Ensam kväll




 Nattningen gick faktiskt på en kvart ikväll. Lillan kanske kände på sig att mor behövde lite tid för sig själv. Pappsen är ute påt och huset är tomt och tyst, skönt... 
Hon har ju som sagt fått för sig varje natt att hon ska vara klarvaken vid 03. Efter 45 min att söva om gav jag upp å la henne i våran säng och där sov hon bättre. Vi har inte sovit ihop på flera månader då både hon och jag sovit dåligt då. Hur tror ni det går i natt? Ska hon få en vana bara för denna gången att hon ska sova i vår säng?


Den kärleken





Viktväktarna - för att hålla koll

jag har registrerat mig på viktväktarna för den där gratis månaden. 
Viktväktarnas motto är att hålla koll. 
Så det har jag gjort nu några dagar och jag har till min förvåning massa points kvar.
Det trodde jag faktiskt inte men när jag tänker efter så äter jag väl bara 2-3 stora mål om dagen.
Jag som var säker på att kosten är mitt problem och det är där jag får börja..
Men okej, äta mindre och oftare. godis på lördagar,
Då är det den jobbiga biten - träningen.
Jag har blivit så jävla lat och det har blivit en ond spiral. 

Lillan har kommit i en period igen och vaknar ca 5 ggr per natt och hon vaknar varje natt kl 03 och vill verkligen inte sova. Tar kanske 45 min att få henne att somna om...zzz..Trött som bare fan är ordet.
Men va fan, ut å rör på arlset any way!

har googlat fram massa bra bloggar med viktväktarna, behöver inspiration NU NU NU      




Inbjudningarna skickas ut

Det börjar närma sig och inbjudningarna skickas ut senare än tänkt. Vi ska ha ett litet kalas för endast familj och gudföräldrar.





En Dag i Färgelanda




Idag har vi haft en av Theas gudmor på besök och min äldsta vän. Vi har spenderat mestadels av dagen i Färgelanda tro det eller ej. Gått i de tre roliga affärerna som finns och suttit på Alla sinnens mysiga uteservering. Jag har ett favorit klädmärke till Henne, Petter och Kajsa. Dom har så bra passform till Thea, nämligen långa och smala. Finns inte på många ställen men just i den lilla klädbutiken i bygden finns det. 
Även fyndat ett myggnät till vagnen i affären Mix för 29 spänn.




KÄRLEK



Lillan springer med vagnen i full fart, jag vågar tom gå därifrån. Idag har hon stått helt själv flera gånger, som längst hela 15 sekunder! Fick tipset av en av mammorna att hon ska ha något i handen så hon koncentrerar sig och SOM det funkar.




Hej måndag och ny vecka


Natten var bra, hon har vaknat TVÅ gånger bara efter några nätter FYRA gånger. Laserat altan när lillan sov i förmiddags och i em har vi varit på mysig playdate med flera mammor från bygden. Älskar mamma livet. 
Nu mat i sola med min göbbe





Gröt och katrinplommon

Lillan har alltid haft jätte känslig mage och blir hård för minsta lilla. Vi har konsumerat otroligt mkt Katrinplommon ända sen vi började med mat. 
Äntligen hittade vi en gröt som lillans mage klarade, nämligen Sempers Risgröt eller ngt. BVC rekommenderade oss att sluta med den för att ris är stoppande samt att det är mkt arsenik i ris. Vi provade en annan gröt och lillans mage blev kaos igen. Igår bara skrek hon av smärta och bajset var som sten. Så nej vet ni vad... Vi går tillbaka till den andra gröten, som inte var stoppande på Thea och det där med arsenik... ?Barnmaten är ju godkänt inom EU eller vad det är så det borde ju verkligen inte va någon fara, eller hur?

En liten burk katrinplommonpure kostar typ 10 kr. Igår köpte vi ICAs katrinplommon å ska göra egen puré. Kostar 24 kr och blir minst 7 burkar. Bara att köra i mixern med lite vatten





Gårdagen









Skissar och planerar





Nytt till lillan


 Kappahl
Från vänster 99:- och höger 59:-
ord. Priser




Effektiv dag

Idag har varit en effektiv dag minsann. 
Morgondagen ska bli ännu mer effektiv, lasering av altan, målning av vedskjulet och oljning av framsidan står på schemat. 
Härligt med smaskig grill mat med hela familjen i kvälls solen. Vi har utökat utemöbelgrupp-familjen..





Ute på tur hela familjen <3





Tittut mamma





Jobbig natt men god morgon





Medda





Serie




Börjat se på en serie, med jätte dåliga skådespelare. Serien heter Jericho och var typ det enda som tilltalade mig på Netflix. Hinner se typ ett halvt per dag..
Men däremot serien Lilyhammer var jätte kul.





Registrerat libero koder

Har äntligen fått tummen ur å registrera libero koder från ALLA blöjbaket vi någonsin köpt. Har sparat alla i en låda för jag har inte orkat kolla hur man gör. Nu är alla Norge blöjor slut så vi köper här i Sverige tills vi ska till Norge i maj. Vi köpte ICAs för 60 kr, dom funkar ju skit bra istället för Liberos 120 kr!
Varför är det inte fler som köper dem? Viktigt med märkes?





Underbara älskade


Nu har lillans andra tand spruckit upp, sin andra nedre framtand. För övrigt så bråkar vi tre ggr om dagen, vid varje nattning. Och att söva fröken i sin säng har blivit mkt svårare de senaste veckorna då hon lärt sig att ställa sig upp i sängen. Men annars är hon en mkt gladare tjej efter att hon lärt sig att krypa och stå :)


Han tog ner mina träd!


Han bara gjorde det utan att bry sig pm att jag ville ha kvar dom. Han högg ner ett äppleträd och ett päron! Nu det bara plommonträdet kvar på den sidan. Dock är det någon pajjas som planterat dom träden så nära husknuten, någon tänkte nog inte på att träd växer och blir stora  ;) men vad mkt större tomten känns nu.
Premiär klippte även gräsmattan (läs mossmattan) 





Onsdagsmys





Lillans första skor

Igår fick lillan sina första riktiga skor. Så underbart söta så jag dör lite. Storlek 20 ska nog gå med tjocka sockar. Dock ganska tunga faktiskt, men det blinkar så fint. 499:-
Lillan vill stå och gå hela tiden så behöver något med riktig sula. 
Har ni tips på var man kan hitta söta smidiga små skor?






Panikbesikta

Aaaah, min välplanerade hemmadag blev allt annat än planerat igår. Kom på en timme före att vi skulle besikta bilen. Lillan hade precis somnat så allt blev skit. Tror hon sov 30 min totalt på hela dagen. Lämnade in bilen för att fixa en grej, typiskt bönder som jag köpte den av. besiktningen gick bättre än förväntat men inte bra bra. 
Fick sån jädra huvudvärk och den håller i sig även idag. Lämnade precis lillan med syskonen så jag får slappa lite. För fasen ingen sovmorgon idag heller och hon har vaknat fyra gånger i natt MEN sov mellan 03.30-07, tjoohooo!






Anmälan till donationsregistret

Får höra den ena tragiska historien efter den andra. Så nu har jag äntligen fått tummen ur å gjort detta jag funderat mkt på från och till i flera år. 
Har inte tidigare riktigt vetat hur man går till väga.

Jag har anmält mig till Donationsregistret, så att min kropp kan rädda liv när jag är död. Gör det du oxå!

Gå in på www.skatteverket.se/donationsregistret och anmäl dig. Superlätt, tar 2 min.





Misslyckande

Misslyckande efter misslyckande efter misslyckande, and so on....

Nu när jag inte har så stora problem i nedre delar, har inga problem med preventivmedel, sömnen är bättre men fortf inte helt bra, så har jag väl inget att skylla på? Vem säger att det skulle vara lika lätt som innan? Det gäller att vara stenhård och jag har ju faktiskt världens bästa coath här hemma. 
Denna burk är ta mig fan det sista sockret, okej fatta Liv! Lördagar får man unna sig något. Jag skriver ut det här på bloggen för då är det ganska pinsamt om jag misslyckas. För två veckor sen var jag 5 dagar utan socker vilket var jätte svårt för mig som är så sjukt beroende av socker. Blir ju så sugen på kvällarna så jag klättrar på väggarna! Men jag vet att jag bara gjort det värre när jag gett kroppen det den tror den vill ha så in i...

Kan ni påminna mig imorgon?
För detta är inte okej längre. Lillan är 7 månader och 1 vecka  och jag har nästan 10 jävla gravidkilo kvar.
Var det inte jag som skulle börja på matschema dagen efter lillan kom och ha som mål att gått ner allt inom 3 månader? Jo tjäna... Livet blir inte som man tänkt sig alltid. Och ni som gått ner allt superfort. good for u...








Mamma!

De senaste veckorna har lillan pratat väldigt mkt och utryckt känslor, särskilt "maaaam" är med hela tiden. De senaste dagarna har hon verkligen sagt det hela tiden och tittar på mig. Och idag var det solklart, hon kröp runt i hallen och letade efter mig. gick dit jag precis var och ropade "mamma" såg mig inte där å tittade sig runt flera gånger och ropade "mamma". Det kändes solklart att hon visste ordets mening. Slump? Vi får väl se :)





Sol och grill




Ikväll har vi grillat med Goa vänner.
Peter är inne på andra dagen bakfylla och har varit oduglig i 2 dagar nu, jag menar... Långledigt som husägare = massor att göra, alltid...


O


VA I.....

I natt hände återigen ngt skumt!

I natt var en dålig natt, Thea sov oroligt och vaknade flera gånger och jag kunde inte inte sova, även Peter sov dåligt. Kändes som att jag låg vaken en evighet men när jag till slut slumrade till hördes en jävla smäll från köket! Det lät som att hela diskbänken braka ihop. 
Både Peter och jag rusade upp. Peter spände upp sig som att han var redo för fight med mig hack i häl. Han tänker: INBROTTSTJUVAR jag tänker: SPÖKEN. Vi letar genom huset hittar inget fören vi öppnar dörren till tvättstugan som ligger bortanför köket. Där är det en jäkla oreda på golvet, tusen saker överallt som trillat ur lådan som ligger bredvid. En småsaker-låda som stod högt uppe på hyllan ovanför diskhon. WTF! Hur kunde den trilla ner så? Och om den stått på sniskan, vad gjorde att den tappade balansen så där 6 timmar efter att någon varit därinne? 
Va I....?? Å nej jag tror inte på spöken!

Vi har haft 2 andra skumma incidenter hemma.
1. När brandlarmet startade mitt i natten utan brand eller något som helst som kunde påverka. Minns ni? Inte heller dåligt batteri. Jag var höggravid och hade ögoninflammation så för mig var det ju "rökigt" överallt så jag trodde hela huset skulle brinna ner. 
2. När Peter var på krogen och av någon anledning vaknar jag mitt i natten av att det spöregnar. Går till hallen å ser ytterdörren står vidöppen! Står blickstilla för att lyssna om Peter kommit hem, eller är det någon annan här? Regnet står som spikar i backen och det börjar blåsa ordentligt. Ingen är här men jag är så säker på att jag låste dörren för det gör jag alltid, även på dagen. Den natten sov jag totalt 2 timmar.

Vad tror ni det är som spökar med oss?




Bromsa tiden

Idag stod lillan utan stöd för första gången, bara några sekunder men ändå, drf bilden blev så suddig. På bilden lutade hon rumpan lite mot kudden bakom. Nyss fyllda 7 månader, kan ju inte lämna min vilding i en sekund. Trodde hon skulle krypa som en raket före detta. Det är bara klättra och stå som gäller <3







Påskdagen

Idag hämtade vi pappsen bakfull i stan sen for vi norrut och tillbringade dagen i Bullarskogarna med familj och släkt i det underbara vädret.
Där ingen bor längre tar man vad man haver.












Härlig påskafton

Vilken härlig påskafton!
Idag på dagen var vi hemma och mös i solen och ikväll har vi varit på grillkväll med gamla och nya människor. En riktigt härlig dag, Jag och Thea fick tom presenter och hon har varit på strålande humör hela dagen men det fick jag tillbaka nu vid nattningen. 
Vi lämnade pappsen på krogen, han har inte varit ute på NIO veckor.







Cykeltur, vackraste blå ögonen och BVC

Tagit en sväng på cykeln med sötaste skorna vi fick i julklapp på julklappsutdelningen med mammagruppen :)




Var ju på 7 månaders kontrollen förra veckan. Lillan väger 7500 gram och är 68 cm lång. Nu sa BVC att det är mest troligt att hjärtat mitt får blå ögon, jag har ju jätte mörka :)







Pappsen har gjort Thaimat till Thea <3





Mega loppis

Idag har vi varit på den superstora loppisen i Arenan i Vänersborg med mammorna och gjort en massa fynd. 
Det fanns jätte fina bakverk bl.a. Dessa cupcakes och de är nog de godaste jag smakat i hela mitt liv. 
Och vad sägs om denna p.o.p skaljackan för 50 spänn, perfekt till hösten. Och världens sötaste att plantera blommor i, stora och handmålade, alla för 50 spänn oxå.








Födelsedagen

Igår hade vi massor av besök hela dagen. Fina presenter och blommor. Tack för alla gratulationer <3





Happy birthday to meeee

24 år idag :)







Hemma med min flock idag






I lördags var vi på babyshower <3






Tandborstning <3





Utedag

Idag har vi varit med mammorna och bebbarna ute på lekplatsen i stan. Raseriutbrott på några babbar som kastade matrester mitt på gräset på lekplatsen, där det springer småbarn och det kom MASSA m fåglar!






Nya polare

Igår hälsade vi på nya polare :)








Att styra sömnen

Jag har aldrig direkt styrt Theas sömn. Men det kanske är bäst att börja med detta nu. Har fått lite riktlinjer jag verkligen uppskattar, tex att vara vaken Max x antal timmar på dagen sen måste hon sova. Oftast är det ett helvete att söva lillan på dagen oxå. Somnar lättast i vagnen ute tex. Nu har lillan varit vaken tre timmar så jag tänkte se om det gick i hennes säng. Hon fick lite ersättning i Gofåtöljen i hennes rum, la henne i sin säng, strök på ryggen å hon somnade efter bara lite vel! Utan att alltså visat några som helst trötthetstecken. Gud så glad jag blev.





Sömntjuven

Idag satte BVC spiken på huvudet, eller huvudet på spiken. Har självklart pratat mkt om våra sömnproblem men idag ställde hon den klockrena frågan. Fattar inte vrf jag inte tänkt på det, känner mig himla dum för jag trodde jag hade tänkt på det mesta, förutom just detta. Även fått mkt tips från vår omgivning. Just detta har jag ju till och med sett på Nyhetsmorgon och dessutom läst om så vrf har jag inte tänkt på det?

Frågan var: HUR SOMNAR HON?
Svar: Med flaskan i sin säng 

När vi ammade somnade hon alltid intill bröstet, sedan har jag märkt att hon somnar superfort med den i sin säng, sedan har det bara fallit i rutin. 
Barn vill vakna så som de somnar. Självklart har det då blivit så här!

Så ikväll var första nattningen utan flaskan. Hon fick en liten skvätt välling i soffan (hon gillar kall nu) och sen gick vi till sängen, tänkte hur sjutton ska jag söva henne nu. å jag började boffa på rumpan , dwt verkade hon bli stressad av. och stryka på ryggen funkade bättre. Har ju inget som funkar som snutte för henne för de har ju varit flaskan.... Drar upp filten över kinden, lägger snutten över kinden, inget e bra.. Och så börjar hungerskriket, skriket att hon vill ha flaskan och jösses va hon skriker. Drygt 30 min försökte jag. Min rygg gick nästan av när jag böjde mig över sängen så länge å försökte natta. Hön skriker i vilket känns som en evighet å hon känner min frustration men jag ska verkligen inte plocka upp henne för själva grejen e ju att hon ska kunna somna om där i natt , inte i min famn.
Peter får ta över, han plockar upp henne å hon skriker mer, jag kmr in å tar henne i famnen å hon somnar på två röda. Efter ett par minuter lägger jag ner henne. 
Nu gör vi så här i framtiden och jag kan vänta mig djävulska nattningar och jag ska komma ihåg att jag kanske inte märker resultat direkt.

Tänk om denna lilla anledning är anledningen till all förlorad sömn? Känner mig så dum.




SnällaTheaSov-Projektet




Förra veckan Fick jag nog, jag strejkade. Att vakna en gång i timmen är inte okej, särskilt inte i månads tider som lillan här har gjort. Jag bestämde mig för att ta fighten. 
Vi är nere på 2 mål mat per natt istället för typ 5. Knappt ens behövt gå upp för nappen däremellan. I natt 2 ggr mat och 2 ggr nappen med bara lite gap. Så totalt 4 ggr i natt är ju ingenting för mig. 

 Jag har helt enkelt låtit henne skrika ganska länge innan jag går upp och vissa gånger har hon somnat om några inte. Bestämt mig för för att nattmålen är när hon vaknar runt 01.30 och vid 05. 
Och verkligen försöka få i henne ganska Mkt då ist för att små äta som hon gör (ett mål ersättning för henne är 90 ml)
Hon brukar nämligen vända sig om när hon inte vill ha mer efter typ 40 ml men jag har fått vända henne igen å böka för att få i henne mer. 

Men det som är konstigt, jag är precis lika trött som när jag fått gå upp 20 ggr. Det är dessutom så mkt jobbigare att gå upp ur sängen på natten nu. Antar det är för att jag fallit i djup sömn nu, det har jag ju inte gjort på många många veckor. 
Just nu är jag nöjd med 2 nattmål, det är en radikal skillnad för oss. Målet är så klart 0 nattmål men fortsätter fighten om ett tag..




Min Man detta <3





Skador


Lillan har redan slått sig 3 ggr idag <3





Premiär

Mys i sandlådan med syskon och mormor




Mitt hjärta 7 månader idag


Idag är mitt hjärta 7 månader gammal. Helt otrolig vad fort tiden gått. Vi kan väl konstatera att den svåraste tiden ligger bakom oss, livet blir bara lättare.

Idag har vi träffat en 12 dagar gammal bebis som väger strax över 3000 gram. Världens minsta lilla skrutt jag sett.
Och vet ni vad? Det var NÄSTAN så att jag blev bebissugen. Eller ja, jag kände att någon gång är ett syskon välkommet. Så har jag inte riktigt känt innan, utan jag har bara haft dessa tankar "en bebis till inom några år?? Inte en chans" men nu har jag försonats lite med den tanken att det iaf inte ska vara fem år mellan iaf. Det var en känsla som väcktes idag som jag inte känt på riktigt länge.




Den kvinnliga kondomen

Efter tre veckor konstant mensvärk som dessutom eskalerade bestämde jag mig för att ta ur den helvetes kopparspiralen. Vissa dagar kunde jag knappt stå upprätt. Hur som helst, bm konstaterade att trådarna var på tok för långa (jo jag vet, dom sticker ju nästan ut) så det var irriterat och svullet men hon kunde ändå bara dra slutsatsen om att min kropp helt enkelt inte vill ha koppar...
Nu till nästa gåta, hitta nytt preventivmedel utan hormoner och det ska vara lätt att bli gravid igen. Jag trodde jag ville ha P-spruta men det kan ta upp till ett år att kunna bli gravid igen(!). Men så till denna underbara manick, den kvinnliga kondomen, pessar! Vilken grej, den var populärast under 60,70-talet och inte så många använder den idag. Men den vill jag verkligen slå ett slag för och trenden bör återinföras. Tvinga inte på kroppen massa onödiga hormoner, särskilt inte efter en graviditet.







Gårdagen










Efter bara 2 veckor & snåljåp

Efter bara TVÅ veckor ser fransarna ut så här. Det var tusen spänn det. Och jag är alldeles för snål för att lägga 500 kr till för att få bort de få som är kvar, så såhär får jag gå, snyggt. 





Nu börjar det


Det gick på 2 sekunder. Min första reaktion va Neeej å jag blev jätte rädd haha varför blev det så, jag tänkte att hon ramlar så klart men det gick ju bra. Nu säkra hemmet på riktigt..





Crescent vs Akta Graco









Mitt hjärta kryper


I söndags tog lillan sina första krypsteg, det går inte fort men när hon spanat in ngt roligt traskar hon på bra. Igår klättrade hon upp på bordet å satte sig på huk så här å snart ställer hon sig. Hon bokstavligt springer iväg när jag håller i hennes händer. Å vilken mkt nöjdare bebis! Inget gnäll å hon underhåller sig själv. 
Nätterna är lite bättre men fortf inte helt bra. Igår somnade hon vid 23, vaknade vid 01,03,05,07. Fram till kl 03 massa vel m napp å drömmar. Har ångest inför nätterna och känner otrolig press att somna direkt hon somnat.. Vilket blir tvärtom så klart..





Grattis i efterskott älskling

I lördags fyllde min man (!) 26 år. Vi för första gången lämnade bort Thea under tre timmar. Tant Annie och André blev dom lyckliga. Lite skrik kan man säga men vi alla överlevde :D vi gick ut å käkade med fint fölk <3








Ett till åk


Var ju bara tvungen att slå till när jag fick syn på denna Akta Graco Evo från nids4kids för bara 1495:- :D
Min nionde vagn på 8 månader. Men nu har jag alltså bara min crescent oxå. 




Natti <3





Vi har gift oss<3

Den 2 april blev vi make och maka <3
På dagen 1 år efter han friade. Ingen skulle få veta först men vi kunde inte hålla oss <3 ett riktigt bröllop kommer att äga rum i slutet på maj nästa år :)







Varning

Använd ej dessa från bl.a. rusta. 
Utslag och blödande rumpor på många små bebisar. Hört att de återkallat ngt parti? Aldrig mer





Trött

Man blir trött av träffa bebisar kompisarna och gnälla hela dagen...





Första tanden





Firas med skumpa

Ett år som förlovade, ett år sedan han föll ned på knä på en paradis ö i Thailand.
Finner inga ord för hur snäll denna mannen är mot mig. Du blir aldrig av med mig <3





Ut på tur alltid sur


En unge som verkligen inte gillar att åka bil. Första feberfria dagen på nästan vecka.





Världens bästa

Till slut somnar både Thea och jag vid kl 05 ca. Och till min stora förvåning vaknar jag kl 9.30, pappsen är hemma å gått upp med Thea-Bus å det luktar nybryggt kaffe och han ger mig en dunderfrukost. Han hade tagit ledigt idag så jag kunde få vila mig! Underbara man, hade gått under utan honom. 



För övrigt så spökar fortfarande spiralen med mig och idag har magsmärtan klättrat uppåt och bak. Påminner om när jag hade njurbäckeninflammation. Kan knappt stå upprätt så jag ringde mvc. Ingen risk för infektion då jag inte har feber eller blödning. Fick tid nästa vecka om det inte gått över för att eventuellt ta ut den samt klippa trådarna lite. Man kan även kontrollera om den sitter fel med det gör man med ultraljud hos Gyn på Näl. Då måste bm skicka remiss och det kan alltså ta upp till 3 månader innan man får tid. Hur sjukt är inte det??
Annars gör sömnbristen att jag har ont i varje centimeter av kroppen jag och grinar i tid och otid..



Ohållbart



Jävla förkylning försvinn :(