter att jag födde barn. I följd med detta har smärtan vid ägglossning ökat samt mensvärken. Tro mig, det är ingen förlossningsdepression eller annan depression då jag är superlycklig 2 veckor i månaden. Det berättade även läkaren då jag trodde jag tappat huvudet nånstans och börjar bli tokig.


Anledningen till att jag överhuvudtaget öppnar mig om detta är för att få fler att inse. Detta är inte normalt.  
Känner någon igen sig? 3-5 % av Sveriges kvinnor lider av detta. Ring din vårdcentral, det finns hjälp att få!

Man har inte pmds bara för att man är lite grinig vid mens, nej nu snackar vi på en helt annan nivå.






.,





I övergången mellan ingen struktur till vardag

Hej!
Sitter just nu på dagis i fröknarnas personalrum och hinkar i mig kaffe. Tänkte passa på att uppdatera er lite då det varit dåligt med det några dagar. 

Idag ska Thea leka och äta här alldeles själv. Jag är övertygad om att det kommer gå superbra. Denna ungen är så framåt och oblyg och dagisfröknarna har sagt det är faktiskt det är fantastiskt och enastående.

För övrigt är lillan inne i en dålig sömnperiod igen. Det har varit några veckor och det kmr väl bara bli värre nu med dagis. Jag själv är knappt människa. 





Flickor, Kan ni snälla kolla över era ögonbryn





Dagisschema och andra nödvändigheter

Hej hopp, idag är det söndag och idag kommer min älskade lilla groda hem!!
Denna helgen har jag av någon anledning saknat henne sådär sjukt extra mycket! Trots massa aktivering och jag kom inte I säng fören närmare 03 i natt och vaknade superpigg och inte bakfull redan vid 08 (09).
Haft en del måsten också som jag plöjer igenom, sådant annars brukar distrahera tankarna. 

Just nu ligger jag på golvet i hennes rum och gjort dagisschemat som skall in imorgon. Nu när jag verkligen vet hur mkt hon behöver vara på dagis så är det faktiskt bara 2-3 dagar i veckan! Men dagis har sagt minst tre dagar i veckan nu i början. Ett lättat mammahjärta också när jag ser att det är som längst 8 timmar på raken, i alla fall i november månad. Så här ser det ut denna månaden när personalplaneraren har varit extra hjälpsam. Vi får väl se längre fram. Känner mig jobbig som är så krävande men och andra sidan så har jag bett om att få överläggning både på julafton och nyårsafton (jag vet, sjukt deprimerande) så han älskar mig nog lite! Det är ge och ta :)






Helgen fortsätter - mera vin




Riktigt bra kväll med mammorna







Åh vilken mysig kväll. Detta lever jag länge på! Mat och bowling på Buddys i Trollhättan. Dessa människor är fantastiska. 




Arlas vaniljkvarg





<3





Tagga utekväll




Ikväll ska jag ut med underbaragoahärligabästihelavärlden mammagruppen! Restaurangbesök och bowling står på schemat . Jag och en till börjar jobba nu så vi ska "firar" att föräldraledigheten är över! :( känns lite som att våra liv tar slut nu. Eller är det nu de börjar på riktigt?








De där grejerna man får ångest över




Alltid har jag haft något jag får ont i magen av när jag tänker på det. Det kan vara världens minsta grejer men ändå som jag får någon slags ångest känsla över. Det har vi väl alla? Den sista tiden har jag haft ett antal, för många, såna saker. Det är precis som att det knyter sig i magen på mig och jag blir riktigt tung, ja nog för att jag är tung på riktigt men tung inombords alltså. När tankarna börjar vandra ditåt kommer jag på mig själv "nej Liv, nej Liv tänk inte på det. Nejnejnejnejnej..." ibland lyckas jag styra åt ett annat håll, ibland inte. 
Då är det självklart skönt att ha en ettåring som annars tar upp all hjärnkapacitet men det är på kvällarna och nätterna det mest smyger sig fram. 





Behövde lite uppiggning





.,





Lillans första toffs

Ja även om det inte är många hårstrån att fästa i så håller den sig iaf uppe xD
Det blir verkar bli en riktig Blondie detta.





Trotsen har börjat



SOM denna ungen trotsar. Det har redan börjat och detta är väl bara början. Kommer ju bli gråhårig innan
Hon fyllt 2 år ^^




God morgon






Word





Dagis fotografering





Imorgon är det fotografering på dagis. Vad kul att vi hann komma med på det i år. Tittar på eventuella outfits till lillan. För övrigt har jag börjat plocka fram hennes kläder till dagis kvällen innan för det tar alldeles för mkt tid på morgonen. Varje plagg är noga utvalda med kärlek och noggrannhet. Min lilla ska inte gå med 17 olika färger och mönster :)






Äkta kärlek





Sötaste grisen från Ikea



Myst på Ikea med härliga mammor och barn. Lillan fick en stor gris som vi bara inte kunde gå förbi utan att köpa.




Fantasilösa frukostar



Vi fick änna bråttom idag me. Kastade ihop en fantasilös frukost till
Oss. Annars äter vi otroligt ofta ägg till frukost i alla dess former. Ägg och kvarg älskar hon.

Theas natt har varit 13 timmar lång men otroligt mkt vel inimellan. Är helt slut. I natt kunde jag inte låta bli att längta lite till helgen då jag får sova. 






<3





Matlådor




Dagen har faktiskt varit helt okej. Trots att lillan inte sovit en enda minut under dagen så höll jag henne vaken med bra humör till kl 18.45. Kanske vaknar vi någorlunda runt 07 imorgon.

Imorgon står inhandling av matlådor på schemat. Om jag börjar laga massa matlådor nu så är jag väl lagom klar tills jobbet som börjar om två veckor. Målet är att köpa mat ute Max 1 gång i veckan, max  4 gånger i månaden. Förut köpte jag mat ute varje dag. 








Bra magkänsla



Idag fick vi bråttom till dagis minsann. Hon har vänt på rutinerna igen så nu ställde jag klockan bara för säkerhetsskull 30 min före vi skulle vara på dagis. De som har barn vet att då blir det väldigt stressigt. Upp me håret i knut och iväg. Gick jätte bra på dagis även idag. Helt suverän personal och Goa barn. Värmer mitt hjärta att få så mkt komplimanger om mig som mamma. Sedan har vi myst med kompisar men efter att försökt söva henne i en timme vid lunch så gav jag upp. Okej, detta blir en sån dag, en sån eftermiddag. Planerna är avbokade..




En härlig dag med mina underbara





Första dagen på dagis



Thea-Bus med sina nya skor


Idag har lillan varit första gången på
dagis. Jag har valt lång inskolning, alltså
2 veckor. Vi börjar lätt med en timme om dagen denna veckan. Magkänslan säger att detta kommer gå jätte bra.
Bara föräldrar kan nog förstå hur mycket denna dagen betyder, fast inte alla pappor tydligen?! Det är lixom
Här lillan kommer att vara 4-5 dagar i veckan i typ 6 år. Håller fortfarande tummarna att vi får komma till dagiset som har nattis, någon gång...




Åh du vackra barn





Resumé av veckan


1. Varje morgon myser vi och busar så länge det bara går i sängen. 
2. I fredags var vi 4 härliga mammor på playdate, passade på att köpa mjölk på Willys 3. Skickar mms till Sofia och är lite halvstolt över mina stuvade mackaroner men smakar inte alls så bra som när vi gjorde tillsammans. 4. På väg



.,





Packar till dagis



Namnat och packat klart till Dagis. Perfekt med kassen vi fick med från Pomp De Luxe. Blev tipsad om Märkpenna från Kappahl för 35:- Funkar utmärkt istället för att köpa namnlappar för ett par hundra. 




Egentid med diverse



Kan ni tro jag var förvånad när jag vaknade och tittade på klockan i morse. 8.5 timme sömn på raken. Det var nog minst 1.5 år sedan. Ja innan graviditeten helt enkelt. Till min förvåning då det verkade vara en omöjlighet att somna igår kväll. Men till slut la jag kuddar vid min sida så det kändes som att lillan låg bredvid, precis som vanligt. Det var tydligen genialiskt.

Tacksam för en lång och härlig dusch i lugn och ro men inget gott kommer väl utan något ont, vilken vurpa.  

Fastnade i boken i alldeles för många timmar och tillät mig att drömma mig bort. En bok där huvudpersonen är så upp över öronen förälskad och det är precis så man kan känna och minnas hur det nästan är. Då har man lyckats.







Barnfri

Barnfri knappt ett dygn. Det spenderas på bästa sätt, some grownuptime!





Drömmar och mål

Att sätta sig in i andras situationer, Ja det är väl ett väldigt bra sätt att leva livet på och mer en nödvändighet. Det måste man komma ihåg mitt uppe i stundernas hetta. Men har du satt dig in i min situation? Nej jag menar inte dig eller dig, Men kanske dig? Som sagt en nödvändighet för våra medmänniskor, tänk på saken.

När främmande människor frågar "Hur mår du egentligen?" Sånt har jag lite svårt för, läppen började nästan darra bara för att folk tycker synd om mig.  Men jag mår BRA, är det konstigt att jag mår bra? Som om jag ska ha dåligt samvete för att jag faktiskt mår rätt bra. Ja förutom två veckor i månaden för jag lider av PMDS, påminn mig att söka hjälp för det. Det är en helt annan historia men då är jag en otroligt överkänslig person.


Fick frågan, vad är din dröm? Vad är ditt mål i livet? Utan att hunnit fundera på frågan blev jag alldeles paff. Jag har verkligen ingen dröm. Upplevdes nog som världens tråkigaste människa. Varför har jag inte en dröm? Har alla människor en dröm? Något som man vill uppfylla innan livets slut? Att vinna en miljon räkna som en ytlig dröm? Om man frågade mig för några år sedan så var ju drömmen solklar, och drömmen blev sann men sinades ut innan och när den blev komplett.
Att få barn var självklart en dröm och något jag är otroligt tacksam över.

Men ska jag ha en mer saklig dröm så är nog att vara husägare igen, i Uddevalla, så klart. 
Och kanske att bli kär, men det kommer jag aldrigaldrigaldrigaldrig bli igen. Men det skulle va trevligt... Någon gång, inte nu.

Mål i livet var dock en enklare fråga. Mitt mål med livet är att Thea alltid har det bra. 

För övrigt, dom här aggsisionerna, hur blir jag av me dom egentligen?










Nytt till lillan



Äntligen hittade jag dessa tightsen. De såldes även förra året på Lindex. Perfekta till min lilla rock tjej. 
Dessa är i storlek 98 men är lika stora som några vi har i 86, märkligt... 
Ja dom är allt lite stora men dom håller sig uppe.




När man tror att rutinen är rutin



Så bryts den i vanlig ordning.
Vad hände med sömnen 19-07?
Numera 20,30-05.30 inte okej älskling.

Jag har favorit tv program och lägger mig 21-22 tiden varje kväll. En 24 åring lever som en pensionär men ändå trivs jag i livet.











Om ändå dygnet hade haft fler timmar



Varit barnfri i ett par timmar i eftermiddag. Då hade jag tänkt att städa, diska, träna, duscha, vila osv men ja lets face it. Dä hinner man inte på knappa två timmar. Så gymmet prioriterades bort även denna veckans enda chans. Men vet ni vad... Att det är väldigt viktigt för en ensamstående att fånga chanserna att få vila lite, eller bara att städa och skita ifred. 





Sams Taco Uddevalla





Idag har vi haft det supertrevligt med mammagruppen. Kan verkligen rekommendera er att luncha på Sams taco på kilbäcksgatan i Uddevalla.
50:- för taco buffé m.m inkl burkdricka och kaffe. Supertrevlig personal och allt är verkligen suveränt. 





Världens bästa lilla människa




Har ni tips på lättlagad mat?




Idag hälsade vi på Theas ena gudmor
och i eftermiddag fick vi besök.

 Idag har lagat min första lasagne på säkert fem år. Är så där barnsligt stolt, den blev barnsligt god och ja visst var det barnsligt lätt att laga.
Har ni några tips på enkla rätter både jag och Thea kan äta? :)

Man skulle kunna tro att det är jag på bilden men det är det inte :)




Dagens oss





Guldkant på vardagen






Tips till småbarnsföräldrar



På Lidl finns det fodrade regnställ storlek 86-116 jacka 99:- byxor 79:-
Finns i rosa, lila och grön.
Perfekt till dagis start men hade ju tänkt ha galonoverall egentligen men byxorna är ju ändå så höga. Tycker ni det är
Okej med tvådelat på dagis?




En vecka till dagis :)



Passar på och myser medans lillan sover och sitter och funderar. Ja, det är en grej jag gör alldeles för mycket. Hur som helst, idag är det EN vecka till inskolning på dagis och TRE veckor kvar tills jag börjar jobba. Eller ja, tills jag börjar min utbildning så att jag kan börja jobba rättare sagt. Alla behöver ju en reminder om säkerheten och biljetter efter att ha varit hemma 1.5 år :)





Mitt livs kärlek 13 månader igår






En daglig påminnelse





Jag fortsätter dansa



Ikväll tog nattningen över en timme. Det var krafter jag inte har för tillfället. 
Är Nämligen mitt uppe i mitt livs pajkastning som har brutal sandlådenivå . Om det är själva pajkastningen eller nivån som är värst har jag svårt att avgöra. Översittare är den värsta typen av människor som finns.
Ibland känner jag mig så stark, ibland så jävla svag. Men musik som tex Martins Stenmark nya låt "Jag fortsätter daaansaaa, som om ingenting har hänt" får väl allas självförtroende att lyfta till taket. 


Jag ler brett när jag tänker på mitt livs kärlek. Thea har börjat kasta saker omkring sig och säger OJ. Jag dör, så sött!





Färdig flyttat



Och dra mig baklänges va stort det är här. Lyx med flyttfirma så knappt lyft en enda sak. Snart beger vi oss hem till stora staden Uddevalla. 




H&M Home i Tanum


Till min stora glädje fick jag reda på att H&M HOME ska komma till Tanums nya stora shoppingcenter! Så skoj!
Det stora centret invigs den 15 nov kl 11. Gissa vem som kommer att hänga på dörren, eller vänta.... Då har jag börjat jobba och då alltså har ett schema att följa i livet, ovant...

Läs mer om centret och vilka butiker som öppnar på tanumshopping.se







Irriterande objekt - ED dynan




För några veckor sedan köpte jag en Elodie Details sittdyna. Ja det blev jätte fint i vår scooter black/pink men jösses vad irriterande. Den gled ner heela tiden så hon satt som en potatissäck. Testade även i min andra vagn men samma där. 
Den dynan har gjort mig förbannad alldeles för många gånger Så den har jag kastat åt fanders.
Har hört att det är oftast så på dynor som man kan vända och ha åt båda hållen. Så note to My self - kolla så att baksidan har Anti-glid.




Titel



Ännu en bra dag är till ända.
Vi har varit igång hela långa dagen. Första gången jag har fått diska utan en skrikande Thea som drar mig i bena. Räddningen var dockan som hon fått av sin syster. 
Blev dock ingen barnfri helg för min del. Inte mig emot men hade sett fram emot att få sova en hel natt. Två veckor till nästa gång då, kämpa på. Hon vaknar bara 2-3 ggr nu men är ändå väldigt trött. 
Otroligt tacksam över att det ordnat sig mer och mer med sömnen, annars kan jag inte i min vildaste fantasi förstå hur jag skulle orka jobba på detta.




Fredag




God morgon fredag!
Dagen började som vanligt klockan 07 med en blöt Thea-Köss på munnen. Humöret verkar bättre än igår, tack och lov. Till vår glädje spricker nu solen fram då vi ska spendera några timmar på lekplatsen. I em åker Thea till sin far över helgen. Jag ska ha egentid och hjälpa mor och Roffe flytta till sitt nya hus i Lur. Egentid då menar jag en massa måsten som inte går när Thea är hemma, bl.a. Dammsuga då hon skriker som en stucken gris när den är framme ;)
Idag har vi på Thea bara storlek 92, lite stort men funkar. ,H&Ms 92 är långa och smala.







Invigning och Gåochläggerförfan





Vi har invigt skaloverallen från Pomp De Luxe. Jätte nöjd men lite väl tajt i armarna när hon hade fleece under. 
Men verkligen prisvärd, 350:- finns i 4 färger 

För övrigt, håll mig borta från era fjortisfasoner, har annat att lägga energi på.




Snart dags för vinterjacka



Sjukt nöjd över min nya jacka, det står verkligen Liv på den. Den är från Halens
med prislappen 499:-
Ps. Den är stor i storlek, returnerat ett par gånger. 






Common sense





Libero klubben

Samlat på mig en hel del libero paket igen men inte orkat registrera dom. 
Så nu kommer det lite saker på posten snart. Tycker dock det är förbannat tråkiga saker att välja mellan. Dags att byta, Libero?





God natt min älskling <3





Tiden står still



Idag har vi haft besök av vänner och myst med en liten 6 veckors bebis, gjort massa ärenden och hälsat på vänner och lekt av oss. Idag har vi hunnit med massor. För övrigt känns de som att tiden står still. Bara väntar på att tiden ska gå, mindre än 2 veckor till inskolningen på dagis. Nedräkningen har börjat.
Vi försöker fylla dagarna så gott det går.
För övrigt, åttonde tanden uppe snart även nionde.


Öppet hus på dagis

Idag har vi varit på öppet hus på dagiset . Väldigt spännande! Vi fick även veta vilken avdelning och en massa annan information. Det var alltså första gången vi varit där och våran uppfattning är väl... Helt okej.. Vi är inte lyriska, men ett helt okej dagis. Vi står alltså fortf i kö till vårt förstahandsval. Om vi hade planerat att vara där i många år hade vi nog kanske tittat vidare efter annat dagis men nu är det bara två veckor kvar till inskolning så tiden känns knapp.
Det ska bli så himla kul. 





Nyhetsmorgon



Nyhetsmorgon är väl fantastiskt bra och dom tar alltid upp aktuella ämnen. Ja det är väl många som går isär nuförtiden. Just nu tvister ang barn och seperation. Som tur är så är vi, Theas föräldrar ganska sams. Visste ni att man kan få prata med barnpsykologer via bvc för vad som är bäst för barnen om
man är oense? Vi blev erbjudna men än så länge behövs det inte. 




5 okt




Lillan vaknade med ett strålande humör som har hållt i sig hela dagen lång. 
Hennes natt var 12 timmar lång och hon vaknade bara 1-2 ggr för hon tappat nappen men ingen välling alls fören frukost i sängen vid 7.30.
Tycker hon har superbra tider just nu, perfekt till dagis om två veckor och egentid på kvällen är guld.

Idag tog vi bussen till stan och träffade kompisar. Gick på loppis, lunchade och lekte på den roligaste lekplatsen.

Ikväll när vi skulle hem funkade inte hissen! Vilken tur att vi inte hade vagn och massa packning. Vi bor alltså på våning 7. Hurra!




Lördag

Vilken fin dag lördagen bjöd på.
Hälsat på i Tanum och Bullarn. 
Katten Erik på bilden fick vi när jag var 7 år gammal. Han är nu alltså 17 år och lika kry :)







Lillans första ridtur







.,





Njuter av hösten

Idag har vi varit hela dagen på Emaus med härliga mammor och barn. Blir alldeles fylld med kärlek efter såna här dagar. 

Lillan har både sovit bättre och ätit bättre de senaste dagarna. I natt sov lillan igenom sin allra första natt utan varken vatten eller välling. Och dessutom i sin egen säng. Hon sov 12 timmar och det hör inte heller till vanligheterna. Vaknade med ett ryck och sprang å kollade om hon andades. Vad tror vi om kommande natt? Det var en slump va? Varje gång vi haft en bra så blir nästkommande natt jätte dålig.





.,



Såg denna bilden idag, hur klockrent??



Det var dags för en taklampa



Det var väl verkligen dags för en taklampa. Denna goingen är ifrån Jotex, ganska stor och kostar bara 299:- 
Satt som en smäck här hemma!




Stenarna har släppt


Idag har vi varit nere på jobbet igen och skrivit nya papper. Har fått en go löneförhöjning jag inte visste om så nu har jag råd att bara jobba 75%.
Jag kmr få hjälp av hennes pappa, min familj och vänner om det kör ihop sig med mina arbetstider och dagis. Det kommer att lösa sig.

Och nu ser jag fram emot att börja jobba och det ska bli så roligt med dagis osv. Så många stenar har släppt från mina axlar så ni anar inte! :)




Hello October, plz be good