Så många gånger



Bilder från en av alla gråtattacker.

Så många gånger jag tänkt att Nää det är faktiskt något fel, hon är inte frisk osv osv. Men under hennes levnadstid så har vi varit på x antal läkarkontroller och det är bara att inse. Hon är tack och lov frisk som en fisk, hon bara ÄR sån här.

Nu har hon gallskrikit i 1.5 timme. Jag bara gråter och pappan tog bara sitt täcke å gick å la sig i soffan. 
Igår natt fick jag sovit 4 timmar. 
För att inte tala på all denna stress inför Namngivningskalaset. Behöver sömnen kan man säga. Det måste vara tänder, igen. Hört att det är som värst vid 8-9 månaders ålder. Håll ut Liv






Ett tag sen sist

Hej! Länge sen nu. Livet är fullt upp kan man säga och det slog mig plötsligt en dag att jag har mobilen i handen alldeles för ofta. Det har varit gött minst sagt men nu denna sömnlösa natt tänkte jag passa på att skriva en rad eller två..

Klockan är halv tre och jag har fortf inte somnat. Tyvärr inget ovanligt nu för tiden men denna natten är dock värre än vanligt. Precis när jag började sväva bort i drömmarnas värld så klart det var Thea dags. Och SOM det bara Thea dags. Hon har skrikit i nästan en halv timme. Påminner om förut idag när Hon skrek i nästan fyra timmar. Min groda är inte helt bra, vi har haft magsjuka i huset i en veckas tid! Det är nog tänder oxå. 

På lördag har vi Namngivningskalas här hemma i trädgården så jag har ju super mkt att göra imorgon!

För övrigt så har jag haft ont i magen i flera veckor, magkatarr säger doktorn. När jag tänker efter har jag nog varit snäppet nära inpå en depression, men det har gått över som tur var. Sjukt vad sömnlöshet kan göra m en..
Jag lämnade vårdcentralen den dagen gråtandes. För jag var så trött och försökte förklara för doktorn att jag behöver ha Peter hemma ett litet tag för jag orkade knappt ta hand om lillan pga magen. Då skrattar doktorn mig rätt upp i ansiktet och sa att småbarnslivet är så här. Det var länge sen jag kände mig så liten och värdelös. Började ju tvivla på mig själv, äre jag som bara e svag?!

Är så tacksam för att allt känns lite lättare nu . Xoxo Liv Schröder




Min älskade

Lillan på sitt åk.
Så underbart nu för tiden när hon kan leka för sig själv timme efter timme så här på morgonkvisten å jag får dricka mina koppar kaffe i lugn och ro. 

Nattningarna går fortf på bara några minuter. Kvällarna har blivit så mkt längre och jag har faktiskt tid att sitta å varva ner innan läggdags. Det har gjort att stressen minskat ganska mkt eftersom jag inte måste bums i säng direkt. Hon vaknar minst fyra ggr varje natt. Bra nätter sover hon exakt tre timmar på raken. Jag ska avvänja henne, jag vill bara göra mig mentalt beredd på katastrof nätter, vilket verkar svårt. Så vad väntar jag på egentligen ...





Norges nationaldag



Kalas i Tanum idag. Vi har även fyndat ett gigantiskt party tält, 699:- på Happy Price. Jätte mkt kul saker btw. Igår fick våra kompisar sin lilla prins! 








Fiskbensfläta



Någon här hemma har lärt sig att göra fiskbensfläta. Vilken lyx! ;)




Myskväll

Vin och mys igår kväll med Goa brudar 









Liten blir stor



Lillan har lärt sig att dricka själv ur pip muggen och nappflaskan. Hon är så nöjd! Hon e ju ingen bebis längre <3




Härlig morgon


Här på bloggen har det varit lugnt ett tag. Fullt upp och lite till.
Vi mår bra, PMS och mensen är snart slut men gråter fortf ganska ofta ^^
I natt skulle jag ta fighten med Thea igen, men jag vaknade i natt helt kall svettig och mådde jätte konstigt så jag pallade inte. Men hon vaknade bara 2 ggr ändå. Igår natt som var pappsens vaknade hon bara en gång? Det börjar bli bättre av sig själv helt enkelt. 
Hon sover fortf förresten <3

Häromdagen var vi på Ullared med Theas gudmor. Tack för en härlig dag!
Jag önskade mig nämligen en redig shoppingrunda där av min man i födelsedagspresent och jag fick en klumpsumma att spendera. Hittade nästan en helt ny garderob å inte ens hälften av pengarna använda. Tack älskling! ;) <3

Idag ska vi träffa några mammor här uppe från trakten och dagen verkar bjuda på finfint väder!




Det som inte riktigt kan stämma

Har kommit i otakt med vägdagarna men nu blir det onsdagar iaf.

1.5 vecka med VV och vågen står på -1.5 kg och -4 jävla cm i midjan!
När det hade gått en vecka hade jag minskat 3 cm i midjan. Trodde inte mina ögon och de gör jag inte nu heller men jag har mätt 100 ggr och får Samma resultat. Annars hurihelveteharjagmätt.

Igår på Ullared åt jag tom en liten dammsugare och donkan så tänkte att jag skulle vakna m världens ballong mage.
Annars har jag nästan helt hållt mig undan socker och onyttigheter men jag har inte direkt bantat och jag är mätt hela tiden, en sund viktnedgång med andra ord :)




K Ä R L E K

Middag hos vänner igår och vi myste med Theas kompis Theo som är 9 veckor gammal. Numera kryllar det med bebisar runt oss och vi älskar det!





BVC besök

Lillan är 70 cm lång och väger 7800 g. Hela 8 månader idag,
Ang sömnen, det är dags att ta fighten igen. Och denna gången vara ännu hårdare å försöka med noll nattmål, det är dags nu. Men vi börjar inte i natt, för imorgon ska vi till Ullared. 
Det är skönt med en BVC tant som förstår mig när jag inte får någon sömn. Hon har nämligen själv gått igenom samma med båda sina barn. Satt där med tårar i ögonen när jag berättar hur det går för oss. Men det blir bättre, snart. Hon tyckte jag va duktig som börjat med VV men jag ska inte ha så mkt press på mig själv.  Jag uttryckte mig ganska likt att jag e ful, fet, dålig hy, ont i hela kroppen, jag har till och med börjat stamma och tappar ord. Kan inte ens prata en hel mening. Och visst går det ut över humöret men samtidigt så har jag aldrig haft en sån här livsglädje som min lilla groda och man ger mig <3





Dra mig baklänges

Jag somnade inte fören 00. Mellan 00-06 har jag varit uppe 6 ggr. 
Det här är fan inte bra för hälsan, i snart 8 månader. Min hjärna håller på att lukras upp och Det är ju fan inte konstigt man e fet!

Sömnbrist gör dig hungrig samtidigt som kroppens förbränning är jätte låg. All energi går till hjärnan så att den ska fungera och kroppen lagrar så den ska klara alla stressiga situationer.
Detta ger viktuppgång. Jo man tackar!
Läser även att det är mkt svårare att gå ner i vikt. Hur nyttigt du än äter, hur mkt du än motionerar så påverkar sömnen mest.
Särskilt farligt är det att få för lite djup sömn. Med handen på hjärtat, det har jag nog bara hunnit med en gång under Theas tid. 





På sätt och vis i himlen

Två kvällar i rad så har nattningen gått på första försöket, det har bara tagit ett par minuter. Har försökt att varva ner på ett annat sätt och som det funkar! Trodde det var slumpen igår men det gick ju bra idag me. Hoppas det fortsätter. Tack tack tack !
Men natten var löjligt dålig. Mellan 23-03 hade jag varit uppe 4 gånger...zzzz...
Mkt märklig solnedgång idag





Äntligen fredag

Idag har vi träffat den vanliga mamma gruppen. Inte träffat dem på mkt länge av olika anledningar, som vi saknat!
Sen promenix med halv grinig unge. Fick stanna tusen ggr ungefär.
Mkt nöjdare framåtvänd och så mkt bättre promenadvagn det blev. 
Imorgon ska vi till Oslo, ska bli jätte kul.








Runkeeper har lurat mig

Ikväll tog vi en promenad på nästan 7 km i spöregnet. En liten klapp på axeln till mig själv för jag var jätte trött. 

Vet ni vad, jag har appen runkeeper och tydligen inte haft rätt inställning så den har visat Miles istället för meter och förkortats M alltså. Jag har varit skit förbannad över att den har visat så jävla lite för mig varje gång då jag sett andra som går samma runda fått mkt längre sträcka. Och jag har kunnat se med blotta ögat att jag gått längre än den visat. 1 mile är 1.6 km. Vad jag skrattade när jag kom på det. Alltså när jag trodde jag hade gått 2 km hade jag faktiskt gått 3.2 km tex. Det blir faktiskt stor skillnad! ;)
Invigde min rosa regnjacka/allvädersjacka från Deval 349:-




Nya kompisar

Idag har vi träffat nya bebiskompisar.
Vi bara älskar att träffa nya människor!

 




Frukost

Jag älskar frukost och har alltid gjort. Jag vill helst frossa. När jag var liten ville jag ha macka till alla måltider, ingen middag. 
Nu har jag varit typ en halv vecka utan bröd och ballong-mage-känslan har reda försvunnit. 
Idag gick jag upp före lillan, det har inte hänt på mkt länge. I natt vaknade hon 02, 05 å skrek hysteriskt?! Och 7.30 men somnade om i våran säng. Alltså en "bra" natt <3

Jag håller på och lär mig med poängen osv på VV. Detta blir 8 pp. 7 om jag inte hade haft två skivor ost.








Kontrast






Vill börja med att jag fick besöksrekord igår. Eller ja, i alla fall under detta mammalivet. 
Är det så intressant att läsa om någon har en dålig tid alltså? Ja, det håller jag med om. Hatar bloggar där man bara kan läsa om guld och gröna skogar. 
Kan tillägga att jag ska ha mens nu därav detta psykbryt. 

Och vet ni vad! Min älskade lilla unge gav oss en wonderful natt! Hon sov hela 5.5 timme! Kan ni förstå att detta barnet endast sovit så många timmar i sträck EN gång tidigare i sitt liv?! 

Pappsen är pappaledig idag så vi la upp en plan i natt. Varannan gång upp och mat vid 01 & 05. Jag skulle ta första matningen.
Nattningen gick helt okej på knappt en halv timme vid kl 22. Vaknade för mat exakt kl 01.00 men hon åt inte särskilt mkt, fasen oxå tänkte jag. Nu la jag mig å somnade nästan med en gång i vetskap om att P skulle ta nästa så jag kände mig inte stressad. 
Nästa gång Hon skriker kollar jag på klockan å den är, hör å häpna, 06.30!!!
Jag tror inte mina ögon! Knackar P på axeln att han får gå upp å nästan skriker att den är 06.30 Yaaaay! Hon vill inte somna om men i våran säng somnade hon om till 08! 

Vilken kontrast och idag känner jag mig väldigt mkt gladare. Men grejen e ju, hon vaknade ju inte ens ngn gång mellan, vilket hon alltid gör. Förstår inte?! 

Vad som var annorlunda igår:
-Hon va sur på kvällen så fick inte i henne gröt men hon ville ha varm middag istället. Klockan var 20.30 som vanligt.
-vid 01 fick hon Enfamil för den vanliga ersättningen var slut (enfamil är en ersättning för kräkbarn som har reflux, den sväller i magen så det inte är så lätt att spy upp) fick tipset eftersom hon inte vill ha välling så vi tänkte om det påverkar hungerkänslan. Tack Josefine! Har dock provat den ett par gånger innan men inte gett någon skillnad.

Tror ni något av detta påverkade? Vad tror ni? Hjälp mig nu :)





Plz give me a break

Sömnen, den där jävla sömnen...

Ni vet... Det gick bra med 2 mål per natt i typ 2 veckor. Sen gick hon tillbaka till samma gamla jävla skit rutiner.

Så nu sover hon TVÅ timmar på raken MEN dessutom vill gå upp nästan TVÅ timmar tidigare fastän hon somnar vid samma tid, eller faktiskt nästan senare. Hon somnar strax innan 22 och vill gå upp innan 07 och sover bara 2 timmar på raken alltså. Sover knappt ngt mer på dagen heller. Nattningarna går lite lättare då jag håller uppe henne lite längre, vilket tidigare inte gått för då har hon blivit övertrött så läggningen har tagit ännu längre tid. Men hon förändras helt enkelt.. En bra dag sover hon 1.5 timme i två omgångar på dagen. Men detta är galet lite sömn för en bebis. 

Rutinerna är helt vrickade för att det inte är bara jag som haft henne den sista veckan. Vem väcker en bebis lixom och idag tog P upp henne vid 06 och jag fick upp vid 07. hallå vad hände med somna om?!
Men P har egentligen inte tagit någon natt på flera månader för då skriker hon.
Och hon är nog i ngt språng igen för hon e ofta sur och då får jag inte i henne så mkt mat under dagen. Allt blir en ond cirkel..
Och den där ångesten varje kväll inför varje natt. Att förbereda sig mentalt på att inte få sova fastän man är så trött på kvällarna att man ser i kors. 
Och den där stressen att man måste somna FORT efter varje gång hon vaknat för snart vaknar hon igen.

Visst vi var nyss borta över en natt men då e de ju en jäkla press att ha kul och ta hand om varandra. Inte ta hand om sig själv.

Jag gråter vid varje läggning. Alltså minst 3 ggr per dag. igår eftermiddag bröt jag ihop rätt ordentligt, Jag är så himla trött bara. Jag är som ett litet barn, grinar när jag är trött. Livet funkar inte helt utan sömn. Idag hade vi hela dagen fullbokad men nu stryker jag allt och drar täcket över huvudet. Nej men vänta... Det går ju inte.. Jag har en bebis å ta hand om...
Men det är ett par saker till som tynger mig. 

Plz give me a breake bara







Prisvärda linnen



Alla behöver väl klassiska linnen? 
Finns i 6 olika färger från H&M 49:- st


Akuttid hos BVC och åka bilen



Ja alltså i fredags brände sig lillan i sin hand och fick därefter ruskiga blåsor. De har nu gått hål på och det är alltså nu man är rädd för infektioner. Har tidigare varit i kontakt med 1177 givetvis och rådfrågat dem och de har sagt att vi inte behöver åka in utan bara hålla det rent och helst ha förband på. Lillan har varit i stort sett oberörd, förutom när det hände så klart. Idag verkade hon ha ont så jag ringde 1177 igen. JO det måste tittas på och att man alltid ska uppsöka vård när så små bränner sig. 
Varför säger dom olika?!
Hur som helst, BVC tyckte vi skulle behandla med kortison men doktorn fick titta också men tyckte inte de behövdes. Däremot att vi skulle ha kommit in tidigare och säkert då fått behandling. Så man känner sig ju rätt kass som inte sökt vård tidigare :/



Har börjat med babyskyddet igen så vi har stolar i båda bilarna, otroligt Mkt smidigare och hon är numera ganska nöjd med att åka bil. Dessutom kom vi på igår att det inte är airbag på passagerarsidan i mon bil så hon kan sitta framme. Är jätte glad för jag har egentligen alltid velat ha henne där. Nu har hon åkt framme två ggr och varit jätte nöjd. Tidigare har jag ju fått stanna 17 gånger på en halv timmes bilfärd




Hårvårdstips!



Vilken grej!
Blev tipsad om denna marockanska oljan från Loreal Elvital. Finns på typ Ica och Willys för 69 kr eller ngt.
Återigen, jag lägger inga stora pengar på sånt här men har faktiskt provat några andra oljor från Bellbox för desto mer pengar som inte alls varit så här bra. Särskilt bra mot frissigt hår och det blir otroligt mjukt. Återfuktande och mjukgörande. Marockansk olja kan man även ha på torr hud och irriterad hårbotten och måste nämna den Goa doften. Hårprodukter måste helt enkelt inte kosta flera hundra för att vara bra.




Dricker 1.5 liter vatten med stil





Badtunna

Det var allt ett riktigt hästjobb att få hem badtunnan och det gick så klart sket sakta hem men nu är den på plats i alla fall! Ett halvt plommonträd fattigare så nu måste det ner ändå. En del att fixa nu bl.a. Lasera, måla och såga men det kommer bli hur bra som helst. Så nu ska vi troligtvis bygga ut altan ytterligare. Det betyder att altanen kommer bli fyra gånger så stor som när vi flyttade in, det blir grejer de...






Tjäna tjockis

Nu börjar VV på riktigt. Som ni förstår åt och drack jag jätte gott i helgen så nu blir det på riktigt. 



Självklart tog jag tiotal bilder innan någon blev bra. Och självklart visar jag den jag ser minst tjock ut. Tänkte lägga upp en av de dåliga bilderna oxå för att visa skillnaden hur man står med benen men jag var ju jätte snabb med att radera dem från mobilen så klart. Jag är mkt större än detta. Det gäller att lära sig Vinklarna. För visst hade det vart "kul" att se när jag är helt mig själv för de som inte känner mig? Eller rättare sagt en vanlig vinkel... Huuua! Inte vill man ju lägga upp en osmickrande bild.

Idag e de mätning osv.
Hela +13 cm i den jävla sk midjan sedan innan graviditeten!
Jag blir så jääääävla trött bara jag tänker påt... Tips på uppiggning?? Koffein tabletter??




Home sweet home







Det behövde vi

Det hade gått jätte bra här hemma. Farmor och mormor ställde upp å var barnvakt. Hon hade dessutom bara vaknat två gånger under natten och sov en 2.5 timme lång förmiddagslur idag.
Underbart att komma hem och jag har längtat och saknat min lilla men detta behövde vi. Tack älskling!










Har det fantastiskt bra


Här på spa hotellet. Vi har träffat nya vänner som vi hade det jätte trevligt med igår. Vi drack, badade bubbelpoolen, badade i havet, bastade och åt gott. Vi har sovit till 9.30 och nu är det bara 3 timmar tills vi får träffa grodan igen <3





Den som skulle vara så bra

Före kl 08 i morse hade vi en liten olycka här hemma å lillan fick såå ont. Mitt hjärta gick i tusen bitar och hon gallskrek i tre timmar. Då hatar man 1177 har 40 min väntetid så far åkte till Apoteket ist å dom va så hjälpsamma. 
Grejen e att om ett par timmar ska jag och P åka på spa hotell över natten och lämna bort lillan för första gången. Jag dör, jag kmr gråta som ett litet barn. Å min bebis som har så ont :(