Humorgalan 2015



Tröttheten och ballongmagen har idag varit ett faktum. Förstår det inte, aj aj..
För övrigt idag har vi promenerat på Trollhättans gator i spöregn och lekt ute med trevligt sällskap. Förstår det som att det är ngn slags partydag idag? Jag dömmer via Facebook och de mkt glada men högljudda grannarna. 

Ikväll har vi kollat på humorgalan. Kom väldigt många tårar vill jag lova. Alla stackars barn som svälter :( plötsligt blev mina egna bekymmer en halv droppe i havet. Otroligt tacksam för att vi är vi och att min dotter är frisk, kry och nöjd <3




.,





29 april



Mitt lilla hjärtegryn sov hela tre timmar idag. När hon väl vaknade var det min tur att vilja stänga ögera efter att ha klivit upp 05 i morse. Men det var bara att hålla ut. Satte på en halv liter kaffe och tog med i termomuggen ut på lekplatsen och lekte gärnet. Det gjorde susen. Hon somnade utan protester och inte allt försent heller. Nu är det äntligen min tur. Hemma i vår säng. Så himla gött det var att komma hem efter 26 timmar borta. 




Life is good

Det är en väldigt bra tid nu! Jag är fokuserad och jag har fan koll på läget och allt liksom under kontroll. Jag är så himla nöjd med det mesta i livet. Och just nu har jag knappt ett enda bekymmer. Okej nu ljög jag men jag har inte så mycket ont i magen längre och det är helt okej.  Life is good!

Jag har till och med bollat lite med tanken om att gå upp i procent på jobbet. Känns som att jag jobbar väldigt lite och det hade verkligen varit skönt med några kronor över till nöje. 

Idag har vi varit på Göksäter på Orust. Dom har byggt om och det har blivit så mkt större. Se vad söta skor lillan fick av vår fina vän. 59:- finns i massa olika storlekar och i flera färger 






Återigen god natt från Strömstad



Ja alltså, vilken bra dag det har varit idag. Riktigt bra faktiskt. Allt har bara gått jätte bra. En lång men bra dag. Och jag har dessutom fått så mkt komplimanger så det går mig upp över huvudet. Jag blir så tacksam.

Återigen säger jag god natt från Strömstad. Det var 12 timmar sedan jag lämnade lillan på dagis och Om 12 timmar hämtar jag lillan på dagis. Det hjälper mig att räkna ner timmar. Pliiiiz kan jag få sova gott här i natt, gick ju inte så bra sist....



Gårdagen



Igår åkte vi tåg och buss till Tanum för att hämta bilen. Som inte var klar (!) snacka om brist i kommunikationen. Vilken tur jag har som har så snälla familjemedlemmar som hjälper mig. Så nu kör vi landrover i några dagar. Lite nervöst, inte lånat morsans bil på mer än 10 år då jag sist gång körde in i ladugården. Jepp det är sant... 




Redo för sommaren





Kära kära söndag kväll




Haha åh älskar bilden. 
Lillan och jag har myst tillsammans hela kvällen. Vi har lekt, busat, härjat och badat. Vi har också skaffat oss en tradition de senaste månaderna. Varannan söndags kväll äter vi glass. Varje söndag som hon kommer hem igen så har vi riktig kvalitetid. Det har lixom blivit som våran grej detta. Vi gillar det verkligen. 





Världens bästa spraytan



Måste bara tipsa om denna tanspray. Världens bästa brun utan sol. Jag har haft denna i flera år. Kostar 399:- kr för 250 ml hos skönhetsspecialisterna i Uddevalla. Och nu ramlade jag över den hos shopping4net.se för 179:- för 250 ml. Och med rabattkoden "50GIFT" får man 50 kr rabatt. 




Lördag kväll



Tittar på gamla bilder. Åh, tänk att hon varit så liten. 

Men Vilken daaaaag! Är helt slut, absolut ingen energi kvar. Haft ett gäng garningar på tåget från Bullarn, det säger väl allt ;) Har överliggning i Strömstad i natt. Hoppas så innerligt att få någorlunda sömn. Det har sagts i alla år att det spökar här på stationshuset. 
God natt! Hoppas jag...





Skräckblandad förtjusning



God morgon lördag! 
Vaknar efter NIO timmars ostörd sömn och är helt nollad. Vad ska man göra? Ska jag stå upp? Ska jag ligga kvar? 

En skräckblandad förtjusning och Ångestladdat att inte vakna bredvid lillan. Kan inte minnas senast jag vaknade utan ngt sorts larm, jobba eller lillan som agerar alarm. Är det så här att bo själv? Fy jag vill aldrig bo själv! 

Ett stort problem är att det varje morgon känns som att ngn kört över mig då jag varje morgon i denna sängen vaknar med något liknande som ryggskott. 
Ett annat stort problem är att jag glömt mitt smink i norrare Bohuslän. Och ett annat stort problem är att kaffefiltret var slut och som verkligen blev mitt lifemission här. Kunde verkligen inte tänka mig att gå de 300 m till affären. 
Till slut... Det blev i alla fall helt okej kaffe.





I lungnan ro



Snacka om att bli ofrivilligt billös. Bilen lämnades in på verkstan i Tanum igår torsdag och den är fortfarande inte klar. Massa svordomar! Men lillan och jag tog tåget hem i lungnan ro. Nu är även hon borta över helgen och massa jobb väntar. 
Blir extra tydligt hur lite jag behöver bilen egentligen. 20 min till jobbet och 25 min till dagis. Synd att man är så jäkla bekväm. Särskilt efter långa arbetsdagar och dumma tider då lillan snabbt behöver hem från dagis. Då ska det helst ta 1 Sekund. 

Städat, duschat, pyjamas, norsk kvällsmat och lets dance i lite lugn och ro.




Strömstad och Norge






Idag har vi varit i Norge. fyllt på med blöjor och i Strömstad och käkat världens godaste Thai mat samt spanat på godis.






Idag





Vi ses igen



Framme på hotell First G i Göteborg. Unnade mig lite lyxigare frukost idag. Ja en sak som är säker att jag inte kan gör det varje dag jag är iväg så här. 
Nu Greys Anatomy i sänga och kanske även drömma bort mig på Hemnet lite. 








Morgon!



God morgon från tåg 13271 från Vänersborg med skallebank och trasiga strumpbyxor 




21 april



God förmiddag från stora staden Götlabörg. Idag blir det både regionaltåg och pendel. Premiärturen med sommarskorna. Som blivit alldeles för stora. Hur kommer detta sig?





En helt underbar eftermiddag



Lillan är nu borta i två dagar. Har spenderat min egentid på bästa sättet. flera timmar i eftermiddagssolen på uteservering med favorit kaffet, favorit kaka och en av mina favorit vänner!




Selfie time



Idag har jag varit på APT. Väldigt givande och återigen, jag älskar mitt jobb. Har nu haft ngn slags utbildningsdag ca 2-3 ggr i månaden sedan jag kom tillbaka från mammaledigheten men nu är det slut med det på kanske 3 år. Synd för jag tycker det är väldigt kul. Märks att man inte är van att sitta hela dagarna. Har så ont i kroppen!






Söndag



Idag gick vi i pyjamas halva dagen, som varje söndag bör vara. Sedan var vi på stora lekplatsen i stan med kompisar i det fantastiska vädret. Sen gick vi t Willys å köpte medda, Sovit och lekt ännu mer ute. Härligt!





Så goda - kan äta ihjäl mig





God morgon söndag !





God morgon från höjden!
Älskar kvalitetid bara lillan och jag. En helt okej natt. Bakiskänslan är ta mig fan kvar idag me men vad gör det en sån här vacker dag?!





Ska aldrig mer dricka sprit




Dra mig baklänges vad bakfull jag varit idag. Ska aldrig mer dricka sprit. Theas gudmor hängde med å hämtade hem lillan och vi fick finfin middag i norrare Bohuslän. 




Ny favorit



Lånade bilder.
Cresent compact  360 XT air
Ny favorit - ge mig.





Bildbomb

Igår fyllde jag 25!











Lek och bus på vägen hem från jobbet







Tips till barn som inte gillar mat



Det är ju inget nytt att lillan inte är så förtjust i mat. Och ofta är hon bråkig  vid matdags. Några säger att jag inte ska ge mig och några säger att man aldrig ska tvinga för då blir det värre. Så hur gör man?

Hur som helst så blev jag tipsad om att doppa mackan i yoghurt. Jag har trott att detta ingår i kategorin grisa med maten men det är tydligen även vuxna som gör på detta viset. Vilken succé! Vi har gått från en halv macka till två hela mackor! 




Lillans morsanfyllerfan25årsklänning





Det är nyttigt att ha en dröm




Hittat den perfekta bostaden till Thea och mig. Jag menar, verkligen perfekt. Just nu ligger den på över 1.5 mille för 80 kvm. Dream on...


Theas gudmor kom förbi i eftermiddag innan lillan åkte igen. En natt borta. Jag har hunnit göra lite ärenden, dammsugit och skurat golven. Och lillan har sovit TVÅ hela nätter. Överlycklig!
 Klart slut






Brunch



Idag har vi brunchat med vänner på Ikea. Vi var hungriga och snacka om att utnyttja de 39:- det kostar. Lillan är verkligen inte rolig att luncha me ute längre haha inte ens IKEA som är typ världens barnvänligaste restaurang går det på längre. Inte en enda sekund stilla och jag "tappade" bort henne i ca en minut :(( Det var första gången det hände och väldigt mycket tankar hann skena genom huvudet dessa sekunder. Sen kände jag; NU åker vi hem!










Kärlek





Mitt namn betyder





.,





Go natt från sänga



Söndag kväll klockan 21 och jag är redan i säng, härligt! Lillan somnade problemfritt kl 20. Larmet står på 05 till mörran och allt är framplockat och klart. Ytterst ovanligt för mig att dra upp lillan så tidigt så jag behöver vara väl förberedd för en så smidig morgon som möjligt.

 Jobbet gick kalasbra när väl alvedonen började funka. En väldigt intensiv tur då det är sista dagen på påsklovet på väldigt många håll i vår region. 
SJ Götalandstågs trafikledning ringde mig bara för att gratta på min namnsdag. Dom hade nog väldigt lite att göra och sånt uppskattas. 
Tänk att ännu en jobbhelg är över. Nästa helg fyller jag faktiskt 25! 

Mitt älskade lilla hjärtegryn har varit så nöjd hela kvällen. Hoppas det är över med tänder och vaccin för denna gången.

Over n out






Kavat Emma på rea



Just nu på rea och med rabatt 350:- på sportamore.se Kod: mail389yh
150 kr billigare än när jag var nära på att köpa dem i butik. Som jag har suktat efter dessa.






God morgon söndag



Jag har sån mensvärk så jag bara vill lägga mig ner och dö. Måtte denna dagen gå som på räls och inte minst snabbt så jag får träffa min dotter igen efter 2 nätter borta :(




Godaste maträtten någonsin


Ikväll efter jobbet har jag varit så galet effektiv. Städ och massa matlådor, bl.a. Detta igen. Såå sjukt gott, ni måste prova! Brysselkål, kyckling, morot, bacon, champisar, vitlök, soya och creme de balsamico. Dock spelar det ingen roll vad jag äter. Oavsett så får jag så galet ont i magen efter jag ätit. Varför är det så?




I


Good day





Fredag kväll vilken härlig kväll






En fantastiskt kul kväll med mammagruppen utan barn. God mat, massa prat och klappat massa bebismagar, flera är ju inne på nummer två  <3 ovant att ha jobbhelg men faktiskt utrymme till lite nöje också. Det var bannemig behövligt.




Happy Friday!




Var sjukt taggad inför dagen då planerna var att ha trevligt från morgon till kväll. Jag vaknade och hade ont i varje centimeter av kroppen men lillan har varit på strålande humör från första stund - tack och lov.

Vår playdate blev inställd så har fått gjort lite ärenden. Förbannat att man fortfarande är gift, det gör allt så mycket jobbigare. Intyg hit och dit...





En eller två missnöjda damer




ilken fruktansvärd dag - rent ut sagt.
Hann dock sova 5 timmar ostört och behövligt i natt. Sedan glatt stå upp då lillan kom hem i gryningen. Världens huvudvärk och ryggskott, som varje morgon då min säng är alldeles för mjuk. 

Det var kaos hela förmiddagen då lillan stod upp så tidigt och hon skulle lämnas på dagis 12.15 innan jobbet. Innan det måste hon äta. 

Jädra skit folk på mitt skit tåg. 
Skit mkt folk på skit Willys. Lillan var skit hungrig och skit sur. Skit tungt och skit svettigt och skit pinsamt. 

Hon har skrikit å vart sur konstant sen vi kom hem vid 18. Inget var bra.. Får inte ens äta för henne så jag stod upp med tallriken med henne skrikande hängandes runt benen. 
Kan ni förstå situationen?? 
Lixom...Förlåt Thea att jag ens existerar.

Idag har jag grinat 7 gånger. 
Bl.a. För att jag letade efter mobilen i en timme när den i själva verket låg mitt framför mig, en gång för att jag fick P-bot - igen, en gång för att jag halkade på golvet och ja... Låt oss säga att det blev droppen så jag blev liggandes ett tag. 

Nu ett stort glas Cola Zero och... Ingenting... Skönt..





Herrljunga station





Har spenderat tre timmar på Herrljunga stationstak i stekande sol. Underbart att bara.... Andas lite... 





#inspo





Huvudbry



I natt har lillan knappt sovit och gnällt och gnytt heela morgonen. Vaccinet gör sig nog påmint. Knappt nöjd under våran mellis ute vid solväggen heller. Kändes otroligt att inte vara nöjd då ens, nu är det ju vår! Har även lite annat huvudbry, åååh...





Dille på Rågrutor


Vilken givande dag! Superbra utbildningsdag, behövlig och nyttig. Åh vad jag älskar mitt jobb!
Skyndade mig hem och städade innan lillan kom hem. Även röjt i hennes garderob och plockat fram mer och mer storlek 98/104 vilket vi har väldigt lite av. 

Jag har fått dille på knäckebrödet Rågrutor. Idag har jag käkat SJU stycken! Finns väl värre saker att få dille på men kan ni tänka er vad jag har ont i magen.






Mys





Försovning, kaffe och hunger



Vaknade pigg och allert efter lillan begärt sin vanliga skvätt välling kl 05. 
Larmet stod på 06. 

Hör verkligen till ovanligheterna att jag går upp frivilligt. Hoppade in i duschen sjungandes, gjorde iordning mig i lugn och ro medans lillan fortfarande sov. den vanliga litern med kaffe och frukost och sedan stensomnar sittandes i soffan! 

Vilken tragisk försovning! Upp och iväg, full rulle till dagis och nu äntligen på tåget mot Göteborg, ännu en utbildningsdag väntar. Försenad så in i bomben och glömt halva packningen. 
Men det ska nog bli en bra dag detta oxå! 

För övrigt, magkatarren får mig att känna hunger fastän jag verkligen inte bör vara det. Varför är det så?





Påsk 2014 vs 2015




Vi har haft en fantastiskt bra påsk i "norrare" Bohuslän. Så mycket god mat och påskmiddag med släkt från både Göteborg och Oslo även i år. Och Det traditionella besöket hos min gamla farmor och farfar i gammelskogarna. Och se vilken lik bild vi fick till i år igen! Gamla Erik, katten på bilden, fyller 10 år i år. 



Påskafton 2015









Vardagslyx





En ovanligt bra dag

Detta har varit en ovanligt bra dag. Umgåtts med härliga mammor och barn hela dagen och energin har bara sprudlat. Fy sjutton vad jag behövde detta rent ut sagt. Känner mig alldeles glädjefylld. Så tacksam för alla fina människor vi har i vårt liv.






Biggest Looser - inte ett öga torrt


Foto: Gunnar Skoglycke

Efter jobbet idag var jag på ett möte som drog ut på tiden så kvällens planer fick avbokas. Eller rättare sagt, skjutas fram. Ang mötet så var det väldigt givande. En del ris men också en del ros. Dock ett par saker till att ha ont i magen över. Ni skulle bara veta.

Bänkad framför Biggest Looser,
inte ett öga torrt. 






Multitasking

Slutar aldrig förvånas över hur många saker man klarar göra samtidigt som förälder. Men det har en tendens att alltid bli halvbra resultat.   

Lillan har sovit förbannat dåligt även i natt. Särskilt då orkar man inte alltid ta fighten. Ett tappert försök att ha någorlunda matchande naglar till uniformen slutar med en unge skrikande hängandes runt benen samt nagellack precis överallt, inklusive lillans (och mina) händer och ansikte. Hoppsan, även på mina vita möbler. 






Ny månad - April